Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıldır TSK mensubuyum. Malulen emeklilik şartlarım nelerdir?

SEKİZDOKUZ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tsk da çalışıyorum 10 yılımı doldurdum doğuştan rahatsızlığım var tsk dan görev yapamaz raporu alsam emekli sandığı beni adi malul olarak emekliye sevk eder mi

rapor oranına göre emeklılık raporunuz yüzde kaç ... sgk kurumuna başvurup ayrıntılı konuşun bilgi verecek size

İşe girdiğinizde malül olmanızı gerektirecek (% 60 rapor oranı ve üzeri) bir sakatlığınız var ise malülelen emekli olamazsınız.

İşe girdiğinizde %60 altında bir oranda sakatlığınız varsa ve şimdi % 60 üzerine çıktıysa bu mümkün.

Şu ayrıntı da önemli tabii: Önemli olan o rahatsızlıkla göreve başlayıp başlamamak değil. O rahatsızlıkla başlasanız da, rahatsızlığınız bu zamana kadar çalışmanıza engel olmamış ama artık çalışamaz duruma gelmenize neden olmuş olabilir... Böyle ise, artık görevinizi yapamayacak duruma gelmişseniz, evet, 10 yıl hizmet süresi sonrasında malulen emeklilik hakkınız olacaktır.

Üst Alt