Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10.02, 35.04, 40.11 kodları verildi..?

Silifkeli0702

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kafam çok karşıtı bi yardım lütfen

47.ikitekerlekli araç kullanamaz,102.ambulans,ticari araç veya resmî araç kullanamaz,10.20 otomatik vites ,35.04 direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları,40.11 direksiyon simidinden yardımcı cihaz (topuz,diresiyon çatalı vb.)

Kendime ait (engelli olarak alınan )herhangi bir otomobilim yok Rusat sahibi olan kardeşim ait olan bir tane otomatik vites araç var (ortak kullanım)

Tam olarak bu yazıyor raporda bu konu ne diyor anlamadım

valla bende ne demek istediğinizi ve ne sormak istediğinizi pek anlamadım

Apartlar konusunda yeterli bilgiye sahip değilim açıksası daha önce apart ihtiyaç duymadım şimdi kafam karışıklığı var
Her bindiğim otomatik vites araçta bun aparatlar olmak zorundamı polis kontrol noktasında bunları ister mi sizce

Anladığım kadarıyla sol kol kısıtlılığını var. benim de durumum aynı.
Sanırım bu resimlerdeki şekilde aparat taktırıcaz. Ancak bu aparatların projeli şekilde ruhsata işlenmesi gerekiyor mu o konuda ben de tereddütlüyüm.

JI1PzU

JI1kfH

https://imgyukle.com/i/JI1PzU
https://imgyukle.com/i/JI1kfH

Valla benim anladığımda o ama ben sürekli aynı araçı kullanmıyorum ki 2-3 araç farklı marka ve model hepsini taktıracak olacak diğer kullanan kullanıcılarda var onları içinden illaki sorun çıkaran olur en azından lafla söylenir oda insanın canını sıkar diye tahmin ediyorum

Raporu yenileme işlemi zaten can sıkıntı
Kendi ilim hariç 2 tane il gezdirdiler
2008 yılında hiç böyle bişey söylemediler şimdi sıkıntı
Düşünüyorum zaten rapor var polis durdurup bu elindeki ehliyet iptal yenileme işlemini yapmak zorundasın diye söyleyene kadar devam diyorum eski ehliyetle

Söz konusu olay hiç yenileme işlemi yapmamış olanlar için geçerli
Yenileme işlemi için bir sefer hakkında sağlık kurulu işlem yapıldıysa ilk heyet sürücü olmaz raporu verildiyse işlem itiraz başka kurul ve orası olur derse başka üst kurul (karar mercihi) olarak görülebilir son iki işlemi için kurul işlemi yapmadıysan ilk kurulun verdiği sürücü olamaz geçerli sayılıp 1 ay içinde ehliyeti geri istiyorlar
Yani kısaca sağlık kuruluna bulaşan kişi işlemi bitirmek zorunda olumlu veya olumsuz sonuçlansada

E-devlet’e düşer

Silifkeli0702

Banada ehliyet yenilemede sürücü olamaz raporu verildi. İtiraz ettim yine aynısı verildi 1 ay önce.
Ama e devlette hala ehliyetinizde kısıtlama yoktur. Ehliyetinizde iptal bilgisi yoktur yazıyor.

Birde 2 yıl sonra tekrar rapora basvurabiliyoruz. O zaman sürücü olur raporu alırsak ehliyet iptal olduğu için tekrar kursamı gidicez.

mimfatih

Evet ehliyet iptal edildiği için son sürücü olmaz raporu onaylandıktan tarihten itibaren 2 yıl süre işliyor ve yeni bir ehliyet için bu iki yıllık süre içinde sürücü kurusuna başvurursanız yeni tarihli rapor almazsınız diyor sürücü kursu bildiğim kadarıyla başvuruyu reddedip o süreyi beklemenizi söylüyor
Yani ehliyet sıfırlanıyor yeni baştan hayat

Ben yola çıkmadan ehliyet kontrolü edin sıkıntı çıkmasın sizin için

Anladıgım kadarıyla iki yıl sonra ehliyete sıfırdan basvurmalıyız.

Üst Alt