Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporla emekli oldum. Şimdi kontrol süreci ve emeklilik devamı..?

devrekli

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar ben 1.6.2015 tarihinde bir yıl süreli vergi indirimi ile emekli oldum sgk benden bir yıl sonra kontrol istedi. Ben sgk ya mi gitcem maliye mi gitcem.. Bilen var mı

kontrol tarihine 2 ay kala baglı bulundugunuz sgk bürosundan istedigin hastaneye sevk alabilirsin maaşınızda kesilmez 40 üzeri yeniden rapor alırsanız benim tavsiyem raporu cıkardıgnız hasteneye sevk yazısı alınız

Teşekkür ederim sabri35 benim %61 raporum ve kulak psikiyatri hastalıkları var %59 düşerse sene ve prim olarak 2 ay eksik kalıyor ozaman ne yapmam lazım tekrar vergi indirimi için işe mi girmem lazım

öyle görünüyor yinede ufukalp ve bülent bey konuda daha bilgilililerdir cvplarlarsa seviniriz

Teşekkürler sağolun... Bişey daha var:

benim kulak %35 psikiyatri %40
ben raporu alırken işitme yapan odyo ile tartıştım işitme testi üzerine ret yazdı bende doktor la konuştum oda eski testlere veameliyat sonuçlarına baktı oran yazdı.
Sonra ben başka ünüversite hast.. Benim ameliyat olduğum prof. Dr çıktım oda üç ay arayla test yaptı %42 fln
bu durumda ben de psikiyatr katmasam diom..

Sorum şu kontrol için raporu aldığım hastaneye gitcem ama kulağımdaki işitme ilerledi bunu bana yalan söylüyor sun derlerse benim nasıl ispat yapmam lazım bi tecrübenizvarmı

devrekli

1- Kontrolü sgk yazmşsa, sgk'dan sevk alacaksınız. Eğer sgk kontrolü vergi indirim belgesindeki süreye istinaden yazmışsa, o zaman sgk sizi vergi dairesine sevk eder, vergi dairesi eliyle hastaneye gidersiniz... Süreç sonunda vergi indirimi ya da rapor süresi uzarsa, sgk da emekliliği kaldığı yerden devam ettirir

2- Rapor oranı /vergi indirim derecesi düşerse ve bu durum emeklilik kriterlerinizin değişmesine neden olursa, evet, primi tamamlamak için sigortalı olmanız gerek. Bu aşamada prosedür nasıl işler bilemiyorum. AMa heralde sgk size "primleriniz yeterli değil" der, siz primleri tamamlayınca emeklilik için yeniden sgk'ya başvurursunuz.

3- Kulak için mutlak doğru ölçüm yapan testler vardır heralde. Kimse kimsenin gözüne bakıp işitme seviyesini ölçemez! Size "yalan söylüyorsun" diyecek doktor çıkarsa, siz de ona "yalan söylüyorsunuz" deyin. İstediği teste soksun sizi...

bülent bey öncelikle ilginiz için sağolun..doktorlar zaten yalan söylüyorsun demiyor çünkü kulağıma bakan doktor bir metre geri kacıyor.sorun odyo yapan da..onlar iş rapor almaya gelince değişiyorlar ama normal doktor muayenesi olsa sonuç neçıkarsa doktoruna götür diyolar..ama iş rapora gelince başlıyorlar tehdide bende öle oldu.ben hatayı ameliyat olduğum hastaneden almadım raporu orda yaptım benim hoca beni görse bakmadan oran yazar o kadar iyi tanıyorlar iki ay yattım orda..rapor aldığımda işitmemle şimdiki işitmem daha cok ilerledi çünkü ben her ay hocaya kontrole gidiyom ve artık işitme kaybın düzelmesi imkazsız dedi..işte ben bunları nasıl ispatlayacam başka bi hasatneye sevk alırsam..

sadce odyolar deil vergi dairesindeki memur bile karışıyor.sgkkimemur bile karışıyor..bi tek doktorlar anlıyoryani boş davulunun sesi çok çıkıyor..vergi dairesindeki memura dedim ki kulağımı geriver ben emeklimaaşım senin olsun dedim bana tip tip baktı

Oranınızın düşmesi sonucu emeklilik kriterlerinizde değişiklik olur da eksik süre ya da priminiz kalırsa emekliliğiniz iptal edilir.
Çalışırken tekrar vergi indirimi alır onun sonucuna göre belirlenecek kriterleri yerine getirerek tekrar emeklilik için başvurabilirsiniz.7
Yalan söyleme konusuna gelirsek, bunu söyleyenler de bilir ki bu konuda numara yapmak o kadar basit değildir.
Odyolog testi yaparken numara yapılmasını önleyici, yapılırsa da bunun farkedilmesi için çeşitli yöntemlere başvurur.
Örneğin ses seviyelerini tekrar tekrar alçaltıp tekrar yükseltir. Bir önce tepki verdiğiniz aynı seviyedeki sese bir sonrakinde tepkisiz kalırsanız, bu şekildeki tutarsız cevaplar birkaç defa tekrarlarsa o zaman odyolog sizin numara yaptığınız sonucuna hükmedebilir.
Önemli durumlarda numara yapmanın mümkün olmadığı ABR testi var, uykuda uygulanır ve öyle herkesten istenmez.
Testte tepkileriniz tutarlı olsun, ancak net şekilde duyduğunuz seslere cevap verin ve aynı seviye sesin kiminde cevap verip kiminde sessiz kalmayın.

ufuk bey ilginiz için sağolun..ama altını çizmem gereken bişey var ben de odyo işitme testi yapmadan başladi tehdit etmeye.yalansöylersen şöyle yaparım,yanlan söylersen uyku testine sokarım gibi tehditler yaptı.bende kızdım bağırdım ona oda direk ret yazdı.Allahtan kbb doktoru adammış anlattım durumu mu geç bkalım koltuğa senmi doğru söylüyon odyomu dedi.kulağıma baktı (kulaklarımda kemikçik yok oraya plastik inpalat takılı her iki kulağımda)eski test varmı dedi yanında 3aylık test vardı sonra amaliyat sonucları vardı onlara baktı oran yazdı.

Bülent Bey ben %61 süreli raporla süreli vergi indirimi ile emekli oldum. 25.03.2016 kontrol var ben şimdi sgk ya mı gidecem sevk için. Ve raporum %59 a düşerse 18yıl 4080 gün istediğin den 1.5ay ile emeklilik iptal oluyor sorum şu askerlik ödemesi yapsam 150 gün prim eksik kalıyor prim ödenir de sene olarak da geri çeker mi yani %60 ın altına düşse bile askerlik bunu karşılar mi ne yapmam gerekiyor bilginize ihtiyacım var

devrekli
Askerliğinizi sigorta başlangıcından önce yaptıysanız borçlanma ile sigorta başlangıcı da borçlanılan gün kadar geriye çekilir.
Yok askerliğinizi sigorta başlangıcınızdan sonraki bir tarihte yaptıysanız o zaman süre olarak etkilenmez sadece prim gün sayısı kazandırır.

Ufukalp bey 1995 de gittim 1996 da geldim sigorta başlangıç 1998 oluyor ozman.

Ufukalp

ufukalp bey verdiğiniz cvp lar için sağolun %59 a düşerse oran benim 1.5 ay sene ve 150 gün prim eksikya onu ben sgk gidip kendim mi söyleyecem yoksa beni çağırlarmı.yada işe mi girmem lazım bu süreç nasıl olcak anlayamadım.

Eksik olan 150 günü bir yerde çalışarak ya da çalışıyor görünerek ödemeniz gerekir.

Üst Alt