Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 aydır çalıştığım işyerinden ayrılırsam işsizlik ödeneği alır mıyım?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

12 yıldır çalıştığım şirketimden yeni iş teklifi aldığım için ayrıldım. şu an 1 senedir aynı işyerinde devam ediyorum.

Olası işten çıkarma durumunda 10 aylık işsizlik ödeneğinden yararlanabilecek miyim

İşten çıkartıldığı/çıkartılacağı tarihten önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak prim ödeyen kişiler işsizlik ödeneğini hak eder.

600 gün prim ödemişse 180 gün, 900 gün ödemnmişse 240 gün, 1080 gün ve üzeri ödenmişse 300 gün süre ile işsizlik ödeneği alırsınız...

işsizlik sigortası

12 yıldır çalışmakta olduğum işimden geçen sene kedi isteğimle iş değiştirmek için istifa ettim.1 senedir yeni işimde çalışıyorum.Eğer işveren işten çıkaracak olursa işsizlik sigortasından yararlanabilecekmiyim.

Evet yararlanırsınız.
İşsizlik sigortası ödeneğinden yararlanmak için önemli olan primlerin hangi işyerinden yattığı değil,kesintisiz ödeme süresidir.

benim bildigim 20 ayı doldurmanız gerekiyor

Bahsettiğiniz 20 ay yani 600 gün son 3 yıl içinde olması şartı var.
Siz bir işten çıkıp diğerine girmişsiniz dolayısıyla fazla bir boşluğunuz yok,son bir yıldır da sürekli çalıştığınıza göre 120 günü kesintisiz olma şartına da uygunsunuz.
Bir işyerinden diğerine geçmekle ödenen işsizlik sigortası primleri sıfırlanmaz merak etmeyin.

benim 582 gün olmus prim günüm ve işten çıkartıldım sanırım alamııyorum işsizlik maaşını :(

Üst Alt