Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 Mayıs tarihinde işyerleri tatil mi?

AYCAGOZLU

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bugün 3 mayıs dolayısıyla tatilmi....iş yerimizde hiç bilgi veren olmadı

Aslı, 3 Mayıs neden tatil olsun ki? Eğer engelliler haftasıysa kastın, 10 mayıstan sonra olması gerekir ve ilk günü Kamu da çalışan engellilere tatildir. Birde 3 Aralık Dünya özürlüler günü var o gün de tatil.

O 3 mayısta neden tatil olsun 1 mayısta tatildi )

başbakanlığın genelgesi var arkadaşlar 10 mayıs ve 3 aralık idari izin tatili var.

3 mayıs dünya türkçülük gününe tekabul ediyor :) her günümüz bi bayram tatil olsun diye çıkarmadığımız gün kalmamış...

Yalnız dikkat etmeniz gereken tüm iş yerleri değil sadece kamuda çalışan engelli bireyler izinli..

Merhaba

Arkadaşlar 10 mayısda engelli çalışanlar izinlimi oluyor ?

Evet Polat 10 Mayısta kamu engelli çalışanlarının idari izin günü.

Eyvallah diğer firmalarında insiyatifine kalmış heralde...

kamuda çalışıyorum 10 mayısın engellilere tatil olduğu hangi maddede geçiyor?? bizim hastahanede işler belli olmuo kanıtım olsun..

devlet kendine müslüman :)) özel sektördeki nedir bizim başımız kel mi :D

temin iş yerinde konusu geçti bizim valilik yada kaymakamlık yazı gelmedi süreçe müdür yapmazmış sanırım bu zamana kadar olmazmış devlet kurumunda çalışıyorum..

2002/58 SAYILI BAŞBAKANLIK GENELGESİNİN 3’ÜNCÜ MADDESİNDE;
“Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 MayısSakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelikfaaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamugörevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüleridari izinli sayılacaktır.” Denilmektedir.

3. maddeyi iyi okuyun "bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır." ibaresini amirlerinize gösterin, bu bir GENELGE yani kanundur (Söz ağızdan birkere çıkar misali;) ). Valilik yada Kaymakamlık yazı yazmaz.

Üst Alt