Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10.02 Ehliyet kodu ile ÖTV’siz araç alabilir miyim?

milliontan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bugün kurulda 10.02 kodu işlendi ehliyete sol bacaktan dvt geçirdim ve kuvvetsizlikten ötürü. Ötvsiz araç alabiliyor muyum bu kodla?

milliontan
Engelli raporunuzda sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır ibaresi varsa şansınızı deneyin yoksa tekrar engelli heyetine girmeniz gerekecek vergi dairesi 78 kodunu isteye bilir

Mümin Çelik
78 kodu işlenmedi. Bahsettiğiniz ibarede yok bayi ile görüştüğümde raporda ötv indirimimden faydalaanmak icin yazması lazım dedi bana engelli haklarından faydalanmak için yazdılar.

milliontan

Evet ama 78 kodu olmadığı için karar tamamen vergi dairesine o ibare olsa da bu kodlar yüzünden sıkıntı yaşayanlar oluyor

Mümin Çelik

78 kodu olmadan alanlar olmus. 78 koduyla kendimi kısıtlamakta istemiyorum açıkcası. Yarın sabah vergi dairesi ile görüşüp hastaneye başvuru yapayım engelli raporu için. ÖTV indiriminden faydalanmak istiyorum deyip içerisine sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır ekleteceğim dimi?

milliontan

Şuan ki tüm hastalıklarından gireceksin sadece ÖTV diye bir heyet yok engelli heyetine girerken ötv de istiyorum diyeceksin onlar seni yönlendirecek sadece ötv için dersen oranın düşerse engelliliğin gider

Alan varsa bilmiyorum ama sol ayak engeli varsa 78 kodunu isteye bilir o yüzden dedim sol ayak olunda otomatik vites kullanman gerekir çünkü ayağım güçsüz diyorsun o zaman debriyaja basamazsın otomatik olması için de 78 kodu şart benden istendi çünkü ama inşallah sorun çıkmaz

Üst Alt