Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10.02, 78, 35.03, 40.11, 47, 102 engelli kodları ile araç almak!?

Gokhanasik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum.

2015 yılında almış oldugum engelli raporum var(Özel tertibatlı araç kullanabilir ve sadece otomatik vites araç kullanabilir yazıyor) .
2020 Aralık ayında da il sağlık müdürlüğünden ehliyet yenilemesi için aldıgım sürücü raporu var. 35.03, 40.11, 10.02, 78, 47 ve 102 kısıtlama kodları verildi.
Sağ kolda wolkman iskemik kontraktürü rahatsızlığım var.
Aracımın aparatları takıldı (direksiyon topuzu ve silgeç sağdan sola olacak şekilde dizayn edildi) ve vergi dairesi memuru gelmiş bayiye kontrol etmiş ve aparatlar uygun takılı onayını verip dosyayı vergi dairesi onayına sunmuş.
Fakat vergi dairesinde bulunan müdür yardımcısı 10.04 kodu olacak ve viteste aparat olacak demiş(zaten otomatik vites).bildiğim kadarıyla yeni düzenlemede otomatik vitesli araçlar özel tertibat statüsünde değerlendirilecek. ki zaten sürücü belgesi raporunun en altında 4.kısımla ilgili bir ibare var (otomatik vites araç özel tertibat statüsünde değerlendirilecektir diye)

Bu gibi durumla bir çok vatandaş karşı karşıya. Beni 7 tane doktor 2 tane mühendis gördü ve bana bu kısıtlama kodlarını uygun gördüler.zaten birçok konuda zorluk yaşıyoruz birde böyle içinden çıkılamaz durumlarla uğrasıyoruz.
Var mı bu kodlarla yakın zamanda benim gibi rahatsızlığı olupta araç alan.

23d69eb8d870fe8dd212c7ce972966ec.jpg

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt