Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıl öncesinin elektrik borcu için hapse gireceğim! Yardım!? [Hukuk]

kalpkası

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Başlık biraz kötü oldu kusuruma bakmayın,ilk mesajım sebebide artık,devletten bıktım,yaşamaktanda bıktım.

2006'da kalp krizi geçirdim ve kalp kaslarım ağır hasar görmüş, hastane raporlarında %70 sorunlu diyor, 4 devlet hastanesi (bu raporlar normal hastane raporu yani her hangi istek için değildi), iş yerimi kapadım, iflas ettim.

4 senedir değil çalışmak, yürümem bile zor nefes alamıyorum, Annem vefat etti dediler ki onun bağkur aylığını alabilirsin ,bağkur hastaneden rapor istedi, %60 sakat raporu verdiler, 1 bekledim kuruldan gelen rapor çalışmasına bir engel yoktur, hem %60 rapor veriliyor hem de bunu söylüyorlar.

İnanın bıktım, raporu veren vicdansızlar beni görmediler bile, hiç bir sosyal güvencem yok, ve inanın çoğu zaman yoğun bakıma kaldırılıyorum ambulnas geliyor, ve ne oluyor biliyor musunuz, hastaneye borcum var diye kapıdan geri çeviriyorlar
söylediklerimde asla abartı veya acındırma yoktur ,hayatın tam gerçeğidir.

Yeşil kart almıştım süresi bitti ama tekrar çıkartmadım, bıktım çünki açıkcası işkence bürokrasi, devletten öylesine bıktımki,10 sene öncesinin elektrik borcunu çıkarmışlar icra, utanmadan bana diyorlarki 10 sene öncesinin makbuzları duruyor mu, imza babamın benim değil, babamda rahmetli oldu 10 sene önce, şimdi hapis cezası var, o parayı ödeyemem çunki 6000 kusur lira, 10 senedir ne bir uyarı yada ikaz yok direkt icraya vermişler.

Devletten sadaka istemiyorum, senelerce bu ülkeye vergi ödedim, tek hatam sigortalı veya bağkurlu olmadım, şimdide illaki bana maaş versinler diye de yazmıyorum, %100 almam gereken ilaçlarım var alamıyorum, stent takıldı %70 tekrar kapalı, hastane raporu var elbetteki yenisini taktıramıyorum ,taktıramam da.

Sağlık kuruluna gitmek istemiyorum artık, inanın mafya kılıklı tipler (görevliler) görmelisiniz ordaki insanları nasıl azarlıyorlar, üstüne yürüyorlar, kurtlar vadisinden farkı olmayan takım elbise sözüm ona görevliler, bana yanı muameleyi yaptılar, üstelikte sağlık heyetinin önünde bah hekimin yanında, onca doktor profosrün gıkı çıkmadı.

Çok yazdım, özür dilerim ama dertleşecek kimsem yok, lütfen farklı anlamayın, %60 sağlık kurulu raporuyla ne yapabilirim lütfen yardım edin.

Aslında raporum sadece 1 hastalığımdan, doktor diğerlerinide muayene olup yazdırsaydın dedi derecen daha da yükselir demişti, ama inanınki ya katil olucaktım yada onlar beni öldürecekti, devlet hastanelerinden bıktım, devletten de bıktım, yeşil kart için bile baş vuru yapmıyorum, ölüm bir nevi özlem oldu inanın, bu dünyadan kurtulucam diye seviniyorum, ilaç alamıyorum, kısaca hiç bir şey alamıyorum, insanların yardımıyla geçiniyorum.

Lütfen kusuruma bakmayın, çok yazdım,beni maruz görün, yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

kalpkası;

10 yıl gibi bir süre sonunda borç gelmesi saçmalık, size bu konu hakkında borcun 10 sene önce tebliğ yapılması gerekmeydi. Neden 10 sene sonra getiriliyor. Yapmanız gereken ilgili kuruma bir dilekçe yazarak, önce durumunuzu bildirerek, sonra neden 10 sene önce tebliğ edilmediğini sorarak, ve 10 önce tebliğ edilmesi gerekliliğini bildirerek, geçim kaynağınım olmadığını, güzel bir yazı ile bildirin. Sonra Valilik kurumuna aynı dilekçe yazın durumunuzu bildirin.

İnşallah sorunun haledilir.

Bana bir tebliğ yapılmadı,2009 ait ödenmemiş borç bile çıkardılar,elektrik idaresi avukata vermiş,avukata gittim ama ne gidiş 2 katı 1 saatte çıktım,sonrasımı,umursamaz bir adam,açıkca tehdit ediyor istersen itiraz edebilirsin ama bir faydası olmaz tam tersi masrafların yükselir dedi,açık açık tehdit yani.

Devlet,Başbakan sadece konuşuyor,Başbakanada mail yazdım elbetteki cevap yok,seçimlerde oratlığa dökülürler,sosyal güvence derler,hastanede yaşadıklarımı ben bilirim,Taksim ilk yardım hastanesinde nazi zulmune uğrayan yine benim.

Yemin ediyorum,taksin ilk yardımda yoğun bakımdan çıktım,sosyal güvencem olmadığı için para ödemem lazımış,2 görevli geldi hastanein resmi üniformalı görevlisi,4 kat yürüyerek beni aşağı indirdiler,elbetteki tıkandım kaldım,yeniden servise aldılar,yine aynı işlemler,sebeb param yok devlette parasını alıcak ya,aç kalmış kendileri vekiller özel hastanelerde bedava hayat yaşarlar,zavallılar benim ödeyeceğim 540 liaraya muhtaç.

Neyse baş hekime çıktım,bana ne dedi biliyormusun,bana ne beni ilgilendiren bir şey değil,git nereye istiyorsan şikayet et dedi,sonuçmu,borç para bulundu ve ben hastaneden çıkabildim.

Şişli etfal hastanesindede aynı durum,ambulansla götürdüler,kapıdan çevirdiler borcum varmış bakamazlarmış,yazdıklarımda en ufak abartı yada ekleme yoktur sadece gerçekleri yazıyorum.

Sabah eve polis geldi hastane borcu için,rapor tuttu,yani birde hastane borcu için hapis cezası var,Türkiye ve Başbakan okurmu bilemem,okursada umursarmı bilemem ama umurlarında bile olmadığı kesin,o hastaneler Devletten yetki almasalar gerçekten hasta olan bir insana bunu yapamazlar.

Sakın farklı anlaşılmasın,Devlete güvenim kalmadı,Annemi komada hastaneye götürdüler kapıdan çevirdiler 3 ay sonrada öldü,ben bunları yaşadım,devleti kötülemek gibi bir role soyunmadım ama çok canım yandı halende nefes alamaz haldeyim ve bunlarla uğraşmak zorundayım.

Şişlide istanbulun göbeğinde oturuyorum,anadoluda olanları düşünemiyorum bile,şişli belediyesi diyorlar hepsi palavra hepsi yalan,gün oldu annem kardeşimle 1 kabak 1 patlıcanı kızartıp yedik,Devlette yoksullara yardım yaptığını söylüyor,bir görevli geldi eve baktı burası lüks ama dedi yardım yapılamazmış,lüks ya bende eşyaları evi yiycem,devletin zihniyeti bu.

Devletten yardım istemiyorum,ama yeter artık,param yok,sağlığım yok,verecek bir canım kaldı onuda yakında bu verdikleri sıkıntıyla alacaklar,keşke diyorum ölüm benim için kurtuluş artık.

Siz siz olun sakın faturalarınızı atmayın,10 sene değil hayat boyu saklayın,fatura olmadan ispat etmeniz mümkün değil.

Zaman aşımı diyede birşey yok,onunda yolunu bulmuşlar,zaman aşımına kısa zaman kala bir yolunu buluyorlar,yani ya ödersin yada ödersin diyorlar,10 senelik faturayı saklayan Türkiyede 1 kişi varmdır acaba merak ediyorum,siz siz olun inanın sizinde başınıza gelebilir.

Bu konuda İnsan Hakları Derneği'ne de başvurun, İstanbul Barosu'na da... Dilerim yardımcı olurlar..

Sn.Oturanboğa

Şuna inanın ne baroya gidecek gücüm neden nefesim var,%70 çalışmayan kalp kası hastasıyım,troidim var,akciğerlerim hasarlı,şoktan dolayı hayata döndürmek için,keşkede döndürmeseymişler,açıkcası yıldım pes ettim,hapisse hapis diyorum,belki devlet canımı alırda rahatlar.

İnsan haklarına gitsem ne olacakki,kimden ne hakkımı alabilirler,senelerce vergi ödedim,babam 1950den beri bu devlete vergi vermiş,10 sene önce öldü bağkuru ölmeden 1 hafta önce çıktı.emekliliğini bile anlayamadı açıkcası.

İnsan haklarına ben başbakanı şikayet etsem yada dava etsem olabilirmi merak ediyorum,dediği herşey yalan çunki,hastanelerde nazi zulmu gören benim,sağlık eheteinden rapor aldım,dayak yemediğim kaldı,beni bırakın orda tekerlekli sandalyelerdeki insanlara nasıl bağırıyorlar azarlıyorlar görmeliydiniz,sözüm ona görevli insanlar ne görevlisi bilmem hademe gibi bir şeyler sanırım takım elbiseli,şişli etfal hastanesi sağlık heyetine gidin görün olanları,o adamı görsem bugün bile tanırım,baş hekimin önünde üstüme yürüdü belkide 10 tanede doktor kısaca heyetin içinde oluyor bunlar.

Sebeb ne biliyormsunuz dinklenmedim zaten diklenmeye gücümde yok konuşurken bile nefesim kesilir,soru sordum,yürüyemiyorum hemen muayene olmazmı,inanın sorum buydu.

Şişli etfal hastanesinde kardioloji bölümü,ordada 10 gün yoğun bakımda yatmıştım,doktor açık açık tehdit ediyor,bak kafamı bozma muayene etmem,6 ay sonra gün veririm,ben bunları şikayet etsem ne olacak,devlet birşeymi yapacak,asla hayır devlet bunlara yüz veremese zaten vatandaşa köpek muamellesi yapmaya cesaret edemezler.

İnsan hakları mahkemesine gitsem,sonuç ne olur biliyormusunuz,sürünen ben olurum zarar görende yine ben olurum,sorum şu lanet olsun diyorum devletede hacizinede,hapis yatarsam bu borçları yine benden alabilirlermi,gerçi sağ çıkarmıyım bilmiyorum ama bu konuyu gerekirse,ingilizce bilen birisinede tercüme ettirip,yurt dışındaki insan hakları mahkemesine dava açabilirmiyim ?

Kanıtlarım var,şişli etfalde,10 gün yattım 2700 lira para istediler,stent hiç bir şey yapılmadan,taksim ilk yardımdfa yoğun bakımda kaldım 540 lira istediler aradaki fark ortada,elektrik borcum 10 seneyi geçmiş babama ait,ama icra ve hapis isteniyor,üstelikte avukat açık açık git şiakyet et diyor daha fazla para ödersin diyede göz dağı veriyor.

Hastaneden aldığım %60 iş göremez raporum var,heyetten verdiler,kimse umursamıyor bile,raporu falan kimsenin taktığı yok.

Yeşil kartımı bile 1 defa kullandım lanet olsun dedim,bir dahada kullanmadım,1 defa ilaç yazdırdım hepsi o kadar 10 liralık bir ilaç,pahalı ilaçlarımı insanlar yardımcı olup alıyorlar,1 aydır ev yemeği yemeyen biriyim,bunada inanın,belkide hapiste karnım doyar,başbakanda kral sofralarında benim lanet ederek verdiğim icra paralarıyla karınlarını doyururlar,Elhamdülillah onlardan 1000 kat daha müslümanım.

Sorum ise bana yardımcı olun,Türkiyedeki insan haklarına güvenmiyorum,yurt dışında şikayet edebileceğim,hakkımı aracağım yer varmıdır bunu öğrenmek istiyorum,isterlerse beni vatandaşlıktanda atsınlar,onada razıyım,ama benden sonra birileri daha bu zulmu bu vicdansılığı yaşamasın.

Saygılarımla

Sayın Kalpkası,

Belli ki çok dolusunuz ancak biraz sakinleşip neler yapabileceğinizi görmenizi rica edeceğim sizden. Sözü geçen İnsan Hakları Derneği bir sivil toplum kuruluşudur. Siz sağ elinizle sol kulağınızı gösterme niyetindesiniz yurtdışındaki mercilere başvurmak istemekle. Öncelikle İnsan Hakları Derneği'ni bir inceleyin lütfen. Hatta kaleminiz epey kuvvetli duruyor. Sakince oturup yazın kendilerine derdinizi ve sizi yönlendirmelerini isteyin derim ben.

İstanbul Barosu da dünyanın en büyük 3 barosundan biri yanlış bilmiyorsam. Nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda benim bir bilgim yok ama bilgisi olanlar eminim sizinle bildiklerini paylaşacaklardır.

Sizin bir vatandaşlık hakkı olarak bir çok hakkınız var. Sağlık hakkından tutun da iyi muamele görmeye dek... Size edepsilik eden feriştah olsa fark etmez! Zalimler çoğu zaman yenilmez gibi görünebilirler, zaten onları güçlü yapan da bu yanılsamamız!
Hiç üşenmeyin. İHD'ye gidin ve ne yapılabilir öğrenin. Onlar size avukat tutmak ve süreci gerektiği gibi işletmek için yönlendirirler.
TBMM insan hakları kurulu'Na şikayet edebilirsiniz bu saygısız insanları mesela... Cumhurbaşkanına defalarca yazıp sizinle ilgilenmelerini sağlayabilirsiniz...

Sayın Veritas

İnanın sakinim,sadece yaşadıklarımı paylaştım,kalemim kuvvetli olsa durumumu anlatabilirdim en azından,ama dinleyen kimse yok malesef.

Türkiyede insan hakları mahkemesine baş vurursanız size terorist gözüyle bakarlar,devlet düşmanı ilan ederler,oysaki etnik kimliğim bile yok,ve ayrımcılıktanda en nefret edenlerden biriyim,konumuz bu değil elbetteki,ben zaten kabul ettim hapis cezası tamam,2+2 ay sanıyorum,hastane borcu ve elektrik idaresi borcundan dolayı,hastane 2700 lirayı açıkca ne bulursa faturaya eklemiş,kartal devlet hastanesinde yattım 10 gün 2günü komada,6 günü yoğun bakımda ve 2 günü serviste,stentte dahil 3200 lira aldılarki sadece stent 1500-2000 lira civarı,şişli devlet hastanesinde sadece yoğum bakım 2700 lira + faizi 4500 lira,yani şişli devlet hastanesinde günlüğü 250 liradan yatmış oldum,özel hastane gibi,bunda tamam dedim zaten.

Yurt dışında neden şikayet etmek istedim,Başbakanın belki haberi olur diye düşünüyorum,hastaneleri parselleyenleri görsünler,sağlık kurulunda sakatlara yapaılan muammeleyi görürler,doktor yapmıyor ordaki ellerinde çay bardakları ellerinde hastaların içinde keyifle dolaşan,canı sıkıldımı hastalara diklenen görevlilerden bahsediyorum,elbetteki o davranışı gören ve susananlardan bahsediyorum.

Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum,Yurt dışında İnsan Haklarında iddalı bir kurumdan yardım talep edicem,Ülkemi yada Başbakanı karalmak değil amacım,sadece olanları görmelerini istiyorum artık,borç hapiste derdim değil,ama hastanelerde yapılan köpek muammelelerini asla hak etmedim.

Devletten,ilaç yardımı hatta devletin 1 kuruşunu şu halimle istemedim,yeşil kart verildi onu bile kullanmadım yemin ediyorum muayene paramı ödedim,inanmayan varsada yeşil kartı faxlarım,ben böylede ülkesini seven biriyim,oysa altında taksileri arabları olanlar yeşil kart alıp,fakir kağıdı alıp milletin hakkını yiyenleride haberlerde izledik.

Bende fakirim muhtacım ama asla ve asla böyle haramlara yeltenmedim.sadece bağkur için hakkımı kullanmak istedim,hepsi bu kadar.

Saygılarımla

___
Sayın Oturanboğa

Şuna inanın sokağa çıkıpta 10 dakika yürüyemeyen nefesi kesilen biriyim,insan haklarına gitsemde ne onlara ödeyecek param var,nede derdimi anlatacak durumum,ülkemizde bürokrasi belli,sizlerde biliyorsunuz,10 kapı dolaşmalısınız,bunada inanın gücüm yok.

Cumhur Başkanınada yazdım,bu insanları şikayet ettim,yardım istemiyorum,devletin parasınıda istemedim,ALLAH şahidimdir,insanların yardımıyla yaşıyorum ilaçlarımı tanıdıklarım alıyor,bu halimle ne bakım yardımı istedim,nede yoksulluk maaşı,heyetten aldığım bir rapor %60 iş göremez onuda Annem ölünce Babamın bağkur maaşını almak istedim,ama bana çalışabilir raporu vermişler,görmeden muayene etmeden sadece hastaneden aynı gün aldığım kalp tomografisiyle bu rapor verildi,kimse muayene etmedi heyet yüzümü bile görmedi.

Ben pes ettim inanın,Yurt dışında bunlarla uğraşabilecek dernek aramaya çalıştım,açıkcası bana yapılanları yaşamadan anlayamazsınız,ambulansla gittim borcum var diye hastaneye sokmadılar,bırakın tedavi bile yapmadılar,Başbakan diyor ya parası olmayanlar hastaneden çevrilemez,yalan hemde koskocaman yalan,sabah 10 dan akşam 5e kadar sedye üstünde dışarda bekletilende benim,muayene edilmeyende benim,bunları yaşamak lazım,ben insan haklarına gitsem ne olacak,şikayet etsem ne olucak?

Ben söyliyim size,ilk davada beni tutuklarlar,borçlarımdan dolayı (hastane ve elektrik),hapisten çıktım diyelim eğerki ölmessem,bu sefer ne olacak biliyormusunuz hiç birşey,uğraştığımla hapis yattığımla kalıcam.

TBMM insan hakları,kusura bakmayında onlar değilmi bu hastaneleri teftiş eden,hepsini biliyorlar merak etmeyin,bilmeseler o hastanedekiler o kadar rahat olamazlar.

Annemi ambulans komada hastaneye götürdü 21 tansiyonla,2 saat sonra eve gönderdiler sonuç koma,kendi çabalarımızla özel doktor çağırdık,şahidli ispatlı doktorda yaşıyor,anneme iğne verdi adam dahi şaşırdı bu halde tansiyon atesi düşürmeden nasıl eve yollamışlar diye,sonuçmu annem o şku 3 ay yaşadı ve vefat etti,Annemin hesabını kim verecek,Türkiyedeki insan haklarımı hiç sanmıyorum,bu sebeblede yurt dışında güçlü yaptırımı olan bir kuruluş bulmak istiyorum.

Başka Anneler ölmesin yada benim gibi hastalar kapılardan kovulmasın,fakir diye hapse taılmasınlar.

Saygılarımla

İç hukuğu bitirmeden AİM'ne başvuramazsınız kalpkası.
AYrıca bulunduğunuz yerde MAZLUM_DER şubesi varsa hemen başvurabilirsiniz. Eğer bilgilerinizi verirseniz ben de iletebilirim gerekli mercilere.
Buradaki yazılarınızı da kopyalayıp örnek olarak sunmama izin verirseniz sevinirim. Yormayın kendinizi sakin olun. İnşallah hallederiz.

Size bu kadar çığlık attırmayı başaranlara afiyetle hesap sorulur!

Sayın Kalem

Bakın iç hukuk nedir onu bile bilmem,fakat yurt dışında bir kaç gazeteciye durumumu yazdım elbetteki ingilizce bilenlerden rica ederek,onlarda Ülkemizdeki hukuksal konuları bilmiyorlar,ben bu konuda nasıl dava açabilirimi öğrenmek istedim.

Mazlum-der nedir onu bilmiyorum ama oraya şikayet edipte birde devletten terorist damgası yemek istemem,devlete hiç ama hiç toz kadar güvenimde yok inancımda açıkcası,Başbakanada yazdım,sonuç yok,Cumhur başkanınada yazdım sonuç yok,zaten benim gibilerde lütfedip uğraşmazlar,ama yeri gelince dinden bahsederler oy isterler,benim annem koma halindeyken bile gözleriyle namaz kıldı,kim gerçek müslüman ALLAH biliyor.

Şunuda belirteyim annemin ölümüne sebeb olanda devlettir yada onun kurumudur,annemi koma halinde ateşini düşürmeyen tansiyonunu düşürmeyen,avrupada şiddetle Lasikx iğnesini şeker hastalarını vurmayın diyen tebligatlar varken annemi 2 tane lasiks iğnesini vuranda devletin görevlileridir,devletin bakmadığı bağkurlu anneme ben özel doktor çağırdım ilaçları bile bağkurdan alamadık,cebimizden ödedim 1 ay sabah akşam 2 iğneyi parasınıda aç halimizle ödedik,devletin 1 kuruşu geçmedi neden biliyormusunuz ilaç yazmadılar devletin hastanesi yazmadı,annemi koma halinde eve yolladılar,3 ay sonrada kaybettim,6 ay oluyor annemi kaybedeli,bunları ben yaşadım,kendi dertlerimi bile unuttum.

Devlet düşmanı olarakta anlamayın,bu Başabakana oy verende biziz ama haram olsun diyorum,lanet ediyorum,bu dünyada belki hakkımı alamam ama ahirette alacağıma inanıyorum ve orda İnşaALLAH hesabını sorarlar,Başbakan hastaneden kimse çevrilemez diyor galiba özel hastanelerle karıştırmız,kendisi özel hastaneleri bildiğinden,sırça köşkünden konuşuyor.

Sonuçta,eğer ki siz bu iç hukuğu biliyorsanız yardımcı olun,bende şikayette bulunuyum,hastaneleride Başbakanıda şikayet edicem,çunki kandırıldım,annemden oldum,aç kaldım,param yok diye hapise yollanacakta benim,10 sene öncesinin faturasını saklamadığım içinde yine suçlu benim,mecburen ispat yok 6000 değil 6 milyonda deseler ödemek zorundayım,nasılsa devlete para lazım,mafyalarla hırsızlarla kadıon satıcılarıyla uğraşamıyor,gücü benim gibilere yetiyor.

Saygılarımla

bak "kalem" bir teklif yapmış size. sizin gitmenizede gerek yok süreci başlatayım diyor?
kalem'i bir dinle bence..

Hayır, mazlumder'e değil üst burokratlara, yetkili kişilere iletecektim durumunuzu...
neyse o halde Bimer'e şikayetçi olun. Kesinlikle ilgilenirler.
Ayrıca sanırım haklarınızı bilmiyorsunuz. Forumları inceleyebilir, gerektiğinde soru sorabilirsiniz. Lütfen soru sormaktan çekinmeyin.
Hiçbir geliirniz yoksa ve en az %40 özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa ve aktif sigortalı değilseniz 2022 aylığı almak için kaymakamlığa başvurunuz. Bu konuda bilgi almak isterseniz yardımcı oluruz.
Ayrıca bakıma muhtaçlık kriterleri'ne uygunsanız ve en az %51 "ağır özürlü" ibareli raporunuz varsa ve aylık geliirniz 363 TL'yi geçmiyorsa evde bakım hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Şimdilik bunları yazıyorum. Lütfen burada acılara o kadar şahitiz ki... Acılara yenilmekten ve sorunlara yenilmekten nefret ediorum şahsen.
Ortada sorun varsa çözülmek için ne gerekirse yapılmalı diye düşünürüm her zaman.
Avukat mı hukuk yardımı mı ne gereiyorsa buradan paylaşırız.
Zaten bizleri de hepimizi de ayakta tutan bu paylaşımlardır.
Esen kalın.

Sayın Kalem

duygu sömürüsü olarak algılamayın,ben 1 aydır ev yemeği nedir bilmiyorum,kaldıkı devletten para yardımıda istemedim,%60 raporum olduğu halde diğer hastalıklarımı yazdırmamıştım onlarla yeniden heyete girsem %70i geçer raporum,babamın bağkurunu almak için raporu almıştım,olmayıncada üstelemedim,biraz acıtıcı olucak ama hasta annemle 1 kabak 1 patlıcam kızarıp 2 liramızlada ekmek alıp karnımızı doyurduk,onurumuzla şerefimizle yaşadık,devlete gidipte bize maaş bağla demedik,çunki bizden kötü olanları düşünerek yaşadık..

Devletin durumumu bile bile,halen hapis cezaları,kapıya polis yollamalarından nefret ettim,hastanelerde mafya tipi serseri görevlilerden nefret ettim,o hale geldimki artık nefes alamamaya başlayınca,yatıp kelimei şehadet getiriyorum hastaneye bile gitmek istemiyorum,devlet beni bu hale getirdi,Ölüm ise kabir azabı var elbetteli ALLAH tan gelene şükür ederim,onun adaleti tamdır cezamı elbette çekicem,ama devlet bana bunu yapmamalı,hapise atacaksa,soyguncuysam,hırsızsam devleti dolandırmışsa vergi kaçırıp ev araba alıp,zarar göstermişsem beni idam etsin razıyım.

Konuyu fazla uzattım,sanıyorum yakında kızanlarda olacaktır,gerekirse üyeliğimide iptal edebilirim,şüphesi olanda varsa,sakat raporumu,hastane raporlarımı,icra kağıtlarımı,burda yayınlarım kimsenin yazdıklarımdan şüphesi olmasın lütfen.

Yok kimse kızamaz rahat olun:) Sildirmek de nerden çıktı? Burası paylaşım platformudur. Her türlü haksızlıklara karşı burada çığlık atmayacagız da nerede atacagız?

Mekan tutmuşuz burayı magdurlar olarak. dayanışma içinde el ele omuz omuza dertleirmizi elbette çözecegiz.
Sabır.
Adım adım ilerleyecegiz. O yüzden başkalarını değil kendinizi düşünerek işe başlayın. Yukarıda bahsettiklerim sadaka değil. Devletin hak sahibi olduklarına kanaat ettiği vatandaşlarına sundugu hizmetlerdir. ve bunlar zaten devletin sorumlulugudur. Oncelikle şu maddi duurmunuzu çözelim. En kısa surede de avukat ayarlayalım. Bu konuda bimer'e yazın. Avukat için baroya gidemeyecek hald eoldugunuzu sağlıgınızın elvermediğini ve maruz kaldıgınız işkenceleri yazın. Gereken yapılacaktır.
Sıkılmayın burada erekirse heytttttttttttttttttttttt diye nara basın yahu:)
Mekan bizim:)
Magdurların mekanıdır burası!

Elektrik idaresi 10 yıl içerisinde, elektrik borcunu tahsil etmemiş, alacak zamanaşımına uğramış ve elektrik idaresinin alacaklı sıfatını yitirmiş olması nedeniyle, elektrik idaresinin alacaklı sıfatı kalmamış, icra takibine konu edilen borç zamanaşımına uğramıştır.

Diğer husus, muhtarlıktan alacağınız acizlik vesikasını itiraz dilekçeniz ekine ek olarak ekleyerek, size tebligat gönderen icra müdürlüğünde mevcut olan icra dosyasına, itiraz dilekçenizi ibraz etmeniz halinde icra takibi durur. ( Ödeme Emri tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren, Ödeme Emrine karşı itiraz süreniz 7 gündür.)

Muhtarlıktan, Fakirlik Kağıdı ve İkametgah İlmuhaberi alın, kimlik fotokopinizi ve İcra Müdürlüğünden size gönderilmiş olan belgeleri de yanınıza alarak, bağlı bulunduğunuz ildeki Baronun Adli Yardım bölümüne müracaat edin. Hukuki yardım için baro tarafından, tarafınıza avukat ataması yapılacaktır.

Öncelikle geç cevap yazdığım için özür dilerim.

Parasını ödendi !

Avukata gittik,Avukat istersen karşı itiraz et fark etmez dedi biz o masraflarıda senden alırız gibide gayet emin bir cümle kullandı,şunu gördüm bu Ülkede arkanız yoksa ''0'' insansınız,Devlet'in umrunda bile değil inanın.

Burcun kapanma süresine kadar çektiğimi bir ben bilirim,geceleri uyuyamadım,2 defa hastanelik oldum,ödendi mutlumuyum hayır.

O para ödenmeseydi ne olurdu,şuan büyük ihtimal hapiste olurdum %99'da orada ölürdüm,%60 kalp kası çalışmayan birinin akibeti bellidir sonuçta,enteresan olansa Devlet bana bu raporu veriyor Devletin kurumları tanımıyor,bu kadar tezatlık dedim ya Türkiye'de sadece olur.

6.700 Lirayı Devlet benden aldı,elbetteki Haram olsun diyorum,o paramı Devlete bildirmeyen benden parayı alan o 10 sene öncesinin Memurlarınada Lanet ediyorum,elbetteki alınan paraları denetlemeyen başındakilerede,benim paralarımı ceplerine attılar,11 sene sonrada bana icra çıkarıyorlar ve ödetiyorlar,yiyeninde yanına kar kaldı elbetteki.

Devlet bana yardım yapmasın istemiyorum,inanın istemiyorum ama beni ve benim gibileride soymalarına izin vermesinler.

Belge alın diyorsunuz,keşke sakat olsam,nefes alabilsem,ama bunu dahi yapamıyacak kadar acizim,dedim ya kalp kaslarım çalışmıyor ama bana %60 sakat raporu verdiler,sırf Annemin bağkurunu alabilmek için aldım o raporuda,Devlet verdi Devletin makamı Bağkur kabul etmiyor bu kadarda komik bir durumdayız.

Devlet'in verdiği raporu yine Devletin kurumu Bağkur kabul etmiyor,neymiş yeniden rapor alacakmışım,sebeb soruyor (ben gidemiyorum,sokağa çıkınnca nefesim kesiliyor),kanun böyleymiş,yahu zaten kanun öyle dediniz rapor aldım,kanun 2 defa rapor almı diyor merak ediyorum ?

Merak edenler olursa Raporu uzun seneler öncemi aldım hayır,Bağkur istedi diye aldım yani 3 aylık bir süreçte,3 ay sonrada yeniden rapor al diyorlar,%60 sadece kalp kaslarımdan oysaki akciğerlerim hasarlı,Yüksek Troidim var ameliyat olamıyorum,Kalp kaslarım ve akciğerim hasarlı olduğu için,Şişli Bağkur bunu bana %60 rapordan sonra keşke onlarıda yazdırsaymışınız diyor :)

Neyse,açıkcası alay ediyorlar,Bağ-kur şişlideki merkezde okuyanlar varsa,utansınlar,Müdür bey Devletin raporunu tanımıyor ya bana neden o zaman rapor al getir diyorsunuz,enaz %60 olmalı diyede ekliyorlar,neyse benim Devletten beklentim yok artık,Devlet kendi adamlarına Devlet.

Dedim ya,Devletten beklentim yok,ALLAH c.c çok şükür en azından mezarım var,size tuaf gelmeyin gerçekten mezarım var diye seviniyorum,nedenmi Ölürsem kardeşimede eziyet çektirmesinler,bu konuda inanın çok huzurluyum.

Yardım diyorsunuz ya,Kaymakamlık-Muhtarlık-Valilik-demeyin çunki hiç bir anlamı yok,Devletin verdiği raporu yine Devletin kurumu tanımıyorsa,fazlada söze gerek yok.

En son kaymakamlık,kardeşim gitti bilgi alsın diye Şişli kaymakamlığı,kardeşimin eline 2 kağıt tutuşturmuşlar,emniyet ve kadın kolları için,ne içinse o kadın kolları anlayamadım,sonuçta bir hanımefendi değilim,neyse kardeşimde zaten ciddiye almamış,emniyete gidip imzalatmış,emniyet tekrar kaymakamlığa yönlendirmiş,kaymakamlık muhtarlığa,muhtarlık savcılığa,sonuç zavallı çocuk elbetteki yapamamış,bende vaz geçtim elbetteki.

Bu arada Şişli kaymakamlığı sağ olsun bana 3 ayda 150 Lira bağlayacakmış ama diyorki bu maaşı alırsan hastane masraflarını sen karşılarsın :)

150 Lira veriyor ama Hastane masraflarınıda ben ödüycem,bazen ayda 3-4 defa ambulansla hastaneye kaldırılıyorum,yoğun bakımda yatıyorum,ilacımın 1 tanesi 90 lira,sağ olsunlar 150 Lira verecekler,elbetteki almadım,benden daha kötü durumdakiler alsınlar,İnşaALLAH verirler onlarada inanın Türkiye'de işimiz duaya kalmış.

Çok uzun yazı oldu,kusura bakmayın,6 senedir insan tek başına olunca böyle,yazacak birşeyler arıyor,yinede seviniyorum en azından paylaşacak birşeylerim var acıda olsa,içinde yinede mutlu olunabilecek anları yaşamakta güzel,şuanda yaşadığım gibi.

Saygılarımla

Hey Allahım! Ne denebilir bilemiyorum...

Herşeye rağmen sabırlar diliyorum.

OturanBoğa;

Sn.OturanBoğa

Herşeyden önce ilginize teşekkür ederim,ve Amin İnşaALLAH diyerek güzel duanıza teşekkür ediyorum,ben böyle şikayet ediyorum ya inanın günümün 10 saatide şükür etmekle geçiyor :)

Mesela dün sokağa çıkmak istedim,100 metre gittim benim kalp stop noktasına geldi,tabiki ambulnas falan derken,çok şükür bügünde burdayım aranızdayım.

Elbetteki alıştım,bir şey daha var ben bunları yazıyorum fakat kimsede bu adam kendini acındırmayamı çalışıyor yada duygu sömürüsümü yapıyor demesinler lütfen :),ben yazmayı seviyorum,okumayı,araştırmayı,İnternetin nimetlerini elden geldiğince kullanmaya çalışıyorum.

Bunları neden yazıyorum biliyormusunuz,bu Bilgisayarı bana Taraf gazetesinde köşe yazarı bir ablam aldı,Evimdeki Lcd büyük Tvyi yine onlar aldı,şimdi diyceksinizki konuyla alakası ne,tek eğlencem Bilgisayar ve Tv izlemek bunun haricindede zaten birşey yapmaya,nefesimde kalbimde izin vermiyor. :)

Konuyla alakası şöyle,Devlet bana yardım yapacak ya,eşyaları görüp dedikleri tek şey senin evin çok lüks,eşyaları sat sonra yeniden baş vur biz gelip bakalım,ya ben Devlet'i artık anlayamıyorum,Başbakan tvlerde bas bas bağırıyor,engellilere daha güzel hayat,daha refah içinde yaşamaları için düzenlemeler yaptık,tabiki tvde denk gelirsem anında kanalı değiştiriyorum,neden derseniz sanki adam yüzüme bakarak benle alay ediyor,birazda elbetteki psikolojik dengem bozuk,bunuda kabul ediyorum,zaten doktorlar 15 gün psikyatri servisinde yatmamı istediler kabul etmedim :)

Psikyatri servisinde yatsam sanki tedavi edebilecekler,elbetteki doktorlarlada bunları konuşunca,evde dinlen haberlerden uzak dur deyip ilaç yazıyorlar.

Kısaca,adamlar lüks araçlarda,yada parayla oynarlar,yeşil karty alıp utanmadan,gerçek ihtiyaç sahiplerinin haklarını gasp ederler,inanırmısınız 6 senedir bu durumdayım Yeşil kartımı keşke bakabilseniz 3 defa ilaç yazdırdım toplamıda 100 lirayı kesinlikle bulmaz,neden çunki şükrediyorum insanların yardımıylada geçinsemde,onların gönderdikleri param cebimde olduğu sürece,yeşil kartımı inanın kullanmıyorum.

Aslında ne düşündüm biliyormusunuz,o kadar asabımı bozuyorlarki asla anlatamam,Nazi Askerleri varya filmlerde görürsünüz,inanın benim hastanede yaşadıklarımı Nazi askerleri ancak yaparlardı,onuda sanmıyorum ya en azından işi bitmiş der öldürürlerdi ama kendi Ülkemde Devlet açık açık süründürüyor.

Kısaca,bana Devlet'in yardım etmesi için önce evimdeki Lcd tvimi satmalıyım,sonra Bilgisayarımı satmalıyım,sonra dvd playerımı satmalıyım,sonra Annemden Babamdan kalan hatıra Antika eşyaları satmalıyım,sonra o 3-5 bin lirayı yemem lazım,aç kalınca Devlete gidip yalvarmalıyım,tenezül edip memur gelmeli evi gezmeli,süründüğüme,köpek gibi yaşadığıma inanmaları gerekiyor,inanırlarsa bana 3 ayda 150 lira verecekler :)))

Sn.Başbakan seni seviyorum aslında,inan bazen gülüyorum,haberlerde inan yüzüne bakıyorum,içinden diyorumki,Ey Başbakan sen ne anlatıyorsun,ben ne yaşıyorum,sen hikayeler anlatıyorsun,senin Memurların Lafontenden Masallar.

Sn,Başbakan senin yerinde olsam ne yaparım biliyormusun,İnterneti açar bu konuları okurum,bu adamlar doğrumu söylüyorlar diye araştırırım,sonramı Kaymakamlık,Hastane,ne kadar havadan maaş alanlar varsa,bir müfettiş atar hepsini kapının önüne koyarım,yerlerinede işi bilen profosyonel,Halkla ilişkilerde başarılı,insanları atardım !

Onlara verilen paralar inanın yazık,bizim gibi inzanlara yaptıkları eziyete birde maaş vererek teşvik ediyorsunuz.

Daha yazacak çok şey var ama,fazlada boş yere yazıp,amma uzatıyor demeyin diye,susmak lazım :)

Hepinizi seviyorum,şikayet ediyorum ama inanın nefes almak dünyadaki en büyük hazine,belkide bu sıkıntılar olmassa galiba,yaşamın güzelliklerini göremeyecek kadarda nankör oluruz diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Sn.avcıkomando

Teşekkür ederim ilginize,ambulans ücretsiz yani sonuçta birşeyler yapılıyor ama ben anlamıyorum,sosyal güvence falan soruluyor,bunlarla zaten o anlarda ilginecek durumda olamıyorum,iğneler maskeler vs,hastanede gözümü açıyorum.

Şikayet olayına gelince,siz sanıyorum bu sorunları yaşamadınız ALLAH c.c'de kimseye yaşatmasın.

Kimi kime şikayet edeceksin,inan iş şikayet safhasına gelince olay o kadar çıkılmaz bir durum alıyorki asla tahmin edemezsin,en son kaymakamlıkta yaşananlar,İstanbul'un göbeği Şişli Kaymakamlığı,dünyadan haber memurlar,sözüm ona yardım v.s elemanları inanın Dünyadan bir haberler,soru soruyorsunuz 2-3 kişi bir birine soruyor,siz kendi bilginizi söylüyorsunuz,adamların haberi yok.

Kardeşim ilgileniyor kardeşime 2 farklı kağıt verilmiş,1 tanesi kadın derneği tamda aklımda kalmadı kardeşimde elbetteki kağıdı çöpe atmış,diğeriyle Emniyete gitmiş,emniyet farklı yere,devamı muhtarlık v.s diye uzayıp giden bir sürü saçmalıklar.

Bu Ülkede ben inan bıktım,uğraşmaktan bıktım,her hastaneye borcum var çoğuda icralık,Şişli Araştırma Hastanesinde yaşadığımı asla unutamam Ambulansla götürdüler,borcum var diye almamışlar,başka Hastaneye yatırılmışım,yani burası Türkiye kimi kime şikayet edeceksin ?

Valilik diyorsun,Valiliğe nasıl gidicem istesemde gidemem,100 metre yürüsem nefes gidiyor,keşke iki ayağım olmasın ama sağlıklı oluyum bunu yürekten söylüyorum,en azından birşeyler yaparım,gerekirse Belediyeden izin alır tezgah açarım ben 11 yaşımdan beri hayatını çalışarak sürdüren biriydim,evde oturmak ne kadar zor asla anlatamam.

Elektrik borcumu ödedim en azından kafam rahatladı,bu yazım aslında herkese ders olsun,makbuzlarınızı asla anlatmayın,1o sene sonra borç ortdan kalkar diye birşey asla yok unutmayın.

Ödediğinize dair ispatınız yoksa asla hiç bir hakkınız olmuyor,adam makbuzun varmı diyor,bu kadar basit herşey.

Şikayetimi ALLAH c.c ediyorum,Devlet'e güvenmiyorum,bu kadar basit herşey.

Annem'den kalan Bağkur'u alabilmek için uğraştım ama Şişli Bağkur alay eder gibi,Rapor getir diyor %60 olmalı diyor,raporu götürüyorum bu olmaz,yeniden rapor al diyor,açıkca alay ediyorlar,bende uğraşmaktan bıktım artık,ne halleri varsa görsünler.

Üzüldüğüm ise bu memurlara ödenen maaşlar,havadan hiç birşey yapmadan para bu kadar kolay kazanılır,dünyanın hiç bir yerinde hiç bir Ülkesinde,böyle dünyadan habersiz iş bilmeden maaş alan memurlar sadece bizde vardır sanıyorum.

Memurlar yazıma alınmasınlar,darılmasınlar,ama yaptıkları işi öğrensinler,kanunları öğrensinler,hasta sakat insanlara yardımcı olmayı öğrensinler,olmayacak bir şey için,ezbere oraya git buraya git deyip,insanları yormasınlar,karşılarında sağlıklı insanların olmadığını birileri,bu memurlara öğretmeli.

Yada bu memurların yerine,kanunları bilen özürlü vatandaşlar atanmalı,çunki şuanki memurların Dünyadan haberleri yok,havadan maaş havadan para,özeti budur.

Ben aynı durumu yaşamak değil zaten benim kalp,normal çalışmıyor,kalp kasları %70 hasar görmüş,4 hastaneden raporum var,normalde %60 sakat raporu verdiler ama Doktorlara kalırsam yataktan çıkmamalıyım :)

Bu durumda %60 sakat raporu,aslında açıkca birşey diyimmi,verdikleri sakat raporuda ne işe yarıyorsa ben hiç bir yaptırımını görmedim,Bağkur için al dediler aldım :) Sonuç Benden Cahil bir memur lütfederde Annem'im bağkurunu alabilirim diye,aslında bunu Sn.Başbakan Recep Tayip Erdoğan söylemişti bende gittim,ama Başabakanı kimsenin umursadığı yada ciddiye aldığı yok :)

Sn.Başbakan Recep Tayip Erdoğan diyorki,Bağ-Kur Erkek çocuklarda hastalık durumunda alabilir tvde dinledim inanındım gittim,memuruda diyorki rapor al getir ama %60 olsun onuda aldım,aynı memur bu rapor olmaz git yine al :)

Açıkcası kafa buluyorlar,ilaçlarımı eş dost alıyor Devlete yani Yeşil kartıma sadece 1 defa ilaç yazdırdım,10 liralık bir ilaç 2 seneden fazladır,ben kul hakkı istemem,benden daha kötü durumdakiler alsın,yani Devletimide seven bir insanım,bu hastalıkla birde Kul hakkı yemeye hiç gücümde yok cesaretimde,ALLAH c.c'de nasip etmesin Kul Hakkı yemeyi.

Valiliğe gidemem,ben ufacık heyecanda fenalaşan nefesi kesilen biriyim,sizler gibi sağlıklı haharetlide konuşmam anında fenalaşıyorum,bunları malesefki yaşadım,Şikayet ettiğim kurumlarda,Şişli Devlet Hastanesinde Baş hekim ayrdımcı Hanım Efendinin yanında Hastane görevlisi üzerime yürüdü enaz 6-7 Doktor yanında,sadece izlediler.

Şişli Devlet Hastanesi Acil Bakım Ünitesinde Doktor yani oranın sorumlusu,nefesim kesildiği halde bir Rapor için teste sokmak için,hakaret edip,kafamı bozma 6 ay sonraya gün veririm diyecek kadarda,Devleti umursamıyorlar,Başbakanı kimse takmıyor bile.

Bu arada Şili Devlet Hastanesinde yoğun bakımda 10 gün kaldım,kaç lira çıkardılar biliyormsun,tam 2.700 Lira Faizi ile şuan 4.300 Lira olmuş İcra kağıdı geldi,hiç birşey yapmadan,Taksim İlk Yardımda 10 gün yoğun bakımda kaldım 570 Lira çıkardılar ödedim,aradaki fark kimin cebine giriyor acaba ?

Elbetteki Devletin Cebinden gidiyor.

Kimi kime Şikayet edicem söylermisin ?

Not:Kaymakamlık bana bakım parası vermiyor nedenmi ?

Evimde lüks eşyalar varmış,Lcd tv ve Antika eşyalar,onları satmam lazımmış,Lcd tv hediye geldi tek zevkim tv izlemek,Eşyalar Rahmetli Annemden Babamdan kalma hatıralar,onlarıda satmam gerek,ev kiram 700 Lira,bodrum kattaki dairemden 500 lira alıyorum 200 lirayı bir dostım karşılıyor,Bodrum katta oturamıyorum rutubet bana zararlı.

Yardım etmeleri için,bu evdende çıkmalıyım yani,yardım vermeleri için,yerde yatmalıyım yada ahırda yaşamalıyım,bu zihniyetteli memurlarla bir daha muhatap olmak istemem.

Rahmetli Annem hastaydı,ve inan yemek yoktu yemeye,Bersay İletişim Sn.Ali Saydam,şirketinden her gün yemek yolladı evimize,hiç abartmıyorum Sn.Ali Saydam'ın düzenli yolladığı yemekleri ile Annem gıdasını aldı,öğlen akşam gelen yemeklerle,Hasta Annem'i o halde gören memur neymiş evde lüks eşyalar varmış,Devlet yardım yapamazmış,yapmadılarda,yapmazlarda.

Sn.Ali Saydam Beyfendiyede ALLAH c.c razı olsun diyorum,kim bilir benim gibi kaç kişiye yardım ediyor,erzak yemek yolluyor.

Şikayet diyorsun,ben yine şanslıyım,İstanbul'un göbeğinde oturuyorum ya kıyıda köşedeki yoksullar ne yapıyorlar?

Onları düşünce halime şükrediyorum,eminim açlıkla yaşıyorlar,bakımsızlıklada ölüyorlar,ALLAH c.c böyle Memurların eline kimseyi düşürmesin,Muhtaçta etmesin.

Teşekkür ederim,

Valilik gelsin beni bulsun,ben o kadar uğraştım,Devletten maaşı alıp yan gelip yatıyorlar,sorsan hepside aç geziyordur maaşları düşüktür,ama iş çalışmaya gelince Devletin verdiği maaşı hakları ve avanta parayı hiç bir firma onların kara kaşı kara gözü için vermez.

Kaymakamlık,Devletin kurumu değilmi ?

Adamların umrunda bile değil,adamların odasına giriyorsun sanki Cumhurbaşkanı gibi tuaf komplekslerle cevap veriyorlar yani lütfediyor beyfendiler.

Oysaki Develt bunlara o maaşı hizmet için veriyor,krallık yapsınlar diye değil.

Kusura bakmasınlar ama bir laf var,Devlet malı deniz yemeyen keriz,bunu uygulayan malesefki Devlet çalışanları var.

Benim gibilerde böyle,bu tür forumlarda yazarak kendini avutmaya çalışır.

Devletle son işim kaldı,Ölünce Mezar işlemleri için,şükür ediyorumki Mezarım yerim var :)

2000/2001 senesinden elektrik borcu na icra geliyor

nasıl bir saçmalıktır ki 1999 depreminden sonrası 2000/2001 dönemine ait elektrik borcu çıkarılıyor bu tarihten 2015 tarihine kadar hiç yapılmadıysa 3 kere elektrik abone sözleşmesi yaptırıp borçsuz olarak yatırmış olduğum teminatları geri aldım bu dönemlerde borcum çıkmadı 2015 /10 ayda elektrik sözleşmemin üzerinden icra takibi başlatılmış anlayamadığım konu tedaş 2000 senesinde 2015 senesine kadar neredeymiş ayrıca zaman aşımı diye bir durum yokmu bunu tedaş idaresine gidip yetkiliyle görüştüğümde bana söylediği o zaman elektronik sistem olmadığı için ve sisteme yükleme durumunda çıkmış olduğu ayrıca ev sahibine ve tedaşa dava açabileceğimi ancak bir sonuç almamın pek mümkün olmadığını her şartlarda 1654 tl gibi bir borcumun olduğunu ancak faizsiz kampanya) ana borç olarak ödeyebileceğimi o borcunda 780 tl olduğunu söyledi şimdi ne yapmam lazım nasıl itiraz etmem lazım bilmiyorum ayrıca 1999 depreminden 5 ay sonra ailece gazi antep,e taşındık çocuklarımın pisikolojisi bozulmuştu deprem zamanı avcılar gümüş pala mahallesinde oturuyorduk ki depremin en şiddetli olduğu bölgeydi oturduğum evin sahibi vefat etmiş ayrıca da evi satmışlar sanırım bu konuda tedaşı pek ilgilendirmiyor sonuçta bu borç sanırım bana ödetecekler önerisi olan arkadaşlar varsa en acilinden cevap verirse çok sevinirim teşekkürler...

borçtan dolayı kimse hapse düşmez.GEÇMİŞ DÖNEMDE BORÇLARIN FAİZİ ALINMIYOR BUNLA İLGİLİ TORBA YASA ÇIKMIŞTI.

Merhaba ben Ayşegül ben babadan kalma evde esimle 4 senedir kalıyoruz bundan once annem oturuyodu ve 2007 den 2012 ye kadar bir tek fatura odememis o zamanlarda borç 17 bin kusurdu benimde bunu odiycek durumum yoktu çünkü 4 senedir isim hasta kanser hastası ve çalışamıyor annemle gorusmedigimiz için onun üstü ne olan aboneliği iptal etmiyo onun yüzünden de kendi üstümüze elektirigi alamıyoruz borç birikti birikti 37 bin oldu şimdi esimle beni bedas icraya vermis ne yapabilirim bilgisi olan varsa bana yardımcı olsun birşey yapabilirlermi

Öncelikle arkadaşımın bütün yazdıklarını okudum bu konuda yapılabilecek bir çok şey var ilk etapta bunu belirteyim: Engelliler le ilgili bir çok stk ile temas kurmuş bir kişi olarak ilk şunu söylemek isterim.. Sizin durumunuzda olan bir kişi için elektrik borcundan dolayı yaşadığınız durum bizatihi bir maddi ve manevi tazminat davası gerektiren bir husus tur.. Çünkü idari borç rakiplerinde yasal süre 5 yıldır. Buna itiraz etmeniz gerekirdi. Ama borcu ödedim diyoesujuz ki bu dueumfa kanuna aykırı bir işlwm nedeniyle yine dava etme hakkınız var. Bakım aylığı na gelince. Memur il güzarlığı nın kurbanı olmuşsunuz. Mevzuatımızda muhtaçlık kriteri demirbaş eşyalar la değil gelir düzeyine göre belirlenir. Ayrıca sağlık giderleriniz de genel sağlık sigortası gereği devlet tarafından karşılanır. Yeterli geliribiz yoksa eğer. Yapabileceğiniz bir çok şwy var elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz biz de engelliyiz ama elimiz ayağımız yürüyor hamdolsun ben sağlık bakanlığı nda görevli bir kamu personeli yim kurumsal uygulamalarla ilgili şikayetlerinizi ilgili birimlere ulaştırabiliriz anlatrıklarınız çok kıymetli bilgiler elimizden geleni yapmak insanlık vazifemizdir. Bir sorun var ise çözümün parçası olmak hepimizin görevidir diye düşünüyorum

Üst Alt