Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10.2 ve 78 kodlarla ehliyet almama rağmen vergi dairesi ÖTV'siz araç alamazsın dedi!?

Adem3444

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Benim sorunum yüzde 40 engelli raporu aldım sağ elimden ateşli silah yaralanması ile ortopedi ve psikyatri den sağ elimde baş parmakta hareket kısıtlılığı var. raporumda ÖTV indirimi var vergi indirimi bakim ücreti bir kaç şey daha araç alabileceğimi söylediler.
B sınıfımı ehliyetimi tekrar heyete girerek engelli B ehliyeti aldım 10.2 78 kodlarını verdiler özel tertibat gerek yok sadece otomatik araç kullanabilirsin dediler. Buraya kadar herşey tamam bayiler tamam dedi fakat Ümraniye nakil vasıta araçları vergi dairesinden onaylatmak Için gittim onlarda görüş için Fatih Istanbul vergi dairesi ÖTV müdürlüğüne gönderdiler. Burdaki memur olmaz alamazsın sağlam ellerin diyor bende raporları aldim heyete girdim dedim dilekçe verdim cevap bekliyorum ama umudum kalmadı ne yapacağım bilmiyorum bilgi verirseniz sevinirim.

Adem3444

Selamlar,

Sağ el otomatik vitesin özel teertibat sayılması ile ilgili yasa da açık hüküm yok. Özelge ile sizin yaptığınız gibi inceliyor vergi dairesi. Bunu incelerken, engelli oranınıa, çalışamayacağınız işlere, ve emsal kararlara bakıyorlar. Benim için özel tertibat sayıldı ve aldım. Alınmayacak diye birşey yok.

Cevabı bekleyin bana göre.

https://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/201957-sag-ust-ekstremite-kisitliliginda-ehliyet-ve-arac-alim-islemleri.html

Raporda sadece ortopedi için verilen oran kaç ?
Üç beş gibi çok düşük oranlı hafif kısıtlar için de sorun oluyor.
Sadece baş parmaktaki bir hareket kısıtlığının manuel vitesli araç kullanmaya engel olup olmayacağı yoruma açık bir konu.

Ortopedi 14 psikyatri 30 toplamda 40 olarak sonuç verdiler sürekli ama görünüşte sağ elimde birşey yok sadece baş parmakta hareket kısıtlılığı var oynatamıyorum engelli ehliyet içinde heyete girdim sadece otomatik araç kullanabilirsin dediler. Vergi dairesindeki memur yada müdür buna nasıl karar veriyor doktorlardan daha mı iyi biliyorlar.

StratoS
Bugün özelge rapor sonucunu aldım vergi dairesi ÖTV müdürlüğü olumsuz cevap verdi tek parmak sakat olduğu için hareket kısıtlılığı olduğu için vermediler.
Şimdi ne yapabilirim itiraz etsem sonuç değişir mi yada yeniden rapor alsam faydalanma şansım ne olur bilgi verirmisiniz.

Adem3444

Sizin durum farklıymış. Parmak olmadığı gerekçesi ile verilmediyse yeni rapor alsanızda fayda etmez. İsterseniz elbette itiraz edebilirsiniz. Ancak Resmi Kurum görüşü olduğu için, bildiğim kadarıyla şuan size mahkeme yolu açıldı. 60 gün süreniz var. İstersniz bir avukat ile görüşün.

StratoS
Tşk ederim istanbuldayım tavsiye edeceğiniz bir avukat var mı. Birde aldığım ehliyetin hiç-bir fonksiyonu kalmadı sırf ÖTV 'den faydalanmak için engelli B ehliyeti aldım. Manuel araçta kullanamıyorum ehliyet değiştirsem tekrar yine normal B ehliyet alabilirmiyim.

Hüseyin İlik

Mrb Huseyin bey
Benim %40 engelli rapor aldım. Askerde ateşli silah yaralanması ile sağ elimde baş parmakta hareket kısıtlılığı var. Sürekli ve ortopedi ve psikyatri den raporumda ÖTV indirimi var. Bunun yanı sıra B sınıfı ehliyetimide değiştirerek engelli B ehliyeti aldım. Fakat Araç almak için bayilerden görüştüm. Vergi dairesi ÖTV müdürlüğüne gönderdiler onay almak için bugün cevap geldi olumsuz sonuç verdiler tek bir baş parmakta hareket kısıtlılığı olduğu için vermediler. Dava açsam sonuca itiraz edip şansım var mı yada nasıl bir yol izlemeliyim. Tşk ederim.

Adem3444

Bu kodlarla araç alabilirsiniz. Eğer vergi dairesi kabul etmiyorsa bir dilekçe ile ilgili vergi dairesi başkanlığına (istanbul vergi dai.bşk.) başvurun. Bu da olumsuz gelirse vergi mahkemesinde dava açmanız gerekecek.

Eğer dava açmak durumunda kalırsanız ve bu konuda hukuki yardım talep edecekseniz benimle irtibata geçebilirsiniz.

Üst Alt