Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık rapor süresi ile emekliliğe başvurabilir miyim?

ercan28

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1 yıl verilen rapor süresinde emekli başvurusu yapılırmı yoksa rapor süreklimi olması lazım? Bilen varmı.

Dün zor bela engelli raporu için okmeydanı hastanesine kişişel başvuru yaptım elimde dr kagıdıda var başvur diye.ordaki memura böbrek

hipertansiyon ve bel fıtıgı oldugunu söyledim,kendisi bana verdigi kagıda dahiliye ve nefroloji yazdı beyin cerrahi yazmadı.bu memurun

isteği ilemi oluyor yoksa ben istek yapabilirmiyim ve ben şimdi başvuruyu yarıda kesip devam etmesem bana bir zararı olurmu.

1 yıllık süreli raporunla emeklilik başvurusu yapabilirsin, rapor süren dolduğunda yeniden rapor çıkartman gerekicek.

Memur uzamnmış demek!!! Aslıdna sevke de gerek yokmuş, orada bakıp verseymiş raporu heşmetlim!

Bence muayenelere başladığında dahiliyeciden vs. nörolojiye sevk yazdırabilirsin...

Vermiş oldugunuz bilgiler için çok teşekkürler ederim,

Şunu da belirtmek isterim kişisel başvuruda para talep ediliyor,

vergi indirimi içinse rapor, defterdarlık sevki ile hastaneye gitmek lazım. O zaman ücret ödenmiyor.

İzninizle bir şey dile getirmek istiyorum. herkes engeli adayıdır kimin ne olacağını yarının ne getireçegini allah bilir. ben engelli ile sağlam bir insan arasında gidip geliyorum,
şöyle anlatayım böbrek değerlerim 39 ile 67 arasında gidip geliyor. dr vermiş oldugu ilaç ve tafsiyelerini yapıyorum bu sene bu yüzden oruç da tutamıyorum allah affetsin.
4800 günle %40 la emekli olma ihtimalim var, rapor senelik olduğunda emekli oldum diyelim 1 sene sonra rapor iptal oldu yüzdem değişti ben burada

1) engelli emekli olup tekrar çalışmak istesem sigorta pirimim 4800 in üstüne mi yatıyor, yoka yeni sigorta kimlik ve numarasımı veriliyor?

2) 1 sene sonra rapor iptal olduğunda tekrar sigortalı çalıştığımda yine kaldığım yerden 4800 in üzerine devam mı ediyor?

bu konula ilgili beni yönlendirirseniz ve büyüklerim bana akıl verirse sevinirim.saygılar sunarım

1 yıl sonunda emekliliğiniz sonlandırılırsa, yeniden çalışmaya başlarsınız. Tabii ki ondan sonraki primler önceki primlerin üstüne eklenir. Bu açıdan hiç bir kaybınız olmaz.

Sağolun bilgiler için,o zaman emekli olur çalışırsam engelli olarak yeni sigorta kimlik numarası verecekler ama o sadece engellida geçerli olacak,inşallah doğru anlamışımdır,

Yeni numara vermeyecekler. Sanki emekli olmamışsınız gibi her şey kaldığı yerden devam edecek...

Çok ama çok teşekkür ederim, ali tezel e sorsak dünyanın parasını almıştı bizden

Üst Alt