Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Yıl Süreli Vergi indirim hakkı ile Özel güvenlik emeklilik..?

huvementa

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
devlet hast.%38 oran ile süresiz rapor verdi.İl sağlık müd.itiraz sonucu üniversite hastanesi %44 oran 1 yıl süreli rapor verdi.
Rahatsızlıklar 2014 yılı sol taraf beyin kanaması ve 2 adet aneverizma temizliği,sağ taraf aneverizmalar büyük olduğundan 3 adet stend ile kapatılması,sonrasında Şeker,Tansiyon,Ürtiker,Bel fıtığı rahatsızlıkları ile %44 oran ama özel güvenlik olarak bir firmada çalıştığımızdan 1 yıl süreli rapor olduğundan firmaya vergi muhafiyet emekliliği hakkında bilgi vermedik,

sormak istediğim özel güvenlik olarak çalıştığımızdan iş yeri bizim işten ayrılmamızı isteyebilirmi ?

1996 işe giriş,5500 gün sayım,%44 rapor ile normalde vergi muhafiyet emekliliği hakkım var ama dediğim gibi özel güvenlik olarak çalışmamdan ötürü emekli olsam 1 yıl sonra kontrol muayenesi olduğumda sağlığımda bir düzelme olmıyacağını biliyorum ama olduki hastane çalışanının o anki durumuna göre rapor oranım düştüğünde yeniden işe girme hakkım olamıyacağı için emklilik için başvurmam doğru olurmu acaba ?

huvementa aynibdurum bende sizin gibi ö.g.g'yim bu birazda sirketin insiyatifine kalmis birsey fiziksel engelin yoksa eger calismanda veya calistirmalarinda herhangi bir sakinca yok fakat malulen emekli oldugunda tekrar calistigin zaman maasin kesilebiliyormus
Ankara il sigorta mudurlugunde yetkili birisine mail atmistin yazismalarimiz aynen asagida yaziyor
Istanbulda bir devlet hastanesinden %42 oraninda rapor aldim buna istinaden vergi indirimine basvurdum eger kabul edildigi taktirde verilen maas yetmeyecegi icin tekrardan calismak istiyorum malulen emekli olanlarin tekrardan sigortali bir iste calistigi zaman emekli ayliginin kesilecegi soyleniyor boyle bir yasa veya kanun varmidir saayet var ise calisan emekli statusunde basvuru yapsam yinede emekli maasi kesilirmi maasin kesilmemesi icin bana bu konuda bir yol gosterirseniz cok minnettar olurum

506 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin 4958 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi ile değiştirilmeden önceki (C) bendinin (b) alt bendi, "Engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun, en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar" hükmünü amirdir.
Öte yandan, 5510 sayılı Kanunun geçici 14 üncü maddesinde Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmalarına ilişkin düzenleme yapılmış olup, buna göre, 4/1-(a) (SSK) kapsamında yaşlılık aylığı alan sigortalıların 4/1-(a) kapsamında yeniden çalışmaya başlamaları halinde 5335 sayılı Kanunun 30 uncu madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla aylıkları tercihleri doğrultusunda kesilmekte veya aylıkları kesilmeksizin sosyal güvenlik destek primine tabi tutulmaktadırlar.
Bilgilerinize rica ederiz.
Sizin yapmaniz gereken olay is yerinizle anlasmaya varmak haliyle emeklilik basvurusu yapacaginiz icin tazminatinizida vermek zorunda

bende ogg yim raporun sürekli olana kadar sesini cıkarma haatalıgını söylerswn atabilirler gerekli şartları taşıyınca emwklilik icin vergi indirim i al bu memelekeette dürüs adama yer yok

tb2nhf sizinde dediğiniz gibi önümüzdeki yıl surekli raporu alana kadar işyerine bildirmeyeceğim,çünki bu rapordan önce hastane den heyet raporu ile gece çalışmaması uygundur diyerek rapor almıştım buna rağmen işyeri benden gece çalışmamda bir sakınca yoktur yazısı aldı aksi halde işten ayrılmamı istiyeceklerdi.16 yıldır çalıştığım firma üstelik.

Birde öğrenmek istediğim 1 yıl sonrası kontrol için rapor almıştım ,ben hastaneye kendi isteğim ile giderek muayene olup rapor aldım.sigorta veya diğer kurumlar vasıtasıyla gitmedim,şimdi öğrenmek istediğim 1 yıl sonra rapor suresi dolmadan 2-3 ay önce yeniden kontrol muayenesine universite hastanesine giderken öncelikle nereye başvurmam gerekiyor veya gene kendim üniversite hastanesine giderek kontrol muayenesi olacağım diyerek başvurabilirmiyim?hastaneden bu konu hakkında malesef bilgi alamadım.birde gün içersinde 8 adet ilaç kullanıyorum,şeker için 2 adet,tansiyon için 2 adet,ürtiker için 2 adet,beyindeki stendler için 2 adet bu hastalıkların düzelme ihtimali yok iken neden 1 yıl sureli rapor verirler anlamıyorum.

Huvementa
Kardeşim sen aynı işyerinde 16 yıldır çalışıyorsan gece çalışamaz raporunla istediğin gibi çalışırsın. Ha onlar seni çıkarmış ha kendin çıkmışsın farketmez. Alırsın kırkbin lirani tedavine bakarsın. Rapordan sonra da emekli olursun.

huvementa

Bir yıl süreli rapola vergi indirimi ve sonrasında emeklilik mümkün, ama o bir yıl o kadar çabuk geçer ki, dediğiniz gibi, sonrasında terslik çıkarsa çalışma fırsatı yakalamak kolay olmayabilir. Bence şimdi raporunuzu hiç işleme koymayın, çalışmaya devam edin.

6 ay sonra başka bir yetkili hastaneye gidip -sanki bu raporunu yokmuş gibi- yeniden rapor başvurusu yapın. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama, bazen sorunsuzca rapor veriliyor... Eğer alamazsanız, o zaman raporun bitiş tarihini beklemeli ve o zaman yeniden rapora başvurmalısınız.

Teşekkürler Bülent bey;Raporu veren Üniversite hastanesi süre dolmadan 4 ay önce kontrol muayenesine gelmem gerektiğini söylemişti zaten o yüzden ben gene unv.hast.gideceğim ve umarım bu kez heyet zamanında bizide dinlemek için içeri alırlar ve durumumuzu daha açıklıkla anlatabılırız.gene aynı şekilde süreli rapor olursa bunu vergi dairesi aracılığıyla Ankaraya yollarsak raporun süresiz olma ihtimali olabilirmi acaba?

Şirketin insiyatifindedir .

Ben 4 yıl engelli kadrosunda ö.g.g olarak çalıştım.

huvementa

Süreli rapor olduğunda vergi indiriminin de süreli olması muhtemeldir. Ama aksi de olabilir tabii ki.

Merhabalar.1 yıl süreli vergi indirim için bu sene tekrardan Bursa'da Üniversite hastanesine 15.02.2017 tarihinde gittim.1 yıl önce aynı hastaneden raporumuz olmasına karşın ve kış boyunca tedavilerimiz bu hastanede yapılmasına rağmen 05.06.2017 tarihinde anca testleri yaptırıp heyet için gün aldık ama ne yazıkki 03.10.2017 tarihine gün alabildik!
diyeceğim oki üniversite hastanesinde işlemleri yaptıracak arkadaşlar acaip heyet için sıra var o yüzden kendinize dikkat edin.
inanamıyorum ya 2.ayda gidioruz muayeneye ve 10.ayda anca heyete girebiliyoruz.yanlışlıkla geçen seneki 1 yıl süreli vergi indiriminden emekli olsaydık ayvayı yemiştik sanırım.durumu işlemleri yapan kişilere belirtmemize rağmen.

bakalım bu senede sürelimi verilecek vergi indirim raporumuz.

27.10.2017 tarihinde heyet raporumu aldım.Bu seferde ŞEKER:%20 / DERMATOLOJİ : %10 / KAS : %4 / TANSİYON : %10 olarak değerlendirip bu kez 2 yıl süreli % 38 olarak onaylamışlar.Geçen sene tansiyon %20 olarak verilmişken ve 1 yıl içinde tansiyon rahatsızlığı daha fazla artmışken,normalde gündüz ilaç kullanırken artık geceleride ilaç kullanmak zorunda kalmama rağmen neden acaba %20 den %10'a düşürürlerki? yani geçen sene emekli olsaydık vergi muhafiyetinden bu sene işsiz kalmıştık malesef.

öğrenmek istediğim ben kendi imkanım ile bu raporu almak için hastaneye başvurmuştum.şimdi hakem hastaneye itiraz için başvursam acaba bu itiraz işyerimize bildirilirmi ve tansiyon hastalığımız daha artmasına rağmen neden bu oranı bu kadar düşürürler ve farklı bir sonuç alırmıyız diğer yolayacakları hastanede.

vergi indiriminden emeklilik ayrı bir şey malulen emeklilik ayrı bir şey malulen emekli sgklı çalışamaz çalışır ise maaş kesilir vergi indiriminden emekli olunmuşsa çalışmasında bir sıkıntı olmuyor maaş almaya devam eder

mehmet bey benim sualim malulen emeklilik ile alakalı değilki?sualim benim farklı bir konu.

Kardeşim bende özel bir kurumda kadrolu güvenlik görevlisiyim.Geçen sene bende %67 sürekli rapor aldım.Şefim ile aram iyi olduğu için çalıştığıma dair bir yazı alıp vergi dairesine başvurdum Tabi bu rapor olayı şefim ile benim aramda kimse bilmiyor Vergi dairesinden sonucum %55 sürekli olarak onaylandı Bu evrakı işten çıkarırlar diye veremiyor Emekliliğime 4 sene var vede beklicem

ÖRNEK olarak 3-4 ay önce aynı kurumda ögg arkadasım rahatsızlığından ötürü rapor aldı vergi dairesine başvurdu 2 yıl süreli olarak onaylandı kuruma gelen evrakı teslim etti kurum arkasımdan ögg olarak çalışıp çalışamıyacağıma dair durum bildirir raporu istedi tekrar hastaneden ögg olarak çalışamayacağı raporu alıp teslim etti Allahtan emekliliğine 2-3 ay vardı kurum arkadaşıma geri dönüş yaparak biz seni ne memurluğa alırız nede silahlı olarak çalıştıramayız dedi Arkadaşıma bir iyilik yaparak emekliliği az kaldığı için 2-3 silahsız çalış emekli ol dediler yoksa işten çıkaracaklardı BİZİM BAŞIMIZDAN BUNLAR GEÇTİ KARDEŞİM BU OLAYDAN DOLAYIDA RAPORUMU VERMEDEN GÜNÜMÜZÜ BEKLİYOZ

Sana bir tavsiyede bulunuyum çok fazla engelli raporu alma ilerde allah göstermesin emekli oldun diyelim aradan 3-4 yıl geçmiş SGK senden kontrol muayenesi isteyebilir bilgin olsun

Bilgiler için Teşekkürler Cesh_06 arkadaşım.

zaten bu bu sene verdikleri rapor %38 e düştü.benim öğrenmek istediğim,geçen sene tansiyona %20 vermişlerken bu sene hastalık dahada artmasına karşın %10 neden verdiler acaba diyordum,bende kendi isteğim ile başvurdum hastaneye işyerine bildirmedim yani bir problem çıkarırlar diyerekten.Acaba itiraz etsem bi sonuç olurmu yoksa hiç sesimi çıkarmayıp 2 yıllık süenin bitmesinimi bekliyeyim.Teşekkürler

Teşekkürler Bülent bey,aynen dediğiniz gibi doktorların o günki durumlarına kalıyoruz bazen.1 sene once tansiyona %20 verirlerken ve 1 yıl içinde hastalık dahada artmışken buna rağmen %10 a düşürmeleri ve oranın %38 de kalması ne gariptir.

sizinde dediğiniz gibi beklemek en güzeli sanırım,itiraz edip aynı işlemleri farklı bir hastanede tekrar yaşamak şu anda hiç iyi değil gibi.

Slm Bülent bey;

Bildiğiniz gibi bu sene oran %38 e düşürülüp 2 yıl süreli yapılmıştı 11.ayda ve malesef kendimize iyi bakıyoruz dememize rağmen 27 kasımda testis tümörü teşhisi konularak sol testisleri alıp her ihtimale karşın 2 kür kematorapi görmem ve 3 ayda bir kontrol amaçlı tomografi çekinmem gerektiği söylendi.şimdi ben rapor çıktıktan sonra ilaveten bu hastalıklar olduğundan 2 yıl geçmesinimi beklemeliyim yoksa aynı şekilde üniversite hastanesinde tekrardan heyet için müracaat edebilirmiyim.

yani kısaca sol testis tümör nedeniyle alınması ve 2 kür kematorapi görülmesi % kaç ile değerlendiriliyor acaba.Teşekkürler.

huvementa

Başka bir hastaneye yeni bir rapor için başvurmayı deneyin önce. Çakışmama ihtimali yüksek.

Rapora itiraz ederekmi başvuru yapmam lazım yoksa daha once hıc başvuru yapmamış gibi devlet hastanesine sıfırdan başvurumu yapmam gerekir.

birde sizi yazdığınız şey '' çakışmama ihtimali yüksek'' bunu tam olarak anlıyamadım malesef.

huvementa

hayır, itiraz etmeyin. Önce başka bir hastaneye sıfırdan yeni rapor almak için başvurun, verirlerse ne ala... "Hayır daha önce rapor almışsınız" derlerse (yani çakışırsa) o zaman ya 1 yıl kadar bekleyip yeniden denemeniz ya da var olan rapora il sağlık müdürlüğü bünyesinde itiraz etmeniz gerek. İtirazınız üzerine il sağlık başka hastaneye sevk eder. Eğer oradaki oran sizin lehinize olursa, bu sefer il sağlık iki rapor arasındaki farkın hakem hastane tarafından giderilmesini ve karara bağlanmasını ister, sizi hakem hastaneye sevk eder. Oranın vereceği oran belirleyici olur.

Teşekkürler Bülent bey bilgiler için.
Bu arada daha 1 hafta geçmeden tedavi olduğumuz hastahane testis kanseri olduğumuzu ve en az 6 kür kemataropi göreceğimizi,3 ay da raporlu olup işe gidemiyeceğimizi bildirdi.bakalım tedavi sonrasında sağlığımız yerinde olursa söylediklerinizi yapmaya çalışacağım.o zamana dek sağlıcakla kalın.

Tekrar'dan merhabalar;
Kemoterapi tedavimiz bitip yenideden 2 yıl süre dolmaya yakın üniversite hastanesinden kişisel başvuru yaptım,toplamda oranlarım %120 ama Baltazar oranı ile oranım %73' olarak 2 yıl süreli verilmiş gene.120 oran dan 73 e düşüyorsa oran ve 2 yıl süreli verilince insan haliyle tedirgin oluyor ve emekli olsak 2 yıl sonra bu oranları gene değiştirip oranları iyice düşürüpte emekliliğimiz yanarsa diyerek düşünmeden edemiyoruz malesef.verilen oranlardan kısaca bahsedeyim.
Beyin kanaması ameliyatı ve sonrasında 3 adet beyinde aneverizmalara stend takılmasına oran verilmedi.neymiş beyin kanaması sonrası kalıcı hasar oluşmamış,iyide kardeşim 2013 yılı sonrasında ameliyatlar sonucunda başladı hastalıklarım.
takılan stendler nedeni ile ürtiker rahatsızlığı % 15
KARDİYOLOJİ % 10
1 TESTİS ALINMASI VE SPERM YOKLUĞU % 19
ENDOKRİNOLOJİ % 20
NÖROLOJİ ( EL VE AYAK SİNİR KAYBI ) % 10
TIBBİ ONKOLOJİ % 40
FİZİKSEL TIP % 4

Yukarda yazdığım oranlardaki hastalıklar hepsi 2013 yılı beyin kanaması sonrasında başlayan rahatsızlıklar.şu anda engelli olarak emekli olan insanların özür oranlarını acaip bir şekilde düşürerek emekliliklerini iptal ettiklerini gördükçe insan haliyle 2 yıl süreli %73 oran almasına rağmen çekinmiyor değil emekli olmak için.

huvementa..hocam öncelikle çok geçmiş olsun..ben de 23 yıl ögg yaptım ve beyin kanaması sebebi ile erken emekli oldum...açıkçası yazını başından bu yana okudum ,ve açıkçası bu hastalık ve eşlik eden diğer hastalıklarla nasıl hep yüzde 40 ın altında oranlar aldın anlamadım şahsen!!??...bu arada özel güvenlik çok hassassiyet fizik icabında hareketlilik dikkat isteyen bir meslek iken senin o süre zarfında nasıl çalışabildiğini de anlamadım,hocam aman şirkete haber vermeyeyim derken aslında kendi sağlığını hiçe saymışsın bence çünkü hızlı olman hareketli olman gereken anlar da ya başın dönse(ki 2 yıl oldu ben de halen var)düşsen...tabii herkesin özel hayatıdır ama bu mesleği düşünüyosan bu hastalıklarla çok devam etmemeni öneririm...geçmiş olsun.

deathless.slm Bülent bey,doğru diyorsunuz beyin kanaması geçirip üstüne 3 adet aneverizmalar temizlenemediğinden stend ile kapatılmaya çalışılması ve tansiyon 16 ya çıktığında stendlerin atarak yeniden beyin kanaması geçirileceğini söyleyen bölüm nöroloji gel görki beyin kanaması ameliyatları ve sonrasında oluşan hastalıklara puan vermeyen bölümde nöroloji.Şu anda Nörolojiden aldığım puanda kanser sonrası el ve ayaklarda oluşan sinir kayıpları nedeniyle.Nöroloji bölümünün verdiği yanıt beyn kanaması sonrası bedenen bir kayıp olmadığından puan verilmiyor dendi.Allaha şükür kanamalrdan sonra kalıcı bir hasar oluşmadı bizde o yüzden puan vermediler sanırım.sizin beyin kanaması sonrasında oluşan rahatsızlığınız var sanırım değilmi?Geçmiş olsun tüm rahatsızlanan arkadaşlarımıza.

huvementa..hocam şöyle diyeyim,ben beyin sapı kanaması geçirdim doktor kanama tehlikeli yerde olduğu için ne ameliyat ne de ilaç verdi,sadece kolumdaki noröpati için 2 adet ilaç verdi o kadar,ama evet dediğiniz gibi bende kekemelik denge kayıpları ve baş dönmeleri var şu an ve de silahlı güvenlik olduğum için erken emekli edildim,çünkü ben de eşlik eden bulgular daha çok her halde sizin durumunuza göre ki bir de sizin ameliyat durumunuzda vardı sanırım??...sana da geçmiş olsun hocam.

geçmişler olsun arkadaşım,seninde dediğin gibi senin beyin kanaması sonrası denge kaybı,kekemelik,baş dönmeleri olduğundan ve ameliyat edemediklerinden sana oran vermişler.bizde ise ameliyat yaptıklarından ilaç ile tedavi süreci olduğundan ve sonrasında oluşan rahatsızlıkları beyin kanamasına bağlamadıklarından sanırım nörolojidedn puan vermediler.inşallah yakın zamanda sağlıklı günlere kuvuşman dileğim ile.

Üst Alt