Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yılı dolduran ve vasilikle alınan engelli aracı satıp yenisini alma prosedürü?

cuneyt_dirik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar esımın abısı yuzde 90 raporu olan spastik engelli birisi arabası 2009 model fıoruno bız bunu satıp yerisine yenisini almak istiyoruz eskidigi icin ama daha once satıs ıslemı ıcın gıttımızde notere vasisi oldugu ıcın kayınvalıdemı goturduk tam kayınvalıdem arabayı satıcakdı bu seferde noter mahkeme kararı ıstedı ve hakım karar verıyor artık dedı

mahkemeden onay cıkarsa araba noterde satılacak sonra yenısı ıcın basvurulcak sonra sız alıcaksınız dedı bu surec nasıl ıslıyor ogrenebılırmıyım yanı 5 yıl degıl araba alınalı 10 yıl oldu biz bunu kayınvalıdemı goturup herhangibi bir kişiye satıp sonra yenisini almak icin raporlarla beraber gidip alamıyormuyuz bunu ogrenmek istiyorum abim konusamıyor spastik engellı ve yuzde 90 raporu var cevaplarsanız sevınırım tesekkurler

cuneyt_dirik

Aracı alırken hakim onayı var idiyse, ya da şu anda kişinin mal varlıkları ve geliri hakimin onayına tabi ise, evet, o zaman aracı satmak için de yenisini almak için de hakimin onayı gerek: detaylar burada

Ama bunlar yoksa, yani bugüne dek vasilik bağlamında hakim ile bir ilişki kurulmamışsa, var olan aracı satmak için hakim iznine gerek yok. Başka notere gidip işlem yapabilirsiniz.

cuneyt_dirik
Özel mesajla sormuşsunuz ama ben buradan cevaplıyorum.
Lütfen forumu bypass etmeyelim.
Kayınbiraderiniz zihinsel engel dolayısıyla kısıtlanmış ve vasi atanmışsa evet malesef araç alırken vesayeti tesis eden sulh hukuk hakiminden araç alımı için izin içeren ek karar almak zorundasınız.
Aracın parasını ödemişsiniz, fatura kesilmiş, sigortasını yaptırmışsınız evet ama bunlar bir şey ifade etmiyor.
Kısıtlının menkul, gayrimenkul tüm maddi hareketleri vesayet makamının denetimindedir.

@Ufukalp bey tesekkür ederim çok sagolun pekı bana bunun bı örnegı varsa gonderebilirmisiniz? birde bu işlem ne kadar sürer acaba? ben aldıgımı parasıını odedıgımı sıgortasını falan hepsini ekde sunmam lazım degılmı yaptıgıma dair mahkeme için

cuneyt_dirik
Neyin örneğini istiyorsunuz anlamadım.
Hakim sizin yaptığınız işlemlere, ödediğiniz araç parasına, yaptırdığınız sigortaya bakmaz. Hakimin tek ölçütü vardır, o da alınacak araçta kısıtlının menfaati olup olmadığıdır.
Ben şöyle yaptım böyle yaptım, bütün parayı verdim, sigortasını bile yaptırdım gibi baskı uygulamaya kalkarsanız, "bana mı sordun da yaptın" deyip çıkabilir işin içinden.
Kısaca hakim o izni vermek zorunda değil.
Verenler de var vermeyenler de.

Üst Alt