Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli vergi indirimi bitmeden süresiz vergi indirimi almak ve emeklilik!?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Gecen sene haziran ayında aldığım 1 senelik sağlık raporumu aralıkta vergi indirimi için ankara'ya gönderdim. Bu sebeple vergi indirimin Aralık 2018 ve Aralık 2019 arası gecerli oldu.
Yeni sağlık raporumu mayıs ayında süresiz olarak aldım ve vergi indirimi için mayıs ayında ankara'ya gönderdim.
Sonuçlanması aşağı yukarı 1,5 ay daha sürer gibi.
Sorum şu:
Eski vergi indirimim aralığa kadar devam ediyor ve ben bu ay başında istersem emeklilik için başvuracak şartları dolduruyorum.
Eğer şimdi emekliliğe başvurursam Aralık ayına kadar emekli oluyorum arasa sürekli vergi indirimim çıktığında nasıl bir süreç yaşanır. Başvuru mu yapmam lazım tekrardan?Ayrıca bu şekilde başvuru yapmam sizce uygun mu, süresiz vergi indirimini beklemem mi daha doğru olur?

Bu kadarcık bir süre için hiç dolaylı yollara sapmayın.
Vergi indiriminiz sürekli olarak onaylandıktan sonra emeklilik başvurusunu yapın.

Ufukalp hocam merhabalar 2017 yılında sürekli raporum ile 2 yıl süreli vergi indirimi aldım sonrasında emekli oldum vergi indirimi süresi dolmadan kontrol muayenesi işlemlerimi hallettim raporum ankaraya gitti 18.11.2019 da onaylanıp sgk ya gönderildi. Bana (ev ,iş ) herhangi bir yazı gelmedi sgk ya gittim işlemlerin bitti tekrar kontrol muayenesi yok dediler ve maaşımı alıyorum ben bu vergi indirim belgesine nerden ulaşabilirim internette bişey bulamadım ( vergi dairesinin sitesi , evrak takip ) gibi

nothiing2lose
SGK sizi kontrol tarihi vererek süreli mi emekli etmişti, SGK'nın sevkiyle mı kontrol muayenesi işlemlerini yaptırdınız, yoksa vergi dairesi sevkiyle mı ?

Ufukalp

SGK kontrol tarihi vererek emekli etmişti yine SGK nın sevki ile kontrol muayenesi oldum işlemleri yaptırdıktan sonra SGK ya gidip bilgi almak istedim ordaki memur raporu ankara G.İ.B. na gönderdiğini söyledi sonrasında aradan 15 - 20 gün geçince tekrar gittiğimde raporun onaylanıp geldiğini tekrar kontrol muayenemin olmadığını söyledi maaşım durdurulmuştu tekrar bağlandığını bildirdi ama evrak olarak birşey vermedi. henüz evime yada iş yerime gelen bir evrak yok sizlerin bilgi ve tecrübelerine ihtiyacım var..

nothiing2lose
Raporunuz GİB'na gönderilmiş ve artık kontrol yok denmişse sürekli vergi indirimi onaylandı demek ki.
İstanbul eviss te sorgulama yaptınız mı, bir şey çıkıyor mu ?

Ufukalp

büyükmükellefler vergi ddairesine başvuru yapmıştım ordan eski sonuçlar görünüyor eviss te sorgulama yapamıyorum.

Üst Alt