Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10.02, 35.04, 01.01 kodlu ehliyetimi aldım. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

barangorgulu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

6 sene önce geçirdiğim beyin ameliyatı sonrası vücudumun sol tarafı felç oldu. Bu seneye kadar engelli raporu veya ehliyet için bir girişimim olmamıştı.

Bu ay bu işlemlere başladım;

Engellilik Sağlık Kurulu Raporu işlemlerini tamamadım, %67 süresiz raporumu aldım.

Sonrasında ise ehliyet yenileme ve ÖTV muafiyeti için işlemlere başladım; Aile hekiminden Uzman Hekim muayenesi gerekir raporunu aldım, Uzman Hekimden Komisyona Sevk kararını aldım, İlçe Sağlık Müdürlüğünde ise komisyona girdim, Komisyon kararını teslim aldım, kararla ehliyetimi sorunsuz bir şekilde değiştirdim( sağlıklı iken almış olduğum b sınıfı ehliyetim vardı)

Raporumda Araç Uyarlama Kodları olarak 10.02 ve 35.04

Tıbbi nedenlerle verilecek kodlar olarak 01.01

Karar: Engelli B sınıfı sürücü olur. yazıyor. Özel tertibatlı, hareket ettirici aksanlı araç sürmesi gerekir gibi bir yazı yok??

Sizlere sorum ben bu raporum ile engelli b sınıfı ehliyetimi sorunsuz bir şekilde aldım. Raporumdaki kodların tamamı ehliyetime de işlendi fakat araç alımı sırasında ÖTV muafiyetinde sorun yaşar mıyım? Forumlarda okuduklarımdan vergi dairelerinde arkadaşlarımızın sorunlar yaşadıklarını öğrendim. Konu hakkında bilgisi, deneyimi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Geçmiş olsun

Özel tertibatlı, hareket ettirici aksanlı araç sürmesi gerekir gibi bir yazı yok??

bu yazı ehliyet raporunda değil %67 oran aldıgınız engelli raporunda yazılması gerekli.Raporunuz hangi tarihte aldınız?

arizona teşekkür ediyorum, yeni aldım 10 gün oldu. Komisyondan değil de hastaneden aldığım rapora eklenmesi gerekiyor doğru mu anlıyorum? Bir de tam olarak ne yazılması gerekiyor?

Merhaba, komisyonun verdiği belgeyi ve sağlık kurulu raporunuzu ehliyet değiştirirken nüfus müdürlüğü alıyor mu ? Yoksa fotokopi çekip gerimi veriyor ? bende yarın nüfusa gidip evrakları vericem fakat bu dediklerimi alıyorlarsa noterden aynısı gibidir yaptırıcam.

Muharrem77

Ben yeni aldım sistemde gözükmüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

barangorgulu

evet hastaneden aldıgınız raporda yazılması gerekiyor.

20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.

Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir
yazılması gerekiyor

Çok teşekkür ediyorum. Son sorum; hastaneden aldığım raporda yapacağım değişiklikten sonra yeniden ilçe sağlık müdürlüğü komisyonuna gitmem gerek miyor değil mi?
arizona

Çok teşekkür ediyorum. Son sorum; hastaneden aldığım raporda yapacağım değişiklikten sonra yeniden ilçe sağlık müdürlüğü komisyonuna gitmem gerek miyor değil mi?

barangorgulu

Hayır gerekmiyor.Bayiye gidip işlemlere başlayabilirsiniz.Hayırlısı olsun

Bu arada ;
Hastanede bu ibareyi eklemek için yeniden heyete girmeden önce bence başhekim vb birisiyle ' şimdiki rapora eklenebilirmi ? ' diye konusun bence.Böylece yeniden heyete girmenize gerek kalmaz.Yeni rapor aldıgınız için yardımcı olabilir umarım.

Ben bugün nüfusa gittim, komisyonun verdiği kod kağıdını ve hastane raporunu aldılar. Ben şimdi ötv indirimli araç almak için hangi belgeyle başvurucam ?

arizona

Evet, rapor henüz yeniyken ibareyi ekletmeyi deneyeceğim. inşallah olur.

melihbe

Marka ve modelini beğendiğiniz bütün araç satan bayilere gidebilirsiniz.

melihbe

Nufus müdürlüğü ehliyeti yenilemek için komisyonun verdiği raporu alıyor ve ehliyetin arkasına kodları yazıyor.Bu sebeple komisyonun verdigi rapor araba alırken gerekmiyor.(benim öyle olmuştu)

Ama asıl engelli raporunun mutlaka 'aslı gibidir' yapılmış kopyası gerekiyor.Ya hastaneden orjinal kopyayı alıp noterden çogaltacaksınız yada yeniden heyete girmeniz lazım.E devlet sisteminede bakın eger orda varsa indirebilrisiniz.

arizona

Teşekkürler. Araç almak için engelli sağlık raporu artı kodların yazdığı ehliyet yeterlidir dimi, doğrumu anladım.

melihbe

Evet ama eger engelli saglık raporunuzu 2019 yılından sonra aldıysanız 'Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir' notu olması gerekiyor.

arizona

Bi 2015 yılında alınan var, özel tertibatli araç yazılmış. Ben onunla ötv indirimli araç almıştım. Şimdi ehliyet yenilemede verilen raporda da özel tertibatli araç kullanması uygundur yazıyor. Hareket ettirici aksamda diye ibare yok.

melihbe

2015 yılında alındıgı için sorun çıkacagını düşünmüyorum .Ama yinede bayiye gidip sorgulatabilirsiniz.
Hayırlısı olsun

Üst Alt