Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıldır firardayım, çürük almam lazım!?

oglcngngr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun çünkü artık kendi canıma kıymaktan korkar duruma geldim. İstemiyorum ama artık başka bir çarem kalmadı.

Forumda gezindiğim zaman OturanBoğa nickli abinin bu konuda bilgili olduğunu farkettim, özellikle de onun yardımcı olmasını çok istiyorum. Biraz uzun bir yazı olabilir ama lütfen okuyun benim için çok önemli.

Öncelikle ben 2019'un aralık ayında askere gitmek için -tam yaşımda- açıktan gittiğim okulumu dondurdum. Askerlik aradan çıksın ve her Türk genci gibi askerliğimi yapayım dedim. Fakat bunun hayatımda aldığım en kötü karar olduğunu anladım. Asosyal kişilik bozukluğum olduğundan dolayı orada bir türlü disipline ayak uyduramadım. (dolap-yatak düzeni, kalkış saati, temizlik vb.) Elimde olmayan bir şey için de sürekli tutanak tuttular.
10 gün süreyle kaldıktan sonra 21 günlük hava değişimi aldım. 21 gün dolunca döndüm ve 4-5 gün kaldıktan sonra tekrar hava değişimi almak için hastaneye sevk istedim. Kıta anket formunu doldurmamak için resmen direndiler. Komutan bu süreçte bana sürekli hakaret edip bağırıp çağırdı. Önce komutana daha sonra da kendime zarar verme fikirleri oluşmaya başladı. Ben de bu zorbalığa dayanamayıp wc'de her yerimi kesip duvara kafamı vurdum. Ki daha öncesinde bir karıncayı bile incitmeyen, üzerlerine basmamak için hep yere bakarak yürüyen beni böyle bir insana çevirdiler işte.
Bu şekilde hastaneye sevk ettiler ve 14 günlük 2.hava değişimimi aldım. Bana doktorun dediğine göre 3.kez hava değişimi alırsam bu çürük oluyormuş ve askerlikle ilişiğim kesiliyormuş. Fakat korkudan ve yaşadığım ağır travmadan dolayı 3.kez geriye dönüp çürük raporumu alamadım. 1 yıldır firardayım.

Zaten ortaokuldan beri antisepresan kullanan, psikiyatristlere giden bir insanım. Bu süreçte ifade vermeye gitmediğim için gözaltına alındığım da oldu. Buradaki -yani yaşadığım yerdeki- askerlik şubesine gidip hastaneye sevk aldım. Hastanedeki doktor bana çürük vereceğini ama kıta anket formu gerektiğini belirtti. Elime kıta anket istediğine dair rapor verdi ve şubeme bu raporu verdim. Fakat bana hiçbir şekilde kıta anket formunu vermediler ve kıta anketi almam için oraya yani birliğime gitmem gerektiğini söylediler. Durumumu, mazeretimi aktarmama rağmen, orada yaşadığım travmaları belirtmeme rağmen hala ısrarla gitmem gerektiğini vurguluyorlar ve hiçbir kolaylık sağlamıyorlar. Gittiğim diğer doktorlar da kıta anket formunu istedi. Kıta anket olmadan işlem yapamayacaklarını söylediler.

Ben bu kıta anket formunu nasıl alırım? Kıta anket formunu aldığım an işim kolay zaten. Bu konuda bana yardımcı olmanızı bekliyorum.

Bugüne kadar sicili tertemiz ve kimseye zarar vermemiş biriyken durduk yere suçlu durumuna mı düşeceğim? Böyle hukuk olur mu? Ben kendimi koruyabilmek adına firar etmişken neden suçlu durumuna düşüyorum? Çok zoruma gidiyor. İnanın 1 yıldır her saniye kaygıyla ve nefretle yaşıyorum.

Yöneticilerden ricam bu konuyu silmeleri. Hallettim ben sağolun.

Çürük raporu olan birisinin geçmişteki firar suçuna hapis veya para cezası gelir mi?

Arkadaşlar ben yaklaşık 3-4 ay önce askeri birliğimin sevk ettiği devlet hastanesi tarafından elverişsiz raporu aldım ve askerlikle ilgili bir alakam kalmadı. Fakat elverişsiz raporu almadan önce 1 yıl firarda kalmıştım ve 2 hafta sonra bununla ilgili bir mahkemem var. Ceza alır mıyım?

Elverişsiz kararı (psikiyatri) psikolojik nedenlerden dolayı verilmiş ise,
Ceza almazsınız,

oglcngngr

Çok teşekkürler dostum zaten beraat kararı almışım ama bir tane daha mahkeme var firardan 2 tane ayrı mahkeme umarım o da iyi sonuçlanır da hayatıma odaklanabileyim artık.

Hepsinden beraat edersin. Diğer mahkemenin kararını ve elverişsiz raporunu sunman yeter. Askeri mahkemelerin derdi ceza vermek değil. İş usulüne uyuyorsa beraat verirler.

Üst Alt