Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporu sürekliye nasıl çevirebilirim?

suzerk

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar,izmir katip çelebi üniversitesi Atatürk eğitim ve araştırma hastanesine yapmış olduğum vergi indirimi raporum çıktı...1 yil süreli 81 puan... onkoloji 60, genel cerrahi 50 ve dermatoloji 5 toplamı 81... benim işyerinde özel sağlık sigortam var, tazminat alabilmem için %60 üzeri almam gerekiyor du...şimdi özel sigortada şöyle bir ibare var " hastalık sonucu tam ve daimi maluliyet hastalik listesinde tanımlı hastalıklar Kanser, inme,Kalp krizi,koroner arter by- pass cerrahisi, böbrek yetmezliği ve temel organ naklidir"

maluliyet rapor oraninin%60 ve üzeri olması durumunda sigortalı tam malul sayılmaktadır....

şimdi exper ile görüştüm 1 yil süreli olduğu icin tazminat alamazsiniz, sürekli olması gerekiyor dedi..

ne yapabilirim arkadaşlar?? surekli olması için itiraz etmelimiyim???
yada evrak ankaraya gidince surekliye donermi? varmi üstadların yorumları??

Sadece şunu söyleyebilirim, heyet kararı ile verilen süreli raporlar.başka bir kurumca sürekliye dönmez.
Diğer soruyla alakalı sağlıklı bilgim yok.
İtiraz etmelisiniz diye düşünüyorum...

suzerk

Öncelikle çok şükür raporunu almışsın.hayat sigortası 1 yıl süreli de olsa tazminatı ödemek zorunda bir çok experin yeteri kadar bilgisi yok sana tavsiyem raporunun aslı gibidir yap tüm ameliyat evraklarını pet sonucunu bağlı bulundugun aracı sigorta şirketine gönder yaklaşık 1 ay sonra cevap verirler.1 yıl süreli olması zaten tabloda net kontrol olur der ama bu kontrol senin için ister devlet olası bir Allah göstermesin metastaz durumu için seneye raporun bitince aynı hastaneye basvur zaten sürekli olacaktır burda önemli olan maliyenin sürekli onaylaması emeklilik için onunda bekleyip göreceğiz.maliye sürekli onaylarsa artık maliye ile olan iş biter seneye kişisel müracaat ile raporu yenilemeyi unutmayın...

suzerk
öncelikle raporunuz hayırlı olsun. oranlar istediğiniz gibi gelmiş. süreli rapor olayı Erdogmus34'ün de belirttiği gibi daha yükselirse diye lehte bir şart bence de. öyle değilse bile vücudun kanser olmamış hale geri dönmesi mümkün olmadığına, organ kaybının geri dönüşü olmadığına göre bu durumda raporunuzun %60 altına düşme ihtimali yok bence. tabi sigorta şirketi kendi işine geldiği gibi yorumlayabilir. forumda trafik kaza sigortası başlıklarında arkadaşlar şirketlerle anlaşmazlık durumlarında, tahkime gitmekten bahsediyorlardı mahkemeden önce. her halükarda bir avukatla çalışmanın daha sağlıklı olacağı konuşuluyor. bence siz de mümkünse konuda uzman bir avukatla görüşüp ona gçre hareket edin. ha belki de Erdogmus34 hocamın belirttiği gibi exper işgüzarlık yaptı, şirket farklı davranabilir. sonuçta kendi listelerinde belirttiği hastalıklardan birine sahipsiniz ve en kötü koşullarda bile (onkoloji %40+genel cerrahi%50+dermatoloji% 0 verse bile yani) oranınız %70 in altına düşmeyecek gibi görünüyor. bence şirket kabul etmese bile en kötü mahkeme yoluyla kazanırsınız. umarım kolay yoldan hallolur ama :)

s

@Erdogmus34

zaten evraği almadım ben ,hastanede heyet sonrası gidebilirsiniz biz ilgili vergi dairesine evragı gondericez dedi.. şimdi vergi dairesi ne yapacak? ben gidip oradanmi alacağım evragi? ekspere anlatmaya çalıştım 1 yil sureli olması kronik oldugu ve hastalığın olası ilerleme,nuks, metastaz vs durumu için olduğunu söyledim..ama eksper elimde birkaç süreli raporlar var sigorta şirketi kabul etmiyor,surekli rapor istiyor dedi...
aslında banada mantıksız geliyor...psikolojik bir rahatsızlık degilki bu?!?? 81 oranını görünce tamam oldu bu iş diye sevinmiştim,[emoji20]

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@L.kartal

üstad bende aynen böyle düşünüyorum,zaten eksper tereddütlü konuştu sanki, yani sigorta şirketinin tarafında hissi uyandırdı bende, dediğiniz gibi uzman bir avukat bulup onunla konusmam en doğrusu... şimdi%40 bile beni emekli ediyor fakat sigortadan tazminatı almadan emekli olursam birdaha alamam..ve onların istedigi 60 altina inme ihtimalide gözükmüyor..illa bi pislik çıkaracaklar...ulan namussuzlar bizim şirkette kıytırık hastalıklardan 40-50 alanlar aldı tazminat 2019 a kadar...sonra baktılar ki millet paso tazminat aliyor bu sene kisitladilar ve yukarida yazdığım belirli hastaliklara oda %60 ve üstü koşuluyla anlaşma yaptılar, şimdide sürekli olacak diye kiviriyorlar...deliricem 81 almışım hala yok diyorlar... aldığım puana bile sevinemedim..
yaşadığım bunca hastalik ve onun hayatima getirdiği onca negatiflik( psikolojik sorunlar vs) sonrası tazminatı ve işyeri tazminatımı alip emekli olarak kendime yeni ve doğal stresten uzak bir yaşam hayali kurmustum onuda kursagimda birakiyorlar...

suzerk
hocam hiç bozmayın moralinizi. bir avukatla konuşup ya da doğrudan sigorta şirketine başvurunuzu yapın. hatta belki sizin teşhis konulması ve ameliyat olduğunuz sırada geçerli sigorta koşulları bile geçerli olabilir. avukata danışırsanız bütün bu detayları, emeklilik hazırlığınızı falan belirtin hep. muhtemelen emekliliğinizden önce sigorta başvuru süreci başlarsa esas tarih o olacaktır. siz kontrol muayenesine girmeden çözülebilir sorununuz :)

işte rapor
7362191b5affbe87965c4bedd9bc3daf.jpg

arkadaşlar bugün eşimin aynı hastahanede muayenesi vardı,ona sordurdum...özel sigortadan tazminat almak için raporu sürekli ye nasıl cevirebiliriz diye...verdikleri cevap;
1 yıl sonra başvurduğunuzda(tabi raporun içeriğine bakmadan) sürekli olabilir,belkide yine sürelide olabilir..fakat sürekli olması için, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ne dilekçe vererek rapora itiraz edebilirsiniz,yeniden aynı süreçler başlayabilir demiş?
varmı başından geçen? sizce itiraz edip sürekliye cevirebilirmiyim raporu??

suzerk mrb sürekli rapora ihtiyacıniz var ise
İsterseniz il sağlık müdürlüğüne gidip bu ibare için itiraz etmek istediğinizi belirtin bir sonraki raporunuz sürekli çıkma ihtimali yüksek karar sizin tabi.

İtiraz sonrası 1 yıl sonrada sürekli verilme ihtimali var tabi
Ama bir önceki raporunuz süreli olduğu için
Tekrar farklı bir doktor bu karara bakarak
Süreli verebiliyor yada başvuru yaparken
1 yıl süre sonunda muayane esnasında rahatsızlığınızın kronik olduğunu belirterek doktora süre kısıtlanmasını
Yapmamalarını rica edebilirsiniz.
suzerk

Başka hastaneden rapor alabilirmiyim?

Aradaşlar izmir kaip çelebi atatürk eğitim araştırma hastahanesinden vergi dairesi kanalıyla vergi indirimi sağlık raporu aldım..
Onkoloji 60 genel cerrahi 50 dermotoloji 5 olmak üzere balthazard ile 81 puan ve 1 yıl süreli raporum...

soruma gelecek olursak çalıştığım şirketin özel hayat sağlık sigorta poliçesinde maluliyet durumlarında tazminat ödemesi yapılıyor..ancak süreli olduğu için kabul edilmiyor..bende sürekli rapor çıkartabilirsem ödeme alacağım..

Vergi indirimi veya maliyenin vereceği sonuç sigortayı ilgilendirmiyor,,sigorta sağlık heyet raporuna bakıyor..
Bende başka bir hastahaneye vergi dairesinden bağımsız bireysel olarak (mesela bozyaka sgk burası hakem,ege üniversitesi gibi) başvurup dilekçe ile belirterek (yani özel sağlık sigortası için olduğunu belirten) yeni bir rapor alabilirmiyim???
Bu yeni raporu maliye sgk vs göndermemede gerek yok...tamamen özel sağlık sigortası için...

Biliyorum uzun oldu ama konunun tam anlaşılır olması adına detayı anlattım..Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

sayın erdoğmuş son sorduğum soruyla ilgili bilginiz varmı acaba??

suzerk

günaydın hocam. Bozkaya ssk hastanesi bildiğim kadarıyla geçtiğimiz dönemlerde usulsüz olarak verdiği raporlar nedeniyle gözetim altında bir hastane. hatta fark ettiyseniz kurul randevusu için mhrs sisteminden randevu almak istediğinizde hep boş oluyorlar. denetim altında oldukları için eski raporunuzdan farklı bir şey verecekleri şüpheli. ayrıca siz onkolojiden verilen %60 ve genel cerrahiden verilen %50 oranların zamana ve kilo durumunuza göre de değişme durumu olacağı için kısa süre içinde sürekli rapor vermeyebilirler. zaten yeni rapora başvurabilmeniz için gereken minimum süre altı ay diye biliyorum. yani altı ay geçmeden aynı hastaneden ya da diğer hastanelerden yeni rapor düzenlenemiyor bildiğim kadarıyla.

belki 6 ay dolduktan sonra heyete sadece onkolojiden başvurup, genel cerrahi ve dermatolojiyi karıştırmadan %60 rapor alırsanız onu sürekli verebilirler. çünkü yönetmelikte 1 yıl süreli kontrol şartı organ kaybı için varmış gibi görünüyor. ancak o durumda da teşhis tarihinden itibaren 5 yıl süreyle %60 beş yıldan sonra %40 diyor yönetmelik oran olarak. o nedenle sıkıntı çıkabilir. onkolojideki oran veren hocalarla görüşüp 6 ay sonra sürekli %60 verirler mi onu sormak lazım ama ben ihtimal vermiyorum.

yani kısaca sizin durumunuzda sanki olay rapor alma kısmıyla değil de raporunuzun sigorta tarafından kronik rahatsızığa bağlı olduğu için sürekli kabul edilmesiyle çözülebilir gibi görünüyor. zaten raporunuzda da kronik olduğu belirtilmiş. ben iyi hukuki danışmanlıkla çözeceğinize inanıyorum hala.

başka konu başlıklarında görebildiğim kadarıyla durumu kronik olup kontrol şartıyla rapor alanlardan ikinci kontrolde sürekli rapor alanlar olduğu gibi, 3., 4. kontrollerde hala süreli rapor alanlar da var. sağlık kurulundan alacağınız rapor hangi amaçla verilirse verilsin artık her kurumda geçerli olduğu için herhangi bir sağlık kurulunun size sadece sigorta şirketi için sürekli rapor vermesi mümkün değil bence. yine de rapor alarak çözeceğine inanıyorsanız dediğim gibi altı aydan önce yeni rapora başvuramıyorsunuz.

biliyorum size moral bozucu şeyler söylüyorum ama inanın canınızı sıkmak değil niyetim. boşa zaman kaybedip enerjinizi ve zamanınızı gereksiz şeylerle geçirmenizi istemediğim için açık konuşuyorum. hukuki zeminde çözüm bulacağınıza da kesinlikle inanıyorum.

umarım herşeyi dilediğiniz gibi kolayca halledip, hayallerinizdeki hayata bir an önce kavuşursunuz.

geçmiş olsun rapora itiraz edebilirsin almış olduğun raporla birlikte bir dilekçe yaz gerekçelerini belirt ilk sağlık müdürlüğünü git itirazini yap seni bir başka hastaneye sevk ederler .olurdarapor oranında bir değişen olursa bu seferde ilk sağlık müdürlüğü seni hakem heyet hastanesini gönderir istediğin raporu ordan sana verirler rapora itirazsüreci bu şekildedir selamlar iiyi günler

L.kartal

üstad selamlar,

Çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım,dediğiniz gibi yasal süreç başlatmakda aklımdan geçmedi değil,avukat ile görüştüm poliçeyi görmem lazım dedi..sonra insan kaynaklarından istedim onlarda poliçenin umumi olduğunu içinde kişisel bilgiler olduğu için paylaşılamadığını fakat ilgili politakaya intranet(şirket içi iletişim) aracılığıyla ulaşıabileceğimi söylediler...ayrıca insan kaynaklarından aldığım bilgiyle daha önce onkolojik rahatsızlık yaşayan ve şuan emekli olan ve benim de tanıdığım bir abimizinde SÜRELİ rapor nedeniyle alamadığını daha sonra SÜREKLİYE çevirip aldığını söyledi...bende o abimizle görüştüm oda onadı..yani SÜREKLİ olmazsa vermiyorlar tam ve daimi maluliyet ibaresi var dedi...birde diyelimki hukuki süreci başlattım türkiye de hukuk sisteminin nasıl yürüdüğü malumunuz..belki en az 1 yıl sürecek dava....:(

Bir diğer konuda eğer sırf onkolojiden başvurup 60 alabileceğimi söylemişsiniz ,fakat oradada remisyon dönemi ve sonrası puanlar değiştiği için SÜREKLİ verirlermi bilemiyorum???

Sigorta şirketi tazminat ödememek için uğraşıyor,uğraşacak...bende almak için:)

Ortada bir teminat var ve benim kadar hakeden başka biri varmıdır bilemiyorum? düşünsenize onkolojik bir rahatsızlık geçirmişsiniz organ kaybınız var,81 puan veriyorlar(bildiğiniz üzre bu sene sağlık kurullarında onkoloji puanları 2-3 katına çıkarıldı ki durumun vahameti buradanda anlaşılıyor) hastalık puanınız artabilir düşüncesiylede süreli veriyorlar fakat bana iyilik edecekleri yerde tekerime çomak sokuyorlar...karma karışık bir durum..

poliçeyi sigorta şirketinden edinmeyi deneyin bir de isterseniz.
dediğiniz gibi sistem suistimaller nedeniyle en çok hak edenlere engel çıkartıyor maalesef. sigorta şirketleri zaten para vermemek için bin bir dereden su getiriyor. yeni yönetmelikte de bir sürü eksiklik var. bize mesela belki de her sene kontrol muayenesi isteyecekler. yönetmelik o konuda da net değil. anca uygulamada bir içtihat oluşursa bir süre sonra sürekli rapor vermeye başlayabilirler. sadece onkoloji olayı da dediğiniz gibi olası değil. benim aklıma hukuki süreç dışında bir şey gelmiyor maalesef.

poliçeye başkasından istemene gerek yok e devletten bula bilirsin detaylı olarak yada özelden tc doğum gün ay yıl cilt sayfa ve sira noyu yazarsan bütün poliçelerini mail adresine atarim rapoarada il sağlık müdürlüğünden talep edebilirsin şubat 2019 dan sonra yeni rapor yönetmenliği icat edilmiş bütün evraklarini sigorta şirketine gönderecen onlardan hangi hastanede rapora gireceğine dahil rapor talebi isteyeceksin dahada detaylı görüşmek sorununa çözüm istiyorsan tlf:05327495986 ara yada çağrı ver detaylı görüşelim

arkadaşlar bugün izmir il sağlık müdürlüğüne giderek durumu anlattım..itiraz edebileceğimi yada 6 aydan önce olmamak kaydıyla yeni rapora başvuramayacağımı söyledi memur..itiraz durumunda aynı sonucunda cıkabileceğini söyled..bozyaka yada tepecikden birini seçmemi,eğer istediğim sonuç çıkarsa 3.bir hakem hastahaneye gerek olmadığını söyledi..yani yönetmelik değişmiş.2. gittiğim hakem hastane benim istediğim raporu verirse eskiden olduğu gibi 3. bir hakem hastahane gereği yokmuş ...bozyaka ile tekrar sıfırdan uğraşıcam ..hayırlısı bakalım..

2.rapor

arkadaşlar haziran ayında İZMİR KATİP ÇELEBİ YEŞİLYURT DEVLET HASTANESİ nden almış olduğum 81 oranlı 1 yıllık süreli rapora il sağlık müdürlüğü vasıtasıyla itiraz ettim...BOZYAKA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN hakem hastahane olarak kuruldan bu sefer 64 oranlı ve sürekli rapor aldım..ilk raporum maliyeyeye gönderilmişti...şimdi 2. rapor için ne yapmalıyım...ilk raporum süreli maliyeden sürekli olarak onaylanırsa 2.raporu göndermeme gerek varmı? emeklilik içinde 24 yıl 7800 günüm var...il sağlık müdürlüğü 2. raporda istediğinizi alırsanız 3.bir rapor istenmiyor dedi..kurallar bu şekilde değişmiş...ben istediğimi aldım..lakin raporun sürekli olmasıydı benim önceliğim...2.raporu il sağlık müdürlüğü vasıtasıyla gittiğim için il sağlık müdürlüğü bana daha tebliğ etmedi ben e devlet ten gördüm....nasıl bir yol izlemeliyim?

merhaba

İzmir Yeşilyurt devlet Hastanesi'nden Haziran ayında aldığım 81 puan 1 yıl süreli raporum Ankara maliyeye gonderildi..fakat ben bu rapora il sağlık müdürlüğü kanalıyla bireysel olarak itiraz ettim...

Bozyaka sgk hakem hastanesi 64 puanla süresiz rapor verdi...

Üst Alt