Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli verilen ehliyetle ÖTV indirimli araba alabilir miyiz?

samet40

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar bugün H ehliyetimi değiştirmek için Sağlık kuruluna girdim bana 10.02.78 kod ve [FONT=Verdana]103.03 kodla Yılda bir sağlık kontrolü[/FONT] olacaksın dendi. ÖTV indirimli araç alımı için sürekli ibareli sağlık kurulu raporum var ancak yeni B ehliyeti almak için 1 yıl sonra kontrol muayenesi verilen ehliyetle yeni ÖTV indirimli araba alabilir miyim.

Aynı soru benim içinde geçerli. Arkadaşlar yeni ehliyet almak için kursa yazıldım sınavları bekliyorum. Raporumda Yılda 1 sağlık kontrölü kodu var. ÖTV'den yararlanıyorum. Bu yılda 1 sağlık kontrölü ehliyeti daha almadan sorun olur mu ? samet40 Samet kardeşim alabiliyorsunuz indirimli araç. Engeliniz ne bu arada ?

engelim sol bacak polio sekeli araç alımında raporda sıkıntı yok ama ehliyetimi değiştirmek için dün heyete girdim. 103.03 kod verilecek dedi bu kodda yılda bir kontrol muayenesi . bu verilecek (13.03 kodla) araç alabilirmiyim onu araştırıyorum

samet40

Raporun 1 yıl süreli olması araç almaya engel değil.

Ancak unutmayın, ehliyet raporu ayrıdır, araç alımına temel olan engelli sağlık kurulu raporu ayrıdır

OturanBoğa Bülent abi ([FONT=sans-serif]araç alımına temel olan engelli sağlık kurulu raporu) derken bu İl Sağlık Müdürlüğün Hastaneden çıkartığımız engelli sağlık raporun üzerine kodlar yazılan rapor mu oluyor ? Ehliyet raporunuda açıklarmısınız abi ?[/FONT]

@yilmazthm21

Hayır, kod içeren rapor ehliyet içindir. Araç içinse engelli sağlık kurulu raporu çıkartılmalı ve bu raporda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi bulunmalı

benim raporda otomatik vites araç kullanır diye yazıyor. Raporda sıkıntı yokmuş ama ehliyetteki 103.03 kod kafamı karıştırıyor. Maliye belki bu kodla ilgili sıkıntı yapar mı. Onu araştırmak istiyorum.

Son düzenleme:
Bu şekilde ehliyetinde 103.03 kodla araba alan olmadı mı hiç.

OturanBoğa Bülent abi benim engelli raporumda Arka sayfada raporun kullanım amacı bölümleri hepsi değerlendirilmedi yazıyor hiç bir ibare işaretlenmedi. Sadece özürlü kimlik kartı yazıyor

yilmazthm21

Yılmaz kardeşim Ötv muafiyeti ve özel donanımlı araç kullanmalıdır ibareli sağlık raporu alman lazım araç alabilmek için

Merkez-1 Abicim [FONT=sans-serif]Ötv muafiyeti ve özel donanımlı araç kullanmalıdır ibareli sağlık raporu çıkartmak için tekrardan heyete girmem mi gerekiyor ? Yine sıfırdan bütün bölümlere muayne mi olacam ibare eklemeleri için ? detaylı bilgi verirmisiniz en baştan ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. [/FONT]

İl Sağlık müdürlüğüne gidip müracaat edin onlar sizi yönlendirme yapacaklardır

Üst Alt