Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla vergi indirim hakkı alabilir miyim?

AHMET AKIN

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben yüzde 40 heyet raporu aldım raporun geçerlilik süresi 1 yıl vergi indiriminden yararlan ip erken emekli olabilirmiyim teşekkürler

Evet süreli raporla vergi indirimi alabilirsiniz, ancak ihtimalleri ben size yazayım:
1. Süreli raporla vergi indirimi kazanırsanız, vergi indirimi belgenizin üzerinde süre olup olmadığı önemli.
2. Vergi indiriminizin üzerinde süre yoksa, raporunuzun süreli olmasının önemi yok. Yeni rapor almazsınız. Vergi indiriminizde süre varsa, o süre bitimine yakın yeni bir rapor alıp defterdarlığa vermeniz gerekir yeniden.
3. Vergi indirimi kazandığınızda, vergi indiriminiz süresiz ise yeniden rapor almazsınız dedik, ama vergi indiriminiz süreliyse ve süresi bitene kadar emeklilik şartlarınız tamamlanıyorsa emeklilik başvurunuzu yaparsınız. Yaptıktan sonra raporunuzun ve vergi indiriminizin süreli olmasınında bir önemi kalmıyor. Bundan sonrada sgk'nın emeklilik belgenize süre şerhi koyup koymadığı önemli. Koymamışsa raporunuzda, vergi indiriminizde süreli olsa yeniden rapor istemezler. Ama sgk kontrol şerhi koyarsa yeniden kontrole gitmeniz gerekir o süre bitimine yakın...

kelebek senin cevap vermen beni umutlandırdı şu vergi indirimini ankaraya gönderdim ordan bir yıl sürelide gelse 25.12.1996 yılından itibaren devlet memuru olarak çalışıyorum 15 ay askerliğimi yatırdım emekli olabilirmiyim tş

Vergi indirimin varmı yoksa alman lazım

arkadaşlar yüzde 40 pisikolojiden süreli raporum var vergi indirimi için ankara ya gönderdim raporum dan kesinti olurmu.
tşk

Sakatlık oranı cetveli'ne göre karar verir kurullar. Hastane net ifadeler ve değerlendirme yazmışsa, Ankara buna uyacaktır. Ama bugünden bişey demek de mümkün değil. Ankara'Nın o günkü ruh haline bağlı!

1 yıl süreli rapor ve 1 yıl vergi indirimi

1 yıl süreli rapor ve 1 yıl vergi indirimim var emekli olabilirmiyim

Vergi indirim hakkı süreli olsa da emeklilik için başvurulabilir. Bu durumda o süre sonunda SGK sizi çağırır ve "maliye tarafından konan kontrol süreniz geldi, defterdarlığa gidip vergi indirim hakkınızın süresini uzatın" der. O işlemlerin sonunda emeklilik devamına dair değerlendirme yapılır; ya emekli maaşı devam eder ya da kesilir.

bunun belli bir süresi yok sanırım yalnız doktordan doktora değişiyor kimisi iki kontrolde süresiz yapıyor kimisi 3 kimisi 5 belli olmuyor yani

süreli rapor ve süreli vergi indirimi

süreli rapor ve süreli vergi indirimim var kaç sene sonra sürekliye dönebilir im

Rapor süresi bittiğinde yeniden rapor başvurusu yapmak isterseniz, o zaman sürekli olma olasılığı var. Yoksa varolan raporun sürekliye çevrilmesi söz konusu değil

papor

arkadaşlar süreli rapor larla süresise dönmesi için çalışma varmı

Yeni rapor alsam rapor Sürekli olarak değiştirilebilir mi?

arkadaşlar %40 olan raporumu %45 e çevirsem süresise dönermi

raporun yüzde 40 ise. yüzde 45 olunca değişen bir şey yok ki. aynı 3.derece özürlüye girer. yüzde 40 ile yüzde 59 aynı dereceye girer unutma

emeklililik

Süreli rapor ve süreli vergi indirimi ile emekli olsam maliye kaç yıllık kontrol serh koyar

Bunu bilmek mümkün değil. Ama raporun bitiş süresi kontrol tarihi olur çoğu zaman

Süreli raporum ne zaman süresüz olur.

süreli rapor ve süreli vergi indirimim kaç yıl sonra süresis olur

süreniz bittiğinde, raporu yenilediğinizde; süresiz rapor alırsanız her ikisi de süresiz olur..

Üst Alt