Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl üstü hapis cezası aldım. Memur olmama engel midir?

baybarsyuzbasioglu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Konu hakkında bilgisi olan, başına gelen birisi varsa ve cevap verebilirse çok sevinirim.
Hakaret suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası aldım. Mahkeme hapis cezamı erteleyip 2 yıl denetim süresi belirledi. Denetim sürem 3 gün önce doldu. Acaba memur olarak atandığımda sıkıntı yaratır mı ? Cevap için şimdiden teşekkürler.

bildiğim kadarıyla evet sorun oluyor......

Kime hakaret ettin de 1 yil 2 ay hapis cezası aldın şaka gibi
Tecavuzcuye hirsiza saliyolar mahkemede

657 sayili devlet memurlari kanunu 48.maddesi ve turk ceza kanunu 53.maddesine gore 1 yıl ve uzeri hangi suçtan hüküm alirsaniz alin devlet memuru olamazsiniz. Sorun olacaktır guvenlik tahkikatinda bu süreç nasıl isler bilmiyorum ama bir dilekçe falan yazarsiniz kuruma veya devlet personel başkanlığına.

Ertelenmiş ama
Denetim nedir

baybarsyuzbasioglu

Adli sicil kaydında çıkıyorsa evet sorun olur.dava devam ediyorsa kedinlesmeyen ceza davalarında sorun olmaz.kesinlesmisse sorun olur diye biliyorum.

Zorro

Hocam ertelenmesi senin ilk sucun olduğu icin sadece senin ceza evine girmeni veya para cezasi almamani saglamak icin birdaha suc isleyene kadar hakimin goz yummasi dir. siz hukum almissiniz birdaha suc islerseniz bu cezayla birlikte ikisi birlesir.

Hakim 1 yildan fazla hüküm vermis sadece ertelemis. Bu sizin icin kesinlikle sorun olcaktir. Dua edin kurum bunu gormezden gelsin veya bir sekilde gormesin çünkü daha once bu durumla karsilasip yerlesip göreve başlayan cok duydum memur olamayani da duydum. Dpb ye dilekce yazip memur olani da duydum.

Bu arada denetim de bir hükümdur. 1 yıl ve uzeri cezalarda kast aranır. Hakarette sadece kast ile islenen bir suçtur.

Tarafınıza verilen ceza 2 yılın altında olduğundan mahkemece seçenek yaptırımlara çevrilmiş. Dolayısıyla hukuk dilinde HAGB (Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması) kararı verilmiştir.Hagb dediğimiz karar da esasen karar açıklanmıyor.Ortada açıklanan bir karar da olmadığından memuriyetinize etki etmeyecektir.Ancak denetim süresi içerisinde yeni bir suç işlemeniz halinde, yeni davanıza bakan mahkeme, HAGB kararı veren mahkemeye ihbarda bulunacaktır.Dolayısıyla HAGB kararını mahkeme kaldırarak hükmünü açıklayacaktır.
Kısacası tarafınıza verilen ceza ertelenmiş olduğundan ortada teknik anlamda bir hüküm olmayıp, memuriyetten çıkarılma sonucunu doğurmayacaktır.Panik yapmanızı gerektirir bir durum yok. Anayasa mahkemesinin yakın tarihli benzer konularda bir çok kararı mevcuttur.

657 sayılı Yasa’nın 48/A-5, 98/b maddeleri uyarınca tesis edilecek işlemlerin tamamen ceza yargılamasının sonucuna bağlı olması ve işlem tarihinde davacı hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunması nedeniyle dava konusu hukuka uygun olarak tesis edilmiş ise de; mahkumiyet hükmü davacının başvurusu üzerine uyarlanmış ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 231. maddesi uyarınca davacı hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiştir. Hagb kararı verilmesi nedeniyle davacının memuriyet görevine son verilmesi hukuka aykırıdır (Danıştay 12. Daire - Karar: 2013/439).
Yukarıda yazmış olduğum DANIŞTAY kararı ve ANAYASA MAHKEMESİNİN 2013/1728 E. sayılı kararı size ışık tutacaktır.

Halil bey bu ilk hakaret davam değil. İlk davamda HAGB kararı verilmişti. 5 yıl içinde suça karışma denildi. Ben yine gidip hakaret suçu işledim. 2. mahkememde verilen karar ise ERTELEME kararı. Kararda aynen şöyle yazıyor,

s5D5V0.jpg

Bu durumda memuriyetinize etki edecektir. 5237 sayılı yasanın 53/1 fıkrasında maddeler halinde sayılan haklardan yoksun bırakılmanıza karar verilmiştir ki; bunların içerisinde kamu görevinden yoksun bırakılmakta var.Zira erteleme kararı belirli bir denetim süresi içinde suç işlememeniz halinde tarafınıza verilen cezanın İNFAZ EDİLMİŞ SAYILACAĞINA ilişkin bir hükümdür. Tekrardan geçmiş olsun.

Kime hakaret ettiniz o kadar cezamı olur ya :/

av.halil

Halil bey hapis cezanın infazı tamamlanıncaya kadar sürmesine diyor. ben denetim süremi bitirdim yani cezamı infaz ettim. bu durumda 53/1 fıkrasındaki sayılı haklardan yararlanmaya devam edemez miyim ? yoksa memnu haklarımın iadesi için 3 yıllık süreyi de mi doldurmam gerekiyor ?

Güzel kardeşim, yasayı okurken bazen tam anlayamayız. Bu yüzden bence git bir avukata, hatta 3 yada 4 avukata git. Hepsinin ayrı ayrı fikrini al. Gerekirse ücret öde araştırmalarını iste. Yoksa bu siteye kalırsan herkes bildiğini yada kanunda ki ilgili maddeyi okurken anladığını söyleyecek. Kimin ne anladığının bir önemi yok, Kanunun ne dediği önemli. Yarum yazan arkadaşlar alınmasın lütfen ve içlerinde Avukat biri varsa sözüm meclisten dışarı.

av.halil sizi yakalamışken bir soru da ben yazayım.ben ruhsal duygusal engelliyim.eski doktorum evliymiş bilmiyordum.bikaç mesaj atıp sevdiğimi söyledim.o da kızmış. ASLI VARSA polise gidip ev numaramı bulup aileme haber vermiş.polis numaramı verir mi ki?yine ASLI VARSA
doktorum adli mercilere şikayet etmiş ama dilekçeyi işleme koydurmamış.vallaha polis savcı beni çağırmadı.hiç haberim olmadı.Peki bunların aslı varsa güvenlik soruşturmasında sıkıntı yaşar mıyım?ama beni korkutmak için bunları konuşmuş olabilir.

kbenly

sevmek ne zamandan beri suç sayılır oldu :eek:, hiçbir şey olmaz seni korkutmak için böyle bir şey yapmış. Doktoruna git evli olduğunuzu bilmiyordum de ve bir daha asla sizi rahatsız etmeyeceğim özür dilerim dersen sorun kalmaz. Doktoru artık nasıl bunaltıysan böyle bir çözüm yolu aramış kendince ..........:eek:

İron 10 yıl geçti aradan.özür dilemiştim evet.konu kapandı.ama işte korktum yine de

işin ehli bir avukata danış, mevzuat avukatlar da ekmek yesin diye anlayamayacağımız şekilde yazılıyor, eski hükümlüler dahi kontenjanla devlet memuru olabiliyorsa seninde olabilmen lazım.

eger sicil kaydında çıkıyorsa sorun oluyor.

1 yıl üstü sıkıntı olabilir ama lafta bence mahkeme kararında yazması lazım bazı cezaevleri girdikten 1 hafta içinde denetimli serbestliğe ayırıyor o yüzden izin alırsın sonra denetime devam edersin. Hükmün açıklaması geri bırakılmışsa eğer 5 yıl kasıtlı suç işlemezsen girmezsin cezaevine. Bildiklerim bunlar

@kbenly bence çıkmıyorsa sorun olmayabilir ama tabi en doğru cevap için devlet personel başkalığına dilekçe verirsen dah net bir bilgi alırsın. Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A-5 maddesinde "Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten islenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak." hükmüne yer verilmiştir.

Birde böyle bir ibare var yani bnu en iyi devlet personel başkanlığı verir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar,

Konu başlığına uygun paylaşımlar yapmak daha değerli olacaktır...

hozgul

pardon hocam haklısın arkadaşlara yardımcı olayım dedim . Lale Hanımın sorusu :D üzerine
[FONT=Verdana]konu dışına çıktım . [/FONT]

av.halil öyle gibi duruyor.polis numaramı vermez.benim kuzenim 26 yaşındayken evde kaçtı.birlite kaçtığı adamın telefon numarasını adresini dayıma ne yaptıysa polis vermedi.veremez ki.bir de savcılığa şikayet olsa gelip polis çağırmaz mı hiç olacak iş mi?haklısınız....

Üst Alt