Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıl süre dolmadan malulen emekli olunabilir mi?

mry

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
geçmiş olsun arkadaslar.böbrek naklı olan hasta ;prim gunu 1800 gunden hesaplarsak 5 ay sonra tamamlancak.%60 da rapor var.10 yıl beklemeye gerek var mı yoksa yoksa 5 ay sonra emeklı olunabilir mi?2006 mayıs sigorta girişi..tesekkürler simdiden

Başkasinin bakimina ihtiyaci olacak derecede maluliyeti olanlara yil sarti aranmaz. Fakat % 60 raporu ile bakima ihtiyaci olacak derecedemidir , bilemiyorum.

tesekkur ederım selım bey..bu konuda kesın cevabı olan var mı acaba?

-Fakat % 60 raporu ile bakima ihtiyaci olacak derecedemidir bilemiyorum..

Derken , bu konuda fikrim yok anlaminda demedim .. Bu durumu SGK Saglik Kurulu degerlendirecek.. Forumdakilerin bu konuda fikri olamaz. Karar mercii SGK saglik kurulu.

Başkasının yardımı olmadan hayatını yalnız idame ettiremiyecek ve en az %60 raporunu olanlar 10 yıl şartı aranmadan malülen emekli olurlar.

Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl şartı aranmaz; 1800 gün prim tamamsa, malulen emeklilik gerçekleştirilir.

Üst Alt