Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl vergi indirimi ile emeklilik de süreli mi olur?

snr1976

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa ; Ufukalp merhaba;
İtiraz etmiş olduğum rapor il sağlık müdürlüğünden hakem heyet hastanesine gerek kalmadan %59 ile 1 yıl süreli olarak onaylandı.Yarın gidip alıcam raporu emeklilik için vergi dairesinden işlemlerimi başlatacağım.
Raporum vergi dairesinden sürekli olarak döner mi?
Eğer sürekli olarak dönerse 1 yıl sonra tekrardan kontrol muayenelerini yaptırmama gerek varmıdır emekliliğim için?

Teşekkürler

snr1976

Vergi indirimi süreli de olsa emeklilik sürekli olabilir. Ama bunu bilmek mümkün değil. Başvuracaksanız, kararı sonunda göreceksiniz.

Eğer emeklilik de süreli olursa, o zaman sürenin dolmasına 4 ay kala SGK'ya gidip hastaneye sevk almalı ve kontrol sürecini tamamlamalısınız. SOnuca göre emeklilik devam eder ya da sonlandırılır

Emekliliğimizin süreli olup olmadığını Alo 170 i arayarak da öğrenebilirsiniz.Çok büyük ihtimalle vergi indiriminizle anı tarihte bitecektir emekliliğinizde.
Bende aynı durumdaydım ,yen, rapor için geç kaldım.Bu hafta yenileteceğim.

Emrah günaydın;
Ben emekliydim zaten ;2017 mayıs ayındaemekliliğim bitti kontrol muayenesinde %28 verdiler itiraz ettim.Bu itiraz biraz geç oldu farkındayım ama her işte bi hayır vardır derler ya buda öyle oldu itirazımdan hemen sonra 20/02/2019 da sağlık bakanlığı engel oranlarını güncelledi buda benim lehime oldu.04/03/2019 tarihinde tekrar kontrollerime başladım %73 verdi hastane sağlık kurulu hakem hastanesine gerek görmeden 1yıl süreli %59'a düşürdü raporu rapor bu şekilde ankaraya gönderildi 15/03/2019 tarihinde umarım ankaradan sürekli gelir bu tip işlemler bizi biraz yoruyo umarım herkes için hayırlısı olur.

Neden sureli veriyorlarki su raporlari anlamiyorum. 1 yada 2 yilda ne degisebilirki.

belki iyileşme yada daha kötü degişim olurmu diye veriyorlar. siz emekliliği hakettiyseniz degişen bir şey olmuyor. yada 1 yıl yada 2 yıl sonrada girseniz heyete sonuçta bir şekilde süresiz olacaktır raporunuz endişenlenmeyiniz

Mustafa bey merhaba;
Bu 3. umarım bu son olur fakat 2. raporum %28 de kalmıştı engel oranları değiştikten sonra %59 çıktı umarım sürekli gelir bu sefer .

gördünüzmü. dediğim gibi oluyormuş. arkadaşlar kimseyi suclamayınız. insan saglıgı belli olmuyor. insanlar bazen sevgiyle kanseri yeniyor bazen kemoterapiyle. bazende kötülesebiliyorlar. onun içindirki herkesin hastalıgı rahatsızlıkları degişebiliyor

OturanBoğa
Bülent abi merhaba;
Emekliyim raporum 1 yıl süreli ve 18/03/2020 yılında doluyo emekliliğimin iptal edilmemesi için kontrol muayenesine ne zaman başvurmalıyım?
Konu ile ilgili yardımcı olurmusunuz?

Netbey
OturanBoğa
Ufukalp

iyi akşamlar;
17.03.2020 yılında 1 yıl süreli emekliliğim doluyor 5 ay var hemen hemen.
Emekliyim ve çalışıyorum.
Şuan sağlık kontrol işlemlerine başlamalımıyım.Emekliliğimin iptal edilmemesi için .

İzmir Sgk Tepeçikten alıcam raporumu heyet günleri en az iki ay sonraya veriyolar.Burdan alacağım sağlık raporu tekrardan Ankara Maliyeye gidecekmidir?Gidecek ise Ankaradan çok geç döndüğü için emekliliğim iptal edilir gibi duruyo bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz?Ankaraya tekrardan gidermi yoksa İzmir SGk ve İzmir vergi daireleri arasında yazışmalarmı olur rapor Ankara gitmeden?

Çok teşekkür ederim şimdiden.

snr1976 mrb
Raporunuzun bitimine 3 ay kala sgk gidip sevk alabilirsiniz
Alacağınız raporda tekrar merkez sağlık kuruluna gönderilecektir.

Üst Alt