Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10-16 Mayıs 2015 sakatlar haftasında idari izn var mı?

onon

Aktif Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bu sene engelliler haftasında idari izin varmıdır?
Genelgede 10-16 mayısın ilk günü idari izinli sayılır diyor.
Peki bu ilk gün iş günümü yoksa direk 10 mayısa denk gelen gün mü?
Bilgisi olan varmı?
Bilelimde ona göre yani :)

Bir bildiri gelmedi..ama 10 mayıs haftasonuna denk geldi diye iznimi almayacağımı düşünüyorlar ise yanılıyorlar :D

bu izin sadece memurlaramı yoksa özel sektörde çalışanlar için de geçerli mi?

Kamuda çalışan engelli personele

Sizin yazdığınız gibi hafta içi ilk işgünü tatil.
Ancak bunu amirinize bildirmekle yükümlüsünüz. (başbakanlık özürlüler bildirgesi ile birlikte başvurunuz) belki iş yoğunluğu nedeni ile izin vermeyebilir.

s.a bnece bu konu ucu açık bir konu.Sadece kamu veya özelde çalışan memur olaraka addlandırmamışlar.Dernek veya federasyonlrda görevli bulunan engellileri kapsıyor.oda ogüne ait programlarda,rahatca çalışabilmesi için.herkes izinli olursa çalışan engelliler,yapdığı işlere kim bakacak:))))

Adı üstünde yahu idari izinli...memurların zaten senede 10 gün mazeret izni hakkı var :))...Tabi amirinize söylemeden işe gitmemezlik yapmayın sakın haaa...eğer izin işler yoğun vermiyorum derse başka bir güne erteleyin :D...pazarlık sünnettir :D

10-16 Mayıs içerisinde istediğimiz bir zaman diliminde alabiliyor muyuz?

İlk resmi gün izinlisiniz. Diğer günler değil. Ancak aktivitelere katılıyor iseniz resmi izin almanız gerekecek. Aktiviteler yapan kurum(Genelde Gençlık ve Spor Bakanlığı oluyor yinede) kim ise o kurum çalıştığınız kuruma resmi yazı yazacak ve aktivitelere katıldığınızı bildirecektir.

arkadaşlar bu yazılanlardan şunu mu anlayalım. 11 mayıs 2015 pazartesi günü bu iznimizi kullanabilir miyiz? Bilgisi olan daha açık cevap yazarsa seviniriz. Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar Geçen Seneyi Hatırlayın Geçen Sene 10 Mayıs Cumartesiye Gelmişti Pazartesi İzin vermişlerse Bu Pazarteside İzin verirler Diye Düşünüyorum..

ayaslym, hangi amirin bundan haberi var ki izin versin. Hafta sonuna denk gelen 10 mayısı 11 mayıs pazartesi kullanabilir miyiz?

Bu gune kadar hep kullandim ben. 3 aralik zaten belli bir tarih. 10_16 mayis haftasinin da ilk is gunu yani 11 mayis pazartesi gunu yine iznimi kullanacagim. Mudurumuzun bu izinleri kullandirmama luksu var mi bilmiyorum acikcasi. genelgenin fotokopisiyle cumadan gider koyarim masaya pazartesi yokum derim. Cok sukur sorun cikarmiyorlar bana

10-16 Mayıs ilk iznim olacak ama bende hiç bir şey anlamış değilim. Pazartesi günü mü kullanacağız yoksa pazar gününe geldiği için kullanmayacak mıyız. Genelge de ilk iş günü diye yazmıyor. Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü diyor. Yoksa Valilik mi karar verecek? Valilik karar verecek ise Pazartesi öğleye doğru gelir o yazı.

evet "ilk iş günü" demiyor genelge "ilk gün" diyor ancak o gün tatil gününe denk geldiğinden 11'inde tatil yapabiliriz diye düşünüyorum...Amaç zaten tatil vermek, o gün iş günü değil diye de hakkın yanması durumu sözkonusu olamaz...benim yorumum bu şekilde.

Benimde anladığım o ama konuya bir türlü açıklık getirecek bilen birini bulsak ben daha bu sene işe başladım patronumda maliyeci adama bu belgeyi sunsam ilk günü yazdığı için izin hakkın pazar günü der. Geçen sene cumartesi gününe geldi biz pazartesi kullandık diyenler neye istinaden kullandı belge olarak ne verdi valilik açıklama mı yaptı nasıl oldu?

Ben kamuda memurum yıllardır 10-16 Mayıs haftasında 1 gün izin kullanıyoruz. Çalıştığımız birimde iş aksamayacak şekilde hafta içerisinde herhangi bir gün kullanıyoruz. Amirleri daha önceden bilgilendirmek elbette önemli.

Üst Alt