Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%10 ortopedi kısıtım var fakat doktor komisyona sevk etmedi!?

Yusufed

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ötvden yararlanmak için once engelli ehliyeti almak gerekiyormus basvuru yaptım %10 kısıt seklınde yazmıs komısyona sevke gerek yoktur yazmıs.doktora rica etsem komisyona gonderse ötvden yararlanabilirmiydim?bilginizi paylasırmısınız arkadaslar

Femur bası parcalı kırık 8 kaburga kırıgı omuz kırığı yasımın kucuk olması sebebiyle(12yaş) 2 ay hastanede ıskelet traksıyonu dedıklerı 7 kıloluk agırlık kullanılıp tedavı ettıler 1 yıl ozel fızık tedavıyle toparladım fakat bu durum sebebıyle askere gıdemedım kosabilirim fakat yasak kılodan uzak kalma agırlık kaldırmama vs dedıler kendıne bakarsan proteze ıhtıyac yok yapmassan protoz sart demıslerdı..aile hekiminin yonlendırdıgı ortopedı uzmanı fılımlere bakıp %10 vermiş kurala gerek yok demıs yazıyı gondercem fakat ekleme yerını sitede bulamadım @KKELEBEKK

Yusufed

Kurula gerek yok dediyse, bu özel tertibatsız araçta sürücü olabilir demektir. Yani ÖTV'siz araç alamazsınız. Kurula sevk ettiğinde onların belirleyeceği size uygun kodlarla özel tertibatlı aracı ÖTV'siz alabilirsiniz.

StratoS

Hocam bu ehliyeti almak için %10 oran bişey ifade etmiyor? ötvden yararlanmak için illa tertibat gerektirebilecek bi engelin olması gerekiyor doğrumudur ozaman?

Yusufed

%10 birşey ifade etmiyor demek yanlış olur. Doktor sizin engelinizde araç kullanmayı engelleyecek bir kısıt görmemiş diyelim.

Diğer sorunuza gelince, %90 engelli oranı altına sahip engellilerden sadece ortopedik engelliler özel tertibat kodlu ehliyetleri ile özel tertibatlı araçlarında ÖTV istisnası alabilirler.

Üst Alt