Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 ay önce düşme sonucu idrarı hissetmemeye başladım. Ne yapabilirim?

Servetvan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar ben de bu konuda sıkıntılıyım
ben 10 ay önce cati dan düştüm sınır zedelenmesi ayaklarda hasar oluştu işte ve idrar gaita kontrolü yok ilk iki ay sabit sonda sonra tak sonda ve kacaklarim çoktu bez kullanıyorum anlıyacağınız
bir doktora gittim bana sık kendini dedi öyle yap bende bazen tazyikli bazen kesik kesik yapmaya başladım enfeksiyon var diye aynı dr gittim tak sonda yap dedi bu defa da birde ultrason istedi mesanemde 2 tane taş tespit edildi ameliyat gerekiyor dedi
okmeydanı eah ye ameliyat oldum taslari kırdılar gayet iyi oldu ilk gün sabit sonda ikinci günü tak sondaya devam ettim boscopan hap yazdılar iki gün fazla kacak yoktu ama idrarı biraz sıkarak yapıyordum ve 3 gün artık ne kacak var ve kendimde yapamıyorum sadece tak yapıyorum öyle sıkışma hissi de yok

buraya kadar böyle korkudan su içemiyorum fark etmemde mesane patlar gibisinden

SIZE ASIL SORUM neden kendim yapamiyirum onceden sıkıştığını anlıyordum simdi neden fark etmiyorum kullandığım haptan mi yoksa taş bittiği için enfeksiyon bitti diye mi böyle oldu ve mesanemde genişleme yada başka bir sorun ile karsilasir miyim

birz uzun oldu lutfen yardımcı olur musunuz

Servetvan

Demin bir arkadaşımıza yazdım, aynısı sizin için de geçerli:

günde 6 defa tak yapmak ve sıvı tüketimini belli bir ritme oturtmak gündelik yaşamı planlamak için gayet yeterlidir.

Kendi başına işemek her zaman doğru olmayabilir. İşeyeyim derken mesane iç basıncını fazla zorlamak ve idrarın böbreklere kaçmasına neden olmak riski var. Bu riskleri ortaya koymak için ürodinami yaptırmak şarttır. Onun sonucuna göre kendi başına işeyip işeyemeyeceğine karar verilir

buscopan spazm önleyici, ağrı kesicidir aslında. işemeye doğrudan bir etkisi olmaz. Ama ondan olduğunu düşünüyorsanız, ilacı birkaç gün kesip deneyin isterseniz. Ama, o sizin hissettiğiniz sıkışma hali belki de çok çok ileri düzey bir mesane iç basıncına işaret ediyor olabilir, ki bu kötü bir şeydir. Yukarıda da yazdığım üzere, ürodinami ile durumu tespit etmek lazım.

Aman, sakın su içmeyi aksatmayın. Bu yapılacak en kötü şey olur.

Üst Alt