Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık ilaç raporumu, süre bitiminin 1-2 hafta öncesinden yenileyebilir miyim?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.
ben her yıl, 1 yıllık olmak üzere ilaç raporu yeniliyorum.
ancak bu yıl doktora gidip, raporu süresi bitiminden 3 hafta öncesinden yenileyebilir miyim?.
yani raporun geçerlilik süresi 14.05.2018-14.05.2019...
lakin ailesel ve özel şartlar gereği o tarihlerden 1 2 hafta önce orada olmalıyım..
malum, gurbette çalışıyorum. hastane ve ailem bana oldukça uzak. ve orada tedavi oluyorum. ancak özel şartlar gereği 1-2 hafta öncesinden oraya gitmem gerek.
bu konuda bilgisi olan var mı?.
ilaç raporları, süre bitiminden önce yenilenir mi?
ne kadar süre önceden yenilenir?.
maalesef internette net cevap bulamadım.. buradaki tecrübeli arkadaşlarımızın bilgisine ihtiyacım var.

Dileğiniz yerden ilaç raporunu düzenleyebilirsiniz ancak neden 1 hafta 2 hafta kala yeniliyorsunuz ki onu aciklarmisiniz

mustafa şahinn

öncelikle teşekkür ederim. ilginiz için.
lakin dilediğim yerden değil, 6 yıldır gittiğim aynı hastaneden yenileceğim. sorduğum soru, hastane değiştirmek değil, rapor bitmeden raporu yenilemek.
14.05.2019 da ilaç raporumun süresi bitiyor... bense nisan ortasında muhakkak memlekete gitmeliyim.. doktorum da memleketimde olduğu için haliyle, 750 km yolu bir daha gitmemek için, bu soruyu sordum..
aynı ay içerisinde kısa zaman dilinde 2 kez bu yolu çekmenin maliyet, yorgunluk ve zaman açısından mantığı yok.
işlerim için gitmişken bunu da aradan çıkarmak istiyorum.

Doktor ilaç yazdığında raporu da yeniliyor zaten, ilaç veya rapor süresi önce biterse gider yeniletir siniz.

Ben ilaç yazdırmaya gittiğimde doktor fardediyor ilaçın süresinin bittiğini ve yeniliyor. Raporlar artık elektronik ortamda olduğu için göremiyoruz. Doktorlar görüyor.

Serdar2719

ARKADAŞLAR...
SADECE İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.
ancak lütfen sadece başlığa bakarak değil, içeriğı okuyarak da bilgi verin. yine de ilginize teşekkür ederim. Allah razı olsun.
ben kendimi ifade edemiyorum..
ben ailemden ve ailemin yaşadığı şehirdeki bir hastaneden tam 750 km uzaklıktayım. önümüzdeki günlerde zorunlu olarak zorunlu işler için memlekete gitmek zorundayım. maalesef bu işleri erteleme şansına sahip değilim.
ancak rapor sürem 14.05.2019 tarihinde yani 14 MAYIS ta bitiyor..
raporumun süresi bitmeden, hastaneye gidersem raporumu yenilerler mi?.
yoksa "dur hemşerim. sen nisanda gelmişsin ama senin raporunun bitimine daha 20 gün var.. 20 gün sonra gel" derler mi?.
hastaneye hatta ülkemizdeki bütün hastanelere telefonla ulaşmak, uzaydakı canlılarla telefonla konuşmaktan daha zor. ne yaptıysam düşüremedim..

Hangi hastane olursa olsun ilâhınızı tekrardan yazabilir bunu hala neden anlamıyorsunuz . Kalan ilaçlarınızı çilemi atacaksınız. Madem ısrar ediyorsunuz doktorunuzla görüşünüz arkadasim

Jozefim...hocam mesela ben, tedavim ilacım istanbul da oldu herşey ben kastamonu da yenilettim ilaç raporunu...yer veya doktor önemli değil bulunduğun herhangi bir devlet hastanesinde yapabilirsin o işlemi....geçmiş olsun kolay gelsin..

Jozefim
Raporu ne zaman istersen yeniliyebilirsin,bunun herhangi bi günü yok.ilacınıda günü gelmeden 15 gün önceden alabilirsin.
Geçmiş olsun

Üst Alt