Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli %97 engelli raporumuzu yenilememiz gerekiyor mu?

Acemoglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖTV muafiyetinden araç alabilmek için 17 Mart 2020’de felçli olan annemize %97 engelli raporu aldık. O günden sonra ülkemiz pandemi sürecine girdiği için raporumuzu kullanamadık. Şimdi kullanalım dedik Vergi Dairesi’de 16 Eylül’e kadar rapor geçerli dedi. Sağlık Bakanlığı’da 1.1.2020’den sonra süresi biten süreli raporları uzattık diyor ancak bunu Vergi Dairesi kabul etmiyor. Raporumuzun bitimine 6 ay kala rapor yenileme yapabilir miyiz veya nasıl bir yol izleyebiliriz?

Acemoglu raporu aldığınız hastane ve Sağlık bakanlığı ile görüşün. 2. bir emre kadar süreli raporların hepsinin geçerliliği devam ediyor, bakanlığın açıklamasında sağlık kurulu raporu alması için insanları hastaneden uzak tutulması ifadesi bile geçiyor. Kritik ve sorunlu bir dönemde kimseyi hastanede hasta etmek istemiyor bakanlık. Hastanenin başhekimliği ile görüşün daha sonra da sağlık bakanlığı ile görüşüp bir yazı isteyin iki kurumdan da

kenan91 Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uygulamayı doğru buluyorum ancak bu konuyu düşünürken tüm durumları düşünüp önlem almak gerekmez mi? Devlet daireleri arasında mekik dokumak zorunda kalıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile görüştüm. Biz yazıyı yazdık duyurduk diyor. Git derdini defterdarlığa anlat diyor. Defterdarlıktakiler haklısınız ancak Sağlık Bakanlığından bize gelen bir tebliğ yok diyor. Özelge iste zaten red gelir onunla hastaneye başvur diyorlar. Sağlık olsun.

Son düzenleme:
Acemoglu valla bence vergi dairesindeki memurlar baştan savmak için öyle diyor, ben işini düzgün yapanına hiç raslamadım. Bilecik Merkez'de hele bi öküz var bıyıklı 30'lu yaşlarında gittim bir gün vergi indirimi için başvuracağım açmış kitabı ders çalışıyor beyefendi sistemi falan da açmamış gelen olmuyor diye, açtı öfleye pöfleye 1 saatte sistem açıldı ne hikmetse açılmıyor sonra deneyelim isterseniz falan filan yok yapın beklerim dedim zoruna gitti beyefendinin. İçimi döktüm resmen ;D Kurumlardaki sorun memurlardan kaynaklı işi yapmak istemeyen bir sürü salla başı al maaşı tipler olduğu için böyle biz de çok fazla bilgi sahibi olmadığımız için nereye git derlerse oraya gidiyoruz

kenan91 ÖTV muafiyeti için rapor süresinin son 6 ayı olmadan kullanman gerekiyor diye bir tebliğ var ancak bir yıl süreli raporlarda özellikle pandemi sürecinde bu maddenin uygulanması bence çok gereksiz diyorum. Ayrıca %97 engelli annemize 1 yıl süreli rapor vermek bu insanları hastaneden uzaklaştırmak değil aksine hastaneye geri getirmekten başka bir şey değil. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Engelli raporumun süresi bitecek

Ocakta engelli raporum süresi bitecek engelli raporların süresi uzatıldı şimdi atandimi benden yeni rapor isterlermi

Üst Alt