Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli vergi indiriminin süresi dolunca yeni rapor nasıl alınacak?

KAN-KA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sayfanın değerlisi: Bülent bey benim size bir sorum olacak şimdi ben: W oranla 1 yıl süreli vergi indirimine hak kazandım: Benim 17. Yılım 2013 mart ayında dolacak ve ben bu ayda emekliliğimi vereceğim ancak geri 6 ay gibi bir zamanım kalacak süremin dolması için. Ben raporumu yenilemek için sgk'dan mı sevk alacağım yoksa yine çalıştığım işyerindne bir yazı alıp vergi dairesinemi müracat edeceğim. Yada eğer bir işyerinde çalışmıyorsam ne olacak. Bana yardımcı olurmunuz. Teşekkürler:)

Emekli olduğunuzda vergi indirimi ile zaten hiç bir bağınız kalmayacak. Kontrol muayenesine gitmenizi gerektirecek hiç bir durum olmayacak.

Siz sakatlık indiriminizin olduğunu beyan ederek sgk'ya emeklilik için başvuruyorsunuz. SGK başvurunuzu işleme koyup sizi emekli edecek. Kontrol muayenesi isteyip istemeyeceğine bakacaksınız.. İstemezse, emekliliğin tadını çıkartacaksınız. İsterse, o gün geldiğinde sgk'ya gidip kontrol muayenesi için hastaneye sevk almak durumunda kalırsınız. O kontrolde işgücü kaybınızın devam ettiği belgelendiğinde, emekliliğiniz de devam ettirilir...

Sevk

Sayın bülent bey: Bir soru sormuştum ama sizden bir cevap alamadım. Sorum şöyle idi ben %57 oranlar 1 yıl süreli rapor aldım. Mart 2013 te emeklilik vereceğim ancak kontrol zamanı gelince sevk'i nereden alacağım sgk'danmı yoksa tekrar işyerinde yazı alıp vergi dairesine gidip oradan mı sevk alacağım lütfen cevap verirseniz sevinirim teşekkür ederim.

sgk kontrol şerhi düşerse o tarihte sgk'nın sevkiyle gideceksiniz, düşmezse vergi indirimi için kontrole gitmenize gerek yok emekli olduktan sonra..

Yukarıda Kısmet'in yazdığı gibidir durum. Bu konuda net bir düzenleme yok. Ama mantık açık: emekli eden kurum sgk. kontrol muayenesi isterse, ister; istemezse istemez.

Selam

Herkese Selam Süreli olarak vergi indirimi almış ve emekli olmuş olan biri kontrol muaynesi geldiği zaman SGK'dan sevk almaya gittiğinde çalışıyor olması şartmı yoksa çalışmadan da sevk alınabilirmi bilen varsa cevap veerebilirmisininiz teşekkürler

1- Vergi indirimi ile emekli olan kişiden sgk kontrol istemememişse, sgk neye dayanarak sevk edecek?

2- Vergi indirimi çalışanlar için isteğe bağlı olarak kullanılan bir haktır. Emekli olan (yani çalışmayan) kişi vergi indirimi için hem başvuramaz hem de neden başvursun ki!?

Yani, ben olsam hiç bir şeye elleşmem, emekliliğimin tadını öıkartırım. Ama ille de kurcalamak istersen, sgk'ya gidip "kontrol muayenem var mı" diye sorabilirsin...

Anladım Abi Bilgiler için samimiyetle teşekkür ederim. Bakalım 2013 Mart ayınında emekliliğimi vereceğim SGK nasıl işlem yapacak yani kontrol şerhi düşecekmi yoksa düşmeyecekmi tabi bende bilemiyorum

1 yıl süreli vergi indirimim var. Emeklilik için başvurursam sorun çıkar mı?

çok değerli sayfa üyeleri ve yönetici arkadaşlar benim bir sorum olacak acaba ne yaparsam benim için daha iyi olur. şimdi benim sürekli olan raporum 1 yıl süre ile vergi indirimi hakkı verilmek suretiyle onaylanmış bulunuyor. Ancak ben 2013 mart ayında emeklilik verebiliyorum ve 6 ay sonra bu durum sona eriyor. Yani 1 yılım doluyor. Tabi bu arada ben yine sevk alıp heyet raporu için uğraşacağım ancak bazı kişiler derki sen bu 1 yıl süreli vergi indirimine bağlı olarak emekli olma çünki sonra kontrol muaynesinde daha çok zorluk çıkartıyorlar acaba ben ne yapmalıyım. Teşekkürler arkadaşlar

Değerli sayfa üyeleri kişisel müracat ile almış olduğum raporumla 1 yıl süreli vergi indirimi aldım. Emeklilik için müracat ettiğimde sgk bu rapor vergi indirimi için değil kişisel müracatla alınmış diye emekliliği yapmayabilirmi acaba teşekkürler

2010 da cikarilan 1 yonetmelikle , Kisisel muracaatla alinmis (guncel oran olmali) raporlari da Vergi indirimi muracaati icin kabul ediyor. Ornek : Ben.

teşekkürler sesene zaten benim kide kabul edildi de şimdi emeklilikte bir sorun çıkarmı diye düşünmüştüm

selam arkadaşlar: vergi indirim süremin bitimine 6 ay kala emekliliği verebilirmiyim bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim teşekkürler

slm
kenan bey vergi indiriminden süreli mi yararlanıyorsunuz ben öyle birşey duymadım neyse tabi ki ne zaman isterseniz emekli olabilirsiniz bunda vergi indirim süresinin dolmasının bir önemi yok yani emekli olmak için indirim süresinin dolmasını beklemeyin

Kanka rumuzlu arkadaş vergi indiriminden sürekli yararlanamıyor sağlam türk. O nun için bir yıllık vergi indirimi vermişler yani bir yıl sonra tekrar heyete gir ve rapor alıp bize yolla demek bu . Ankara daki heyet şüpheli bir şey görmüş raporda veya engelli kişinin zamanla iyleşme olsaılığı olduğu için bu şekilde 1 yıllık vergi indirimi veriyorlar.

Emeklilikte bir sorun olmayacaktır. Sacdece, sgk vergi indiriminin bittiği tarihte kontrol muayenesi uygulayabilir, o kadar. Bunun olup olmayacağını şimdiden bilemeyiz. Bekleyip göreceksiniz.

Üst Alt