Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporla emekliliğe başvurabilir miyim?

sseugll

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
%42 1 yıllık Rapor aldım ve emeklilik hakkı

Öncelikle selamlar.
%42 oranında engel oranım var 1 yıl süreli verildi ve çalışıyorum şu an.
Toplam prim gün sayım 4663 gün 18 yıl çalışmışlığım var.
Merak ettiğim : 1 yıl süreli raporum, fakat gene de ben emeklilik için başvuruda bulunubiliyormuyum?

sseugll

SSK mı bağkur mu? Raporunuza karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı ede ettiniz mi?

OturanBoğa
SSK lıyım
raporum hastaneden bana verilen heyetten aldığım %45 idi ve 2 gün sonra hastaneden aldığım raporda %42 engelli ibaresi vardı henüz vergi dairesinden yazı gelmedi ama aldığım raporda 2022 den yararlanır, sosyal haklardan yararlanır ibareleri bulunmakta

sseugll

1 yıl süreli de olsa o raporla vergi indirimi için defterdarlığa başvurabilirsiniz. Oradan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimi size erken Yaşlılık emekliliğine başvurma hakkı kazandırır. Sigortalılık süresi ve prim gün sayısı olarak da şartları tamamladığınızda, vergi indirimine istinaden emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Vergi indirim hakkı da raporunuz gibi süreli olursa, sgk da büyük olasılıkla emekliliği süreli onaylar. O süre dolduğunda sgk sizi defterdarlığa yönlendirir ve oradan vergi indirim hakkınızı yenilemeniz istenir. Sonucuna göre de emekliliğin devamına dair karar verilir.

Üst Alt