Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık rapor ile 2022 alıyorum. Rapor süresi bitince maaş kesilir mi?

bekone

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
5
Peki benim 1 yıllık %49 raporuk var 2022 maaşı alıyorum bu rapor bitince verilen para kesilir mi

Süre bitimine yakın yeni rapor alırsınız, % 40 üzeri olursa kuruma verirsiniz aynen devam edersiniz almaya. % 40'ın altına düşerse kesilir.

Kelebek'in dediği gibi rapor bitim tarihine yakın rapor almaya çalış.
eger yeni raporun rapor bitim tarihinde saglık bakanlığı veri tabanından elde edilirse ve raporun da % 40 üstü ise maaş durdurulmadan devam.
ama rapor bitim tarihinde yeni raporun veri tabanından elde edilemezse genel müdürlük tarafından maaşın geçici olarak durdurulur. bu da seni korkutmasın.
bu durumda raporu elden vakfa ulaştırmak zorundasın. vakfa raporu teslim edersin. raporun % 40 ve üstü ise takip eden ödeme döneminde aylığının durdurulduğu tarihten itibaren aylıkların toplu ödenir.
lakin vakfa yeni raporu, rapor düzenleme tarihinden itibaren 1 sene içinde vermezsen aylığın kesilir.

Aynı böyle 1 yıllık rapor ile ekpss ye girebilir miyim

rapor düzenleme tarihi ile rapor bitim tarihi arasında EKPSS sınavı olursa tabi ki süreli raporla da sınava girebilirsin. ama yapılacak bir eKPSS sınavından önce rapor süren dolmuşsa yeni rapor alıp (% 40 ve üstü olursa tabi) girebilirsin ancak.

ÖRNEK:

xx.xx.xxxx tarihinde EKPSS sınavı olacak.
süreli raporun var diyelim.
eger sınav yapılacak tarihte rapor süren halen dolmamışsa süreli raporla sınava girebilirsin.
ama rapor süren dolmuşsa sınav için yeni rapor çıkartmak zorundasın.

Evde ssk emeklisi olursa 2022 maaşı kesilir mi evde 4 kişiyiz eşim 1 yaşında oglum birde annem var bu maaş kesilir mi 2 gün önce sosyal yardımlaşmadan aradılar gelecegiz dediler

hanede emekli olması sorun değil. 2022 aylıgına başvuran kişi emekli değilse hanede emekli olması sorun olmaz. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 286,32 Tl'den az olması. bu sınırı geçerse 2022 aylıgı baglanmaz/ bağlanmışsa kesilir.

Annemin aldığı aylık 890 tl evde 4 kişiyiz yani sorun olmaz demi

başka gelir yoksa tek gelir 890 tl ise gelir uygun. hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçmiyor bu durumda.

Üst Alt