Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli vergi indirim hakkı ne anlama geliyor?

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
maliyeden gelen rapordaki "1 yıl süreyle vergi indiriminden faydalanılabilir hastalık değişkenlik arz edebilleceğinden tekrar vergi indirimi alınmak isterse hastane sevkiyle kurumumuza müracatı uygundur" ibaresi ile ne demek isteniyor

benim hastane raporunda sürekli ibaresi var o nasıl olucak

Sürekli ibareli rapora karşılık nasıl olur da 1 yıllık vergi indirim hakkı tanınır anlayamıyorum! Yani 1 yıl sonraya kontrol muayenesi koyulmasına tamam, ama bir yıl sonrasında vergi indiriminin otomatik olarak kesilmesi, çok saçma.
Bundan emin misiniz?

valla bülent bey aynen öle raporda sürekli ağır özürlü ibaresi var % 72 daha öncede yazışmalarımız olmuştu okb geçiçi fonksiyon kaybı olduğu içinmi öle acaba

Geçici fonksiyon kaybına sebep olan ruhsal hastalıklar da vergi indirimi..?

geçici fonksiyon kaybına neden olan zihinsel ruhsal bozukluklarda vergi indirim süresi ne kadardır kesin sonuca ne zaman varılır birde eğer engelli raporunda sürekli ve ağır özürlü ibaresi varsa genede 1 yıl sonramı karar veriliyo vergi indirimi için cevaplarsanız sevinirim

şimdi 1 yıl sonra hastalıgın kalıcı oldugu kana t,ine varırlarsa belki süre koymadan onaylaya bilirler bekleyip görmek lazım zaten maliye şimdi bazı hastalıkları araştırıyor degişme olmazssa süreklidir deyip onaylıyor korkulacak bi durum yok bence

aynı raporlamı gidicem yoksa tekrar özürlü raporumu alıcam

banada 1 yıl süreli indirim aldınız denildi bu belge ile erken emeklilik başvurusu yapabilirmiyiz

1 yılın sonunda ne yapmam gerekiyor sürekli hale gelmesi için

1 yıl sonunda bir kontrol muayenesi şerhi değil de elde edilen vergi indiriminin son bulacağı şerhi varsa, bu durumda 1 yıl sonra gidip yeni rapor almak ve onunla başvurmak şart. Alınacak yeni rapora göre vergi indirim hakkı devam eder veya kesilir. Emeklilk işlemi de ona göre şekillenir.

1 yıl süreli indirim almak, emeklilik başvurusunu olanaksız kılar. Daha doğrusu, o hakla emeklilik başvurusu yapmak astarını yüzünden pahalıya getirir. Hiç başvurmamak daha iyi. Yoksa 1 yıl sonra bin türlü rapor çilesi çekersiniz...

Peki ama, 1 yıllık vergi indirimi neden veriliyor, onu anlamadım? Yani, vergi indirimine temel olan hastalığınız 1 yıl sonra geçecek mi diyor raporda?

rapor yok sadece gelen belgede %48 oran ve değişme olabileceği belirtilmiş 1yıl süreli verilmiş

Bu durumda işgücü kaybına neden olan hastalığınızın 1 yıl sonra ortadan kalkabileceği düşünülerek, 1 yıllık vergi indirimi verilmiş.
Yapmanız gereken şey, 1 yıl dolmadan defterdarlığa başvurmak ve hastaneye sevk alarak, "sürekli" ibareli yeni bir rapor almak ve ona istinaden yaşam boyu geçerli olacak veri indirim hakkını elde etmektir.

En yakın zamanda sürekli raporu almak için başvur..yerden yere kuruldan kurula oynak ...

kontrollu olan indirimlerde ne yapılması gerekiyor

bu gün vergi indirimi için baş vurdum rapora 2 yıl ibaresi eklenmiş

12 yıldır aynı problemliyim 12 yıliyileşmeyen hastalık 2 yılda iyileşirmi kanısı var acaba

her iki yılda tekrar kontrolmu şartı var bu ibarede

Serdar, işgüzarlık yapıyorlar işte. Maksat insanları canından bezdirmek!
Yukarıda yazdığım gibi, 2 yıl dolmadan kuruma gidip hastaneye kontrol muayenesi için sevk alacaksın. O zaman alacağın rapor büyük olasılıkla sürekli olur...

peki bu raporla emekli olabilirmiyim oran yetiyorda

Sürekli ibareli rapora neden kontrol muaynesi verirler anlamadım gitti benimde 1 yıllık kontrol gerekir ibareli vergi indirimim var 8. ayın 15 inde bu ayın sonunda sevk alıcam tabiki bi değişiklik olmayacak acaba birdaha isterlermi 2011 de birdaha gitmek istemiyorum

Emeklilik için başuru yapabilirsin ve şartların tamamsa emekli olabilirsin... Ama, vergi indirimi için kontrol muayenesine gitme sorumluluğun bu sefer emekililk için de geçerli olur. Yani, vergi indirim hakkın devam ettiği sürece emekliliğin de devam eder, bu hak biterse, emekliliğin de sonlanır...

Ne zaman ki sürekli ibareli rapor ve sakatlık indirimi elde edilir, o zaman emeklilik de ona bağlı olarak baki olur...

teşekkür ederim gerçi ben 4 hastalıkla heyete giriyorum bakalım ne diyecekler

peki süreli raporlarda kontrol zamanı maaş kesintisi olurmu

Öngörülen 3 aylık sürede işlemleri tamamlarsanız maaşınız kesilmeden devam eder. Bu süre sonunda kurumlardan kaynaklı nedenlerle hala işlemler tamamlanmamışsa, aylığınız kesilir, ama rapor sonucuna göre kdaha sonra kesildiği yerden ödenmeye devam olunur...

1 yıl ibareli vergi indirimi

sayın bülent bey ben meb e atandım vergi indirimi bana 1 yıl süreyle gelmişti raporum sürekli %72 oranında okb şimdi sorum ben bu vergi indirimini sürekli hale getirmem için
-tekrar mı rapor alıcam
-yoksa elimdeki raporlamı maliyeye gidicem
not:mal müdürlüğü benim 1 yıllık verilen raporu sürekli işledi yani bundan sonra maaşında 2. derece vergi indiriminden yararlanıcan dedi
-yanlız içim rahat değil bana yardımcı olurmusunuz saygılarımla

1 yıllık raporla nasıl olur da sürekli vergi indirimi uygulanır ki? Böyle bir şeyi ilk defa duydum. Konuyu defeterdarlığa sorum kesinleştirin bence. Dedikleri gibiyse ne ala... :)

OturanBoğa
Merhaba , benim 2 yıl süreli engelli raporum ve 2 yıl süreli vergi indrimim var. Yenileme yaptım ve evrakı sgk ya verdim. Maliyeye tekrar göndermedim. maliyeye tekrar göndermem gerekir mi?

Üst Alt