Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yaşındaki çocuğum için papağan arıyorum..?

boodi

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
10 yaşındaki oğluma bir papağan almak istiyorum daha doğrusu bunu o istiyor nerden meraklandıysa
bu konuda bilğilerinize ve paylaşımlarınıza ihtiyacım olacak onunn için sakıncalı olacağını düşünen varsa onunda fikirlerini almak isterim
ayrıca belirteyim bir muhabbet kuşu var aslında ama şimdilerde bir papağan sevdasıdır tutturmuş ve onu kırmak istemiyorum
şimdi,den hepinize teşekkürler.

Alerjisi varsa hiç tavsiye etmem. Malesef çok tüy oluyor, tüm odaya dağılıyor.
Sultan Papağan' ı denen cinsi alabilirsiniz. Fiyat olarak uygun , minik ve çok sevimli bir suratı var. Tek tük bir kaç kelime öğreniyor zamanla. En çok konuşan tür Jako Papağan'ı . Gri ve sevimsiz bir duruşu var baykuşu andırıyor ve çok geç alışıyor bulunduğu ortama. Yeğenlerim çok meraklı , her iki papağan da var ordan biliyorum :)

bende sultan papağanı var iyi eğitim alamadığı için birkaç birşeyler söylüyor öterek ama bana sorarsanız muahbet en iyisi çünkü ötüşü güzel papağanın sesi borazan gibi Allahın yarattığı bir hayvan amenna ama sesi çok kalın hiç güzel değil ben kendi başımdakini referans alarak yazıyorum bilginize:)

Anaam sultan papağanı bir ötmeye başladımı tamam artık. Cıyak cıyak bi sesi var.. Benim vardı bi zamanlar rahmetli oldu.. Valla bir tek kelime öğretemedim ama ıslıkla çaldığımız herşeyi taklit edebiliyordu..:) Sarı ibikli, turuncu yanaklı ve krem rengi tüylüydü benimkisi..:) Hayvanların dostluğuna rahmetli kuşumun sağlığında inandım ben.. Birçok defa hemde..:)

Bu devrin çocukları çok nazikleşti, yani en küçük bir sebebten çok büyük bir hastalık çıkabiliyor.. O yüzden küçük çocuğu olan hiç bir aileye tavsiye etmiyorum evde hayvan beslemeyi,, Özelliklede tüylü hayvan, kuş, köpek, kedi vs. gibilerinden yani.. Sağlık açısından zararlı geliyor bana..

Akvaryum alın balık alın renk renk..:)

tüyü çok dökülüyor papağının ama beslemek isterseniz iyi eğitimciseniz tavsiye ederim insana birazda mikrop lazım bağışıklık yapsın diye çok hijyenik oluyoruzda ne oluyor sokaktaki çingenin çocuğu bizden çok sağlıklı:)

İlla alıcam papağan derseniz sultan papağanı alın derim.. Hem sevimli, hem fiyatı uygun.. En fazla 100 TL'den başlar fiyatı.. Cana yakın bir kuştur, insan canlısıdır.. Evin içinde omuzunuzda gezer.. Biraz ödlek bi kuştur, korkunca ibiğini kaldırır..:):) Ben kahvaltı yaparken o masanın bir ucunda dururdu çocuk doyurur gibi doyururdum, çay kaşığı ile çay içirirdim..:) Beraber çekirdek çitlerdik..:D Yani komik ve sevimli bir hayvan.. Beni gülme krizlerine sokardı rahmetli kuşum.. :) Alsam mı acaba ben de 1 tane, heveslendim aklıma gelince o zamanlar..:)

Tıpkısının aynısı böyleydi benim papağanım:
sultan papaan resmi

Sırf çocuk istedi diye, bakımını bilmiyorsanız hayvanın günahına girmeyin.Ölünce cocuğunuz daha çok üzülür.

Sultan papağının özel bir bakımı yok, tecrübe ettim.. Diğer papağan türlerinin çok nazlı ve bakımının masraflı olduğunu duydum ama tecrübem yok..

bilğiler için hepinize teşekkürler sanırım biraz daha düşünmeliyiz

O bir hayvan... Canlı! Oyuncak değil! Henüz olgunlaşmamış bir çocuğun her istediğini yerine getirmek zorunda mısınız? Birazdan yazacaklarım için isteyen gocunsun...

"Onlar kedileri yalnızca pofuduk tüylerinde pembe kordela varsa severler. Onlar köpekleri yalnızca çıngıraklı tasmalarını çala çala numara yaparken severler. Onlar atları yalnızca parlak tüyleri, yeleleri uçuşup koşarken severler. Tavşanları burun kırıştırıp havuç kemirirken, civcivleri sesli limonlar gibi sağa sola koşturuken, kara gözlü kuzuları zıplarken severler... Onlara Urfa'da tinerciler tarafından elleri kesilen sarı kediyi gösteremezsin, bakmazlar. Samsun'da bir direğe bağlanıp odunla döve döve 3 günde öldürülen köpeği gösteremezsin, görmezler. İzmir'de arabaya bağlı iken yol ortasına düşüp kağıt toplayıcı sahibi tarafından dövülerek ölen atı anlatamazsın, anlamazlar. Kadınlar güzel olsun diye kozmetik laboratuvarlarında kimyasallarla kör edilen tavşanları duymak bile istemez onlar. Erkek doğduğu için fırınlarda imha edilen milyonlarca civcivi dinlemezler bile... Kurban Bayramında kör bıçakla doğranan koyunlara aldırmazlar. Onlar hayvansevicidirler. Şirin, güzel, sağlıklı ve oyuncu olmayan hayvanlar, onlar için yalnızca kötü bir ayrıntıdır. Görmezler, görmek istemezler. Oyuncaktır hayvanlar, süstür. O kadar."

Gerçekten sorumluluk isteyen bir iş diğer bir canlının bakımı.. Günlük bakımının kafes temizliğinin falan yapılması şart..Gerçekten bakabilirim diyorsanız Jako alın bence sevimsiz gibi dursa da konuşmaya başlayınca "kargaya yavrusu kuzgun"misali sevimli gelmeye başlıyor.. Biliyorum çünkü ablam besliyor ve yerli yerinde söylediği kelimelerle de tüm aileyi kendine hasta ediyor..: )

altı üstü yıllardır beslediğimiz muhabbet kuşları varken birde papağanımız olsun dedik demez olaydık
ayrıca ben çocuğumun her istediğiniz kendimce haklı olduğum sebeplere dayanarak yapmak isteyen bir babayım ve elimden geldiğince yaptıgımıda düşünüyorum
muhabbet kuşunu yıllardır besliyorum ve beslemek istediğim hayvan bir papağan fil değil abartmaya gerek yok bence hepinize saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum

şahin,baykuş,kartal,doğan varken papağana ne gerek var.

Sizi anlıyorum Bülent bey , çok istiyorsa ve sağlığı açısından sorun olmayacaksa bence kırmayın oğlunuzu. Bir çocuğun gelişimi için hayvan beslemesi, onunla ilgilenmesi , sevmesi , sorumluluk almasını önemli buluyorum. Özellikle de engelli ise ... Ben de çok civ civ , tavşan , balık besledim çocukluğumda :)

fazla yorum yapmak istemiyorum ..kafesde ve akvaryumda hayvan beslemeye ve hatta hayvanat bahçelerine karşıyım .... özgür-doğal ortamları yok diye ..hiç olmazsa sokakda rahat dolaşacak ,ördek ,hindi ,horoz kedi ,köpek gibi olabilir ... kafes görünce kendim içindeymişim gibi ürperiyorum .

Üst Alt