Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık vergi indirimi ile emeklilik ve sonrasındaki olası çalışma..?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Benim 01/02/1989 yılında sigorta başlangıcım var. Toplam 3371 prim günüm var. 03/10/2010 tarihinde %51 olarak 1 yıllık vergi indirimine hak kazandım. Çalıştığım işyerinde sorunlarım olduğu için işten ayrılmak durumundayım. Sgk dan öğrendiğim kadarıyla eksik kalan primimi doğum borçlanmasıyla ödeyip emekli olabiliyormuşum.
Burada sürekli raporu olmayıp emeklik iptali konusunda çok yazı okudum. Benim öğrenmek istediğim şu. Şimdi emekli olduğum takdirde 1 yıl sonunda rapor oranım düşürüldüğünde emekliliğim iptali gerektiğinde yeniden işbaşı yaparsam prim günüm yenidenmi başlar yoksa 3600 gün üzerinden devam mı eder.
Bir sorumda şu olacak 03/10/2010 tarihinden başlayan vergi indirim tutarının ödemesini nereden almam gerekiyor. Rapor çalıştığım işyerine yeni ulaştı.
Şimdiden teşekkürler.

Tabii ki primlerin kaldığı yerden devam eder.

Vergi indiriminden ortaya çıkan parayı işverenden alacaksınız (orası da zaten maliyeye ödediği vergiden mahsup edecek. Yani işverenin cebinden çıkmayacak)

Üst Alt