Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıldır kafayı din ile bozdum, şizofrenim. Deneyimlerinizi yazar mısınız?

Muyo

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar,araba sesi, uçak sesi,zil sesi, ışığın açılıp kapanması,horozun ötüşü, köpeklerin havlaması v.b birçok şeyden anlam çıkarıyorum.namaz kılarken evin önünden araba geçince arabanın geçmesinden ,sen kâfirsin boşuna namaz kılıyorsun anlamını çıkarıyorum...bu hiç gitmiyor...doktoruma gidiyorum ama ses ve görüntü hariç hepsi var...bu belirtiler kuranı Türkçe okuduktan sonra daha da arttı.namaz kilamiyorum...dinden artık soğudum....sizce ben akıl hastası mıyım... yardımcı olursanız sevinirim....

[FONT=sans-serif]PARANOİD TİP ŞİZOFREN
Bu tip, şizofreninin en çok görülen tipidir[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu şizofreni alt tipinde, bazen dine aşırı düşkünlük, metafizik, filozofik ya da cinsel uğraşlar görülebilir.[SUP][4][/SUP] Rahatsızlığı kabul etmez, belirtileri gizlemeye çalışır, sanrıları yüzünden savunmaya geçer ve toplumdan uzaklaşırlar.[SUP][4][/SUP] Düşünce bozuklukları baskındır. Kötülük görme sanrıları, büyüklük sanrıları, etkilenme fikir ve sanrıları, alınganlık, kuşkuculuk bu türde sık görülen düşünce bozukluklarıdır.[SUP][4][/SUP] Başlangıcı genellikle yavaş ve daha geç yaştadır.[SUP][4][/SUP][/FONT]

Obsesif kompulsif olmuşsun doktora git söyle senin şizofren değil.

Muyo

Psikiyatrik hastalığı olanlarda din eğilimleri daha baskındır.

Öte yandan arabanın geçmesine yüklediğiniz anlam gerçekten normal değil. Din bunu vesvese ile tanımlar. Ve psikiyatr bilimine göre anormal vahim bir durumu öteler. Bir şeyin yok der kısacası. Halbuki sorun olduğu çok açıktır.

Birşeylere inanma, sığınma ihtiyacı duyuyorsunuz. Bu içinde bulınduğunuz toplumun bir tezahürüdür. Gerçeklere böyle ulaşamazsınız. Atadan süregelmiş örf- adetlerimiz dışarıdan bakınca hiç normal görünmeyebilir. Şöyle düşünün, Hindistan toplumunun inançlarına bakın, veya afrika kabilelerindeki inançlara bakın. İşte tıpkı sizin onlara bakıp gördüğünüz gibi sizin toplumunuza ait olmayanlarda sizin inançlarınıza böyle bakacaktır. Bu durum da sizce bizim kafamızda yarattığımız kutsallık atfettiğimiz bu soyutların bu kadar hayatımızın içinde olması normal mi?

Evlatlığına eş alıp, gelinim(kızım) dediğini sonra boşatıp, kendine eş etsen senin hakkında ne düşünür, eş dost, toplum?
Aynı şeyi sen yapmazsın yapamazsın. Ama aynı şeyi yüceltilmiş, kutsallaştırılmış yapınca bu yadırganmaz. Esasın da bu gerçekten anormal bir doğuştan süregelen davranış ve düşün bozukluğudur. Aynı zaman da akıl ve mantık dışıdır.

Muyo
Benim anladığım kadarıyla,senin inancın ya çok kuvvetli ve bir hata yaparak Allah katında kafir durumuna düşmekten korkuyorsun.Ya da inancın zayıf ve inancın zayıf olduğu için bilinç altından kafir olduğunu düşünüp kendini suçluyorsun.Bu duruma ancak kendi içsel sorgulamanla bir cevap bulabilirsin.
Seslerden alakasız anlamlar çıkarman,psikolojik bir soruna işaret ediyor bence.
İlaç kullanıyorsan devam et,kullanmıyorsan kullanmaya başla.Doktorunun tavsiyesine uymanı öneririm.

paranoid şizofrenin ilerlemiş hali.
doktorunla sanrılar için görüş ilaç gerekli.

Hepinize teşekkür ediyorum ...

"bipolar psikotik özelikli manik dönem"i araştırın ve en kısa sürede size en yakın psikiyatr a gidin:! !!bu iş yukarıdan aşağı yuvarlanan kartopunun büyümesine benzer ilk fırsatta dr a gidin

ben bipolar bir birey olarak senin yaşadıklarını manik dönemde yaşıyorum. Çözüm olarak evde tüm din kitaplarını köye koydum. 1000lik tesbihi kaldırdım. Aşırıya kaçmamaya çalışıyorum. Dini hocaları dinlemiyorum. Bildiklerimle yetiniyorum ve sadece namaz kılıp devamında birşey yapmıyorum. Olabildiğince kendine hakim ol. Gerekiyorsa namaz kılmıyorum. Şu an daha iyiyim. Umarım sende iyi olursun.

Üst Alt