Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıldır içtiğim şizofreni ilaçlarını bırakırsam ne olur?

Micro123

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
106
Bu ilaçların çok yan etkisi var, artık dayanamıyorum.
halsiz- donuk- içe kapanık konuşmak istemeyen biri yaptı. beynim durmuş vaziyette
yüksek dozlarda antipsikotik iğne ve antidepresan ilaçlar kullanmaktayım
yan etkileri gideren akineton almaktayım ama o da yetersiz geliyor

15 yıl önce sosyal fobi tanısıyla antidepresana başladım yıllar geçtikçe yeni ilaçlar sürekli eklendi reçetelerime
son teşhisim paranoid hezeyanlar (zarar göreceğime dair) + yinelenen depresyon + sosyal fobi
sadece içtiğim antidepresan cipralex 20mg ile devam etmek istiyorum yani fluanxol ve akinetonu içmek istemiyorum
yaşam enerjimi alıyor, piyasada kullanmadığım ilaç kalmadı diyebilirim xeplion,risperdal,rexapin,elynza,nörofren,stilizan,norodol ve aklıma gelmeyen niceleri
paranoid hezeyanlarımı azaltığını düşünmüyorum sadece robota çeviriyor bu ilaçlar pasif hissiz yapıyor

daha önce ilaçlarını bırakıp durumunu değerlendirmek isteyen var mı

öncelikle söyleyim son atak sonrası xeplion kullanmaya başladım. Dediğiniz gibi duygusuz hissiz isteksiz biri yaptı beni.

10 aydır kullanıyorum. Öncesinde hiç ilaç kullanmıyordum ilaçları bırakınca 4-5 yıl bişe olmadı. Birden gelen psikoz atağı sonrası işimden gücümden oldum üstüne tedavi ettirebilmek için vasi atandı.

Bende senin gibi ilaç arıyorum. Az yan etkili robotluktan çıkaracak bu ay doktor ilacımı degiştirecek halsizlik yüzünden. Bakalım nasıl olacak göreceğiz

@Micro123, Bu yazdıklarını doktorunada anlatmalısın gerçi anlatmışsındır zaten.

Bütün ilaçların karı ve zararı vardır kar ve zararı hesap edilir hangi taraf ağır basıyorsa o tercih edilir.

Donuk, duygusuz, halsiz yapıyor demişsiniz peki kazandırdıkları paranoid hezayanlar çok ciddi bir durumdur ilaçlar o düşünceleri baskılıyor baskılanmasa şikayet ettiğiniz yan etkilerden daha ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz örneğin olmayan bir şekilde birisinin size zarar vereceğini düşünerek kendinizi koruma içgüdüsüyle o kişiye zarar verirseniz o daha kötü değilmi?

Ayrıca belirtilerin tamamı ilaçlatın yan etkisi olmayabilir saydığın şikayetler deprosyon ve sosyal fobinin belirtileri.

Bence doktorunla iyice konuş doz ayarlaması yapılabilir veya doktorunu değiştir.

sakın ha !!! öyle bir hata yapayım deme yani ilacı bırakmak gibi ben yıllar önce bir hafta ilacı bırakmıştım ilk iki üç gün iyi hissettim bir hafta sonunda akşam sekiz gibi beynim resmen durdu hiç bir şey düşünemez hale geldim ve koşa koşa ilacımı aldım bu ilk ve son ilaç bırakma denemem oldu bir daha hiç bırakmadım şu anda gayet normale yakınım

@Micro123,

lütfen yapmayın etmeyin doktor değiştirin ilaç ddeğişsin ben romatizmal hastalığım için bile kortizonu 2 mg değiştirsem hastanelik oluyorum lütfen bilinçli olun. ilaçlarınızı doktor ile düzenleyin başka doktora gidin ama ilaçlarınızı öyle kafanıza göe bırakmayın.

@Micro123 İlaçları bırakmak gibi bir hata yapmayın.Allah korusun; semptomlarda akut alevlenme yaşayıp hastanelik olabilirsiniz. Paranoid&referans hezeyanları bende de var ama tolore edebiliyorum Bunlar ilaçla silinmez Öyle bir ihtimal yok. Şiddeti azalır ama izi her zaman kalır.

@Micro123,

İlaç bırakmak bir seçenek bile değil, olamaz. Doktorunuzla konuşun, ilaç değiştirmenin bir yolu var mı değerlendirsin. Dilerseniz başka bir doktora da gidip danışın. Ama ne olursa olsun ilacı bırakmayın. Bilin ki ilaç bıraktıktan sonra büyük bir atak geçireceksiniz ve bu sizde bir sürü olumsuz şeye neden olacak.

İlacın yol açtığı bu yan etkiyi başka faaliyetlerle hafifletemediniz mi? Spor, sinema, okuma, yazma vs. yöntemlerle belki biraz daha iyi hale gelebilirsiniz diye düşündüm.

kitap okumak veya film dizi izlemek müthiş bir rehabilitasyon yöntemi okunacak izlenecek milyon tane kitap film dizi vs... var bunlara müzik dinlemeyi de ekleyebiliriz bir sürü yerli yabancı müthiş şarkı var

@Micro123, ne yalan söyleyim bende çok bırakmak istiyorum. Yan etkilerine dayanamıyorum artık.

@xdedahii,
kardeş saçmalama sen aklı başında bir adamsın bırakırsan çok şiddetli atak yaşarsın aman ha !!!

@faruksinan, yan etkileri çok ağır geliyor. Dediğim gibi ilaç degişimini bekliyorum. Çok şiddetli halsizlik ve isteksizlik yapıyor. 10 aydır evden çıkamıyorum. Sürekli yatar pozisyondayım.

Buhrana ve bunalıma girilebileceğini kesinlikle söyleyebilirim. Hemen belli etmeyecektir kendini.
DBİ
Durum Bundan İbarettir.

@faruksinan

Üstad, doğrudur Ben de 24 senedir antipsikotik kullanıyorum. Son 14 senedir de clonex alıyorum 1-2 sene önce piyasada kalmamıştı İstanbul Avrupa yakasında dolaşmadığım eczane kalmadı En sonunda bir yerden buldum.

Yardımcı olması açısından kendi yaşadığım tecrübeyi aktarayım. Mutsuzluk, umutsuzluk, üzüntü vs. durumlardan ötürü değil, ağır bir atak yaşarken az kalsın ölüyordum ve belki de kara duman'ın dediği gibi birilerine zarar da verebilirdim.

sana nasıl geliyor bilmiyorum ama şuan ben iyileştim birşeyim kalmadı. ilaç kullanıp yan etkilerine neden katlanayım gibi düşünceler geliyor bana

@OturanBoğa, yan etkiler çok fazla 35 yıl ilaçsız yaşamışım. Şimdide atak durumu geçti. Acaba tekrar ilaçsız yapabilir miyim? Çünkü yan etkilerle bir yaşam kurmam çok zor.

@xdedahii,

Hayır. Yukarıda yazdığım gibi, başka doktora da danış, ilaç değiştirmek için bir yol var mı doktorlarınla görüş, birlikte ne karar verirseniz ona uy. İlaç içmemek her şeyi batırır. Bu net.

@OturanBoğa, bu ay değiştirecek sonunda halsizlik yüzünden. Hastalığa gelirsek yani şuan vasim var onun kalkmasını bekliyorum. İş için arıyorlar hastalığımdan ve vasim durumumdan dolayı bastıramıyorum.

Hastalandığım için utanıyorum. Doğru düzgün iş arayamıyorum. Halsizlikte tuzu biberi. En azından ilaç değişirse biraz enerjim yerine gelir diye umutluyum

Bence yavaş yavaş batarsın. Bunu çevrendeki insanlar değil sen bile anlayamazsın.

Benim yaşım 39 oldu. 2012 TEMMUZ dan beri ilaçlarımı kendi iradem ile 1 gün dahi bile bırakmadım o zamandan bu zamana kadar. Bu süre zarfında sadece 517 günüm sigortasız yatmışım ve çalışmamışım BENCE BU ÇOK BÜYÜK BAŞARIDIR. BELKİDE BEN İLAÇLAR OLMASA ÇALIŞAMAZDIM.

Ben de 20 yaşından beri aynı senin hesap bir gün geçirmeden kullanıyorum yaşım seninkinden biraz fazla başardıklarımı anlatmayı pek sevmem ama çok şey başardım ve hepsi ilaçlar sayesinde oldu.

Biz ilaçlara kesinlikle mahkumuz. Çünkü tek çaremiz ne bu. Bundan daha iyisini bulabilen varmı o da yok yok yok ki.

Biz burada yalnızca sana cevap yazmıyoruz bir yandanda kendimizi motive ediyoruz yani.
EN ÖNEMLİSİ İLAÇLAR deyip Aydın biraz kenara çekilebilir evet.

şizofreni ömür boyu tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır bende çok bırakıp başladım hapları ve iğneyi
başa döndüm bu günlerde görüntü görüyorum ilaçları bırak hapsız yaşıyacaksın diyen şeyler duyuyorum ama dinlemiyorum artık

Benim şuan ilaç yan etkilerini saymazsak çok sağlıklıyım hiçbir belirti yok. Halsizlik ve isteksizlikten başka.

Böylede olmuyor sürekli evde yatmak olmuyor.

bilgisayar ve telefon dışında takılmaktan başka birşey yapmak istemiyorum ailem bi dışarı çık hava al hava güzel diyorlar ben dinlemiyorum

@Ahmet T, banada çok diyorlar çık dolaş diye halsizlik ve isteksizlikten kısaca yerimden kımıldayamıyorum. İlaç değişikliğinde nasıl olacam çok merak ediyorum

Üst Alt