Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıllık mahkeme sürecinde Bağkur'dan emekli olunca maaş hesabı..?

karagol0101

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba
benim sorum babam 2000 yılında aldığımız %70 doktor raporlarına rağmen bağkurun babamın emeklilik başvurusunu kabul etmemesi...
Bunun üzerine bu konu ile ilgili hukuk mahkemesine başvurmamız neticesinde 10 yıl süren mahkeme ve yargıtay sürecinden sonra bugün emekli olması yönünde onama kararı verildi.

Şimdi benim merak ettiğim babamın geriye dönük maaşı ödenirken bugünkü maaş üzerinden mi hesaplanacak ve faiz hesaplanması ne şekilde yapılacaktır.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Bence bu mahkeme kararında açıça belirtilir.
Tecrübelerim, böylesi durumlarda hakimlerin kurum lehine insiyatif kullandığı yönünde. Dilerim tersi olur ama, mahkemenin emekliliğe temel kabul ettiği raporun tarihi baz alınır büyük olasılıkla.

Maaş hesabı nasıl yapılır, bilemiyorum. Bugünkü aylık üzerinden X aya ait aylıklar hesap edilir gibime geliyor... Mantık bunu söylüyor zira...

Lütfen bu konudaki gelişmeleri ve hatta davanın detaylarını burada paylaşır mısınız. Böylesi kazanılan davalar çok kişi için emsal olabilir. Çok çok önemli şeyler bunlar...

Üst Alt