Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık vergi indirimim bitmeden emekliliğe başvurabilir miyim?

cinarse1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Eski bir konuyu yeniden açmış gibi olacağım fakat sormam gereken bir şey var. Kanser hastasıyım 1 senelik rapor verdiler raporda süreğen kronik yazmasına rağmen vergi indirimi 1 senelik geldi. Ağustos ayında son buluyor vergi indirimim. Emeklilik için başvuru yapabiliyor muyum yoksa ikinci bir rapor alıp yeniden vergi indirimi başvurusu yapmam mı daha mantıklı olur?

cinarse1

Geçmiş olsun vergi indirimi ile başvuru yaparsın emeklilik için.sartlariniz tutuyor ise emeklilik için.ssg vergi incirininiz bitmeden yeni rapor ister bu zaman zarfında geçen sürede emeklimiziniz devam eder.yani yeni rapor aldıktan sonra vergi indirimi için yeni raporun Ankaradan gelmesi için beklenen süre içindeki zaman kaç ay olursa olsun sonuç olumlu gelince emekli aylığı parasını toplu alırsınız.Vergi indirimi süresinin bitmesine 3 ay var diye emekliliğe müracaat etmemezlik yapmayın.Dilekcenizi verin derim.Bu arada rahatsızlığınız neydi hangi türü

Verdiğiniz yanıt için çok teşekkür ederim. Rahatsızlığım pek bilinen bir tür değil. Sakrum kordoma olarak geçiyor. Kuyruk sokumu bölgesinde çıkan ve nadir görülen bir hastalık. S3 S4 S5 kemikleri ile kuyruk sokumunu tümörle birlikte komple almak zorunda kaldılar. Ameliyat sonrası nörojen mesane de oluştu idrar konusunda da sıkıntılar var. Buna rağmen vergi indirimi 1 senelik geldi. Haliyle benim de kafam karıştı. Emekli olup olmama konusunda tereddüt yaşadım. Peki emekli olduktan sonra sgk mı sevk ediyor hastaneye yoksa yine biz mi mhrs üzerinden randevu alıp gitmek zorundayız?

cinarse1

Geçmiş olsun emekli olunca ssg sevk eder hastaneye vergi indirimi bitmeden şuan çalışmıyorsanız emeklilik şartlarını doldurdu iseniz emeklilik için müracaat edin derim. Kenser hastalarına genelde rapar süreli çıkıyor.ben de lösemi hastasiyim 3 yıldır remisyonda benim raporda 1 yil sureli vergi indirimide sureli geliyor.calisiyorsanız iş yeri ile konuşun vergi indiriminden faydalanıp tekrar engelli kadrosundan çalışmayı istediğinizi.emekli oluncada çalışa bilirsin kardeş engelli statüsünde aynı işyerinde

fenerliyizz
Çok teşekkür ederim yazdığım yorumlara cevap verdiğiniz için. Size de çok geçmiş olsun. Şu anda çalışıyorum ama gerçekten zorlanıyorum çalışırken. Onun için de emekli olma fikri var aklımda. Sanırım benim kanser türü remisyona girmeyen kanser türüne giriyor olabilir. Onkoloji 2 senelik yüzde 80 vermişti sonrasında yüzde 40 oran benim için de geçerli mi acaba? Çünkü benim kanser türüm ne kemoterapi ne de radyoterapi kabul ediyor. Tedavisi sadece ameliyat ve nüks etme ihtimali var. Kemoterapi ve radyoterapi görmedim diye onkoloji oran vermemezlik yapmaz umarım.

Vergi indiriminden emeklilik

Merhaba. Kanser ve nörojen mesane hastasıyım. Yüzde 94 oranında 1 senelik engelli raporum var. Vergi indirimi de aldım onu da 1 senelik verdiler ve Ağustos ayında bitiyor. Emeklilik için gerekli olan şartları tamamladım. Emeklilik başvurusu yaparsam beni nasıl bir süreç bekler?

Son düzenleme:
cinarse1

Yeni rapor alın ve odan sonra emeklik süreci başlatın. Şimdi başvursanız da süründürürler...

Sayın @OturanBoğa verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Kanser hastalarına 5 seneye kadar süreli rapor veriyorlar. Ben yeni rapor alıp vergi indirimine yeniden başvuru yapsam pandemi nedeniyle yine gelmesi 8 ayı bulacak ve süreli vergi indirimi verirlerse yine başvuru yapmam için 3 ayım kalmış olacak. Onun için de sgk emeklilik talebinde bulunsam da onlar beni sevk etseler daha iyi olmaz mı? Sağlık kurullarından randevu almak neredeyse imkansız.

cinarse1

5 senelik rapor olsa ne ala... Ben bitimine birkaç ay kalmış raporla başvurmayın diyorum.

Haklısınız çok teşekkür ederim ilginiz için.

Üst Alt