Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

Aydındogdu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bugün 1 yıl süreli vergi indirimi aldim 4300 prim ve 1999 ise giriş tarihim bu 1 yıl vergi indirimi ile emekli olabilirmiyim

Aydındogdu

Evet, vergi indiriminin süreli olması emekliliğe mani değil. İki şey olabilir:

1- SGK da 1 yıl sonraya kontrol muayenesi ister. O tarihten 3-4 ay önce SGK'ya gidip sevk alırsınız. Süreç sonunda rapor ve vergi indirimi devam ederse emekliliğiniz devam ettirilir.

2-SGK vergi indirimindeki süreyi umursamadan sizi sürekli olarak emekli eder. Bu durumda hiç bir kontrolle uğraşmazsınız.

Merhaba. Bana 19.10.2019 tarihinde 1 yıl süreli rapor verdiler .uyku apnesi 35,tansiyon 10,işitme kaybı 6.baltazar hesabından sonrayüzde 45 ile ankaraya gitti halen ses seda yok .1990 girişim ve 9100 gün primim var. Nerdeyse rapor bitecek fakat hiçbir şekilde raporun akibetini bilmiyorum
Soru 1..vergi indirimi süresiz gelme ihtimali varmı ?....soru 2..gelen sonuç raporun verildiği tarihtenmi yoksa ankaradan onaylandığı tarihtenmi geçerli olacaktır. Tşk ederim

Cmrkmc
Vergi indirimin düşük bir olasılık süresiz gelebilir, ama ilki genelde süreli geliyor, zaten rapor 1 yıllık..
Gelen vergi indirimi başlangıç tarihi senin vergi dairesine başvurduğun gün maalesef. Yani sgk emeklilik için çok az süren kalıyor. Ama mutlaka sonuç ne olursa olsun, emeklilik başvurusu yapınız.

Evet alabilirsiniz ama şuan Ankara da öyle bir yoğunluk var ki arkadaşımın 7 ay oldu hala sonuç yok o nedenle başvurunuz baya uzun sürebilir

Hangisinin olma ihtimali daha fazla yada neye göre 1 veya 2 olabiliyo hrr yıl süreli rapor alınırsa her yıl kontrol muayenesimi gerekiyo ne zamana kadar OturanBoğa

Benim hiçbir soruma cevap vermiyosunuz benimle bi sorununuzmu var OturanBoğa

F.T
Niye öyle düşündün, görmemiş olabilirler soruya cevapları yoktur kişilerin.
Sorduğun sorunun cevabını sadece merkez Sağlık kurulu bilir. Vergi indirimi veya raporun süresi kurulun inisiyatifindedir. Hastalıkların ilerlemesi veya gerileme ihtimalini göz önüne alıp süreli veya süresiz verirler.
Genel temayül şu yöndedir, merkez Sağlık kurulu süreli rapor verdiğinde 2. veya 3. tekrardan sonra vergi indirimi veya raporu sürekli(süresiz) ye çeviriyor.
Son zamanlarda süresiz engel raporlarını tekrardan alabilecek mi diye 1 yıl süreli vergi indirimi veriyorlar(sahte veya hileli raporu kontrol etmek için)
Yani vergi indirimi süresi biraz da şansa kalıyor.

Benim 3 yıl oldu. Hersene kontrol. Bu nasıl gelir bilmiyorum

F.T Vergi indiriminiz Ankaradan süreli geldiği sürece kontrol muayenesi olmak zorundasınız bu ne zaman süresize döner onu sadece Ankara belirler 1 yıl yada 2 yıl bu tamamen Ankaranın kararı

Mümin Çelik
Teşekkürler. Şubatta girdim. Hala ses yok. Maaşı kestiler. Bakalım
Ne bekliyor bizi. Zira benim 3. kontrolüm oldu. 40 unipolar tedaviye cevap vermeyen, 20 koah, 10 tansiyon

Benim raporum %57 Sürekli vergi idrimim 1 yıl süreli 1972 doğumluyum 1990 sigorta girişim var emekli olabirmiyim

Yüksel Gülhan
4000 civarında ssk günün varsa emekli olabilirsin (3600 gün yeterli 1990 girişli sin) ama muhtemelen kontrollü emeklilik olur. Vergi indirimi yararlanacağın süre sonuna kontrol şerhi koyabilir.

Üst Alt