Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık vergi indirimi verildi. 98 sigorta girişi ve 4300 primle emeklilik..?

GMARS

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar. Bir arkadaşım Vergi indirimi için başvurdu ve 1 yıl sonra kontrol diye cevap geldi.
Arkadaşın 1998 SGK Girişi ve 4300 gün primi bulunmakta. Bu bilgilerle emekli olabilir mi ?
Ayrıca emekli olursa EKPSS'ye girip atama durumunda hem emekli olup hem de kamuda çalışabilir mi ?

Durum ne olur yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

sigorta günü yeterli ancak 1998 girişi demişsin ne ay var nede engelli puanı var yazında 40 ile 59 arası aldığını varsayarak önünde sigorta başlangıç ayı kadar ay kalmış
mesela 1998 in beşinci ayı ise 5 ay kalmış

2008_oncesi.PNG

EKPSS'ye girip atama durumunda hem emekli olup hem de kamuda çalışabilir mi ? (HAYIR)

Aynen %48 almış. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Ragıp bey. Ben de hangi ay başlamış bilmiyorum. O zaman hangi ay başlamış ise o ay itibariyle emekli olabilir. Demek sınava girip hem emekli, hem kadrolu çalışma hakkı yok. Sadece 4a çalışanı olarak çalışabilir değil mi?

Evet emekli olduktan sonra 4A sgk da çalışabilir ama emekli olup memur olarak çalışmayı düşünüyorsa maaşı kesilir 1 kontrol almış

arkadaşınız engelli durumu hangi bölümlerden acaba

denizrüyanaz

Kontrol olup olmaması önemli değil değil mi ? Memur olarak çalışması durumunda her durumda emekli maaşı kesilir.

Arkadaşımın engel durumu Psikolojik : Anti Sosyal Kişilik Bozukluğu ve Yaygın Anksiyete Bozukluğu (Kısmen Düzelen) Toplam %48

@GMARS

Evet memur olması durumunda her şekilde maaşı kesilir

Benimde engelim psikiyatrik % 58 sürekli raporlu engelliyim Obsesif bozukluk ve bipolar var bende vergi indimini 1 yıl kontrollü aldım ama 1 yıl sonra vergi dairesi sevki ile tekrar rapor aldım aynı oranda yine sürekli idi ama bu sefer raporumda süreğen kronik yazıyor idi ve maliye bu sefer vergi indirimini sürekli verdi ve ben 2008 öncesi sigortalı olduğum için vergi indirimi ile emekli olacağım için çok rahatladım

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Size de hem geçmiş olsun hem de vergi indiriminiz hayırlı olsun. Umarım rahatsızlığınızı da anlatırsınız.

denizrüyanaz

Benim de rahatsızlığım okb çalıştığım kurum her yıl beni kontrole gönderiyor resen malülen emekli ederler diye çok korkuyorum nedeni de kontrol muayenesi .

Üst Alt