Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporla Sürekli emekli edilirsem kontrole gitmeme gerek olur mu?

kamil19

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
hastanenin verdiği % 46 1 yıllık vergi indirim raporumu ankara süreklidir diye onaylarsa emekli olmayı düşünüyorum ankaranın sürekli onayladığı zamanda bir yıl sonra gene hastaneye gitmem gerekiyormu

kamil19

Bu site'den daha önce okuduğum'dan,
Öğrendiğim kadarı'yla Bir sorun teşkil etmiyormuş!

YİNE DE İŞİN EHLİ'LERİ CEVAP YAZACAKLARDIR...

Son zamanlarda SGK vergi indiriminin süreli olup olmamasına bakıyor.
Ama SGK nın her durumda kontrol isteme yetkisi vardır.

emeklilik

Selam benim 1 yıllık vergi indirim raporum Ankara dan süresiz yani sürekli olarak onaylanmış geldi bende dün ilçe sgk müdürlüğüne gittim emeklilik hakkında bilgi almak için bana gelen evrakları vergi dairesinden aslının aynıdır diye onaylat getir dediler bunlar vergi dairesi yazısı Ankara dan Vergi dairesine gelen yazı ve hastanenin vermiş olduğu raporları istediler benim çekincem hastanenin vermiş olduğu raporda 1 yıl süreli diye yazıyordu bu bana bir sorun engel çıkarırmı sonuçda işten ayrılacağım birde ortada kalmayayım.

İkinci bir konuda şayet emekli olursam hayırlısıyla ben gene aynı çalıştığım kurumda çalışabilirmiyim çalışrısam maaşım kesilirmi çalıştığım kurum resmi kurum bu konularda bana aydınlatıcı bir bilgi verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.

Bir diğer konuda sgk daki memur bana senin normal emeklilik zamanın 54 yaşında dolduruyorsun o zaman müracaat et normal emekliye çevir o zaman maaşın daha yüksek olur diye birşey söyledi bende il merkez sgk ya gittim bu konuyu orada sordum böyle bir durum varmış diye onlarda bana kesinlikle öyle birşey yok o memur neye göre söylemiş bilmiyorum dedi buda kafamı karıştırdı böyle birşey varmı sizce normal emekli zamanı geldiğinde normal emekliye dönersem maaşımda bir artma söz konusumu vereceğiniz bilgiler için şimiden teşekkür ederim.

Merhaba

Sgk vergi dairesinden vergi inidirim evrakını ister raporu değil.. Tanıdığım biri 2 yıl süreli rapor almıştı emekli oldu önemli olan vergi indiriminin sürekli olması. aynı iş yerinizde çalışabilirsinizi emekli olarak işten çıkışınızı yapacaklar ve o tarihe kadar hak ettiğiniz kıdem tazminatınızıda alacaksınız 2 gün ara verdikten sonra tekrar işe girişinizi yaptırabilirsiniz. Çalışırsanız maaşınız kesilmez. Normal emekli ve engelli emeklilik maaş farkı yok .

özcanbjkli

Özcan bey pekala ben sgk ya tam olarak hangi evrakları vermem lazım inanın memurlar farklı farklı şeyler söylüyorlar bizim ilçe ile il de çalışan memurlar

kamil19

Tahsis talep formu doldurup vermeniz gerekir.
Bu formu SGK müdürlüğünden temin edebilirsiniz.
Bilgi olarak vergi indirim yazınızı ekleyin.

hastaneden aldığım raporumun aslını istiyorlardı sgk dan onu ek olarak sunmayımı

kamil19
Resmi kurumda çalışıyorum demişsiniz, 4A lı işçi kadrosunda mısınız, yoksa 4C li devlet memuru mu?
Buna göre cevap değişecektir.

kamil19
1- Siz 2008 öncesi sigorta girişli 4A sigortalısı olarak 193 sayılı gelir vergisi kanununda yer alan engelli vergi indirimine istinaden erken emekli olacaksınız. Vergi indirimi belgesini sunmanız yeterlidir, yok sevk yazıları yok hastanelerden alınan raporların asılları vs ilave belge isteme hakları yoktur. Zaten vergi indirimi belgesini bile bilgi olsun diye vereceksiniz onlar o belge ile işlem yapmayacak vergi dairesine yazışma yoluyla sorup teyit alacaklar.

2- Emekli olduğunuzda aynı kurumda çalışmanız mümkün değil, ama özel sktörde emekli maaşınızı da alarak çalışabilir çift maaşın keyfini sürebilirsiniz.

3- Hayır öyle bir şey söz konusu değil. Emekli maaşı hesaplanırken zaten normal emeklilik için gereken minimum süreyi çalışmışsınız gibi hesaplanmaktadır.

teşekkür ederim ufuk bey verdiğiniz bilgiler için keşke ne kadar maaş alabileceğim hakkında da bir bilgi verebilsen.

Üst Alt