Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 ay önce C5 boyun kırığı ve iyileşme süreci..?

sehem

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese acil şifalar benim kardeşim 10 ay önce c5 boyun kemiğini kırdı ilk iki ay sadece omuzunu hissediyordu şimdi iki elinide kaldıra biliyor ve oynatıyor ama parmakları çalışmıyor ayakları kendiliğinden hareket ediyor idrarını hissetmiyor bilgi veririseniz memnun olurum.

acil şifalar dilerim. ben c7 seviyeli biriyim. kardeşinizin ayaklarınınkendiliğinde hareket etmesi kasılmadan kaynaklanıyor. uzun bir süre bu durum devam edcektir. benim 4 yıl sürdü ama artık sürekli hareket etmez. cok uzun süre hareketsiz kalıp sonra hareket edince olur. ellri ve parmakları daha bi süre iyileşme gösterecektir. ama eski haline gelmesi mümkün değil. bu aşamada kendi ihtiyaçlarını yapabilecek seviyeye getirmeyi düşünün il aşamada. bunun için fizik tedaviyi asla bırakmamalı. fizik tedavi ve düzenli yapılmalı. bu sayede iyileşme artabilir en azında gerileme ve olduğu yerde kalma durumu olmaz.. idrarı ise hissetmemesi gayet normal.ben de hissetmezdim ama artık hissediyorum. anlattığınız üzere kardeşinizde daimi sonda olmalı. belkide aldılar. bilemiyorum. daimi sonda varsa normal biri bile hissedemez. daimi sondayı almışlarsa ve yıne hissetmiyorsa ileride hissetme olasılığı var. ama bunun derecesini bilemem. benden 1 yıl sonra aldılardaimi sondayı. su an ben hissediyorum. ne kadar dahissetsen idrarını tutma süresi kısadır. yani en fazla 5 dk kadar tutabilirsin sonrası kaçar yapar. kışları bu süre daha azdır yazları daha uzayabilir. bunu yanı sıra parmaklara afo takılmıştır bu afoları doktor ne dediyse oyle kullanınız. yoksa parmaklarının şekli bozulur ve ileride iyileşme olma ihtımalı varsada bu tehlıkeye gırer.

ayrıca kardeşinizin yatak yarası çıkmaması için dikkatli olmanız gerekli. kalçasını sürekli kontral altında tutunuz ve sürekli pozisyon değiştiriniz. daha da acı yaşamaması için bu şart. ben 6,5 ay da zor iyi ettim. biliyorum
ayrıca size mailiimi vereyim. belkı başka sorunuz olur. nihat8102@hotmail.com

Merhaba sehem
bende c5-c6 seviyesinde 8 yıl oldu tam olarak oturma dengem yok sol kolumu ve elimi tam olarak kullanabiliyorum sağ kolum da normal sayılır ama sağ elim sadece kaba cisimleri kavrayabiliyor bir iki parmağımı oynatabiliyorum sol bacağımın üstüne azda olsa basabiliyorum sağ bacağımda yok denecek kadar bir hareket var ama üstüne basamıyorum sol ayak parmaklarımı oynatabiliyorum bileğimi geriye doğru çekebiliyorum sağ ayağımda hareket yok vücudumun her yerinde dokunmayı hissedebiliyorum ama sıcağı-soğuğu,acıyı ayırt edemiyorum vücudum sadece kasılma olarak tepki veriyor sıcağa-soğuğa ve acıya günde 4 defa tak sonda kullanıyorum büyük abdestimi çok az hissedebiliyorum boynumda pilatin var ama artık düzeldi bir sorun yok eskisi gibi kullanabiliyorum...

ama şunu bilin ki bu hastalık kişiye göre değişim gösteriyor benim ilk başta sadece az bir şey kolumu kaldır'a biliyordum 7 yılda bu kadar ilerleme oldu eskisi gibi olmasa da en azından yemeğini kendi yiyebilmesi tekerlekli sandalye kullanabilmesi ellerini az-çok kullanabilmesi önemli inşallah tamamen düzelir olaya şöyle bakın şu anda bulunduğu durum en kötüsü bundan sonra olacak her gelişme onun gelecek yaşamı için çok önemli bu düşünceyle hareket edin ne kazanırsa kârdır... ilk iki yıl geri dönen hareketler dönüyor bu yüzden bu dönemi en iyi şekilde değerlendirin ve fizik tedaviyi boşlamayın

geçmiş olsun...

başka sormak istediğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım...
çok zor hastalık ALLAH yardımcınız olsun...

c5 boyun kırııgı olup 11 aydan sonraki gelişmeler

ben c5 boyun kırığıyıım denize atladım boynumu kırdım boyundan aşağısı felç oldu.ilk 3 ay her iki elimi kaldırdım altı aya kadarda kollarım gelişti fakat bilekten aşağısı hala yok ayaklarım bazen kendiliğinden kasılıp hareket ederdi şuan o kasılmalar baya azalmış ayaklarım bazen çok yanıyor ve çok ağrıyor benim gibi olup 11 aydan sonra gelişen ve yürüyen yada ne gibi gelişmeler oldu sizce gelişme olabilecek mi?cevap yazarsanız çok memnun olurum...alllahtan hepinize acil şifalar diler, sabır dilerim yüce allahtan cümlemize..

c5 boyun kırığı olup 11 aydan sonra gelişen ve yürüyen varmı

ben c5 boyun kırığıyıım denize atladım boynumu kırdım boyundan aşağısı felç oldu.ilk 3 ay her iki elimi kaldırdım altı aya kadarda kollarım gelişti fakat bilekten aşağısı hala yok ayaklarım bazen kendiliğinden kasılıp hareket ederdi şuan o kasılmalar baya azalmış ayaklarım bazen çok yanıyor ve çok ağrıyor benim gibi olup 11 aydan sonra gelişen ve yürüyen yada ne gibi gelişmeler oldu sizce gelişme olabilecek mi?cevap yazarsanız çok memnun olurum...alllahtan hepinize acil şifalar diler, sabır dilerim yüce allahtan cümlemize..

Bol bol fizik tedavi... Kendi yapabildiğiniz her her her şeyi kendiniz yapın. Elinizden gelen hiç bir şey için kolaya kaçıp başkasından yardım istemeyin. Bir sene daha gelişme olabilir... Ne kadar gelişme olabileceği veya olup olmayacağı kimseye kıyasla öğrenilemez inanın. Her yaralanmanın kendi hikayesi var...

2 ay önce bir kaza sonucu boynumu kırdım c5 kırığı tespiti konuldu acil bir şekilde ameliyata alındım ameliyata girmeden doktorlarım 3 sene de kendine anca gelir dediler çok şükür korkulan olmadı benim sol tarafıma vurdu gün gün kasılmalar başladı ağrım yoktu idrarimi hissediyorum sol tarafım hiç hareket yoktu
2 ayda spor yaptırarak şuan kendi dengemi sağlayarak ayakta durabiliyorum çok şükür

arkadaşlar pes etmeyin asla herşey sizin elinizde morelinizi düzgün tutun umutsuz olmayın ben başardım sizde başara bilirsiniz

bu arada küçük bir not paylaşıyim Keşan Edirne devlet Hastanesinde ameliyat oldum doktorum harika imkani olanlar Huseyin Kutluay doktorun ismi gidip görüne bilirsiniz :)

Öncelikle merhaba Allah yardımcıniz olsun benim 1 buçuk yıl önce 6 kırığın vardı boynunda platin felan var ama şuan spor box bile yapıyorum eskisi gibi oldum şükür iglestiri :) sizde iglestiri iz inşallah yaş 18

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese cok geçmiş olsun arkadaşlar benim de c2 kırığım var 3 aydır yumuşak boyunluk kuşanıyorum cok sıkıntılı günler geçiriyorum bana yardımcı olabilirmisiniz tavsiyelerinizi almak istiyorum. 05075105634 her keşe geçmiş olsun

Üst Alt