Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıllık memuriyet sonrasında malulen emeklilikte maaş ve tazminat hesabı..?

hasbinka

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben Ms hastasıyım ve baya bi sıkıntım var. aynı zamanda öğretmenim ve çalışamıyorum. şu an istesem %60 ın üstünde rapor alıp malülen emekli olabiliyorum ama 10 yılı tamamlamaya çalışıyorum. benim merak ettiğim 10 yıllık memuriyet ile öncesinde olunan emeklilikte maaş farkı oluyo mu? ya da tazminat alabiliyor muyuz?
teşekkürler...

10 yılda emekli olduğunuzda tazminatınız da 10 yıl üzerinden hesaplanır.

Emekli maaşı ise görece düşük olmayacaktır. Çünkü (5510 sayılı yasa:

Malûllük aylığının hesaplanması, başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması
MADDE 27- (Değişik: 17/4/2008-5754/15 md.)
Malûllük aylığı; prim gün sayısı 9000 günden az olan sigortalılar için 9000 gün üzerinden, 9000 gün ve daha fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısı üzerinden, 29 uncu madde hükümlerine göre hesaplanır. Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için 9000 prim gün sayısı 7200 gün olarak uygulanır.​

Not: Maaş hesabı için şu site yaklaşık bir fikir verebilir belki: T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Peki 10 yıl öncesinde emekli olursam maaşta büyük fark olur mu ya da emekli tazminatımı alamama gibi bi ihtimal var mı?
teşekkür ederim

ben özel sektörde ayrı ayrı firmalarda 7 yıl sigorta artı 3 yıl da bağkurum var. şu andaki raporlarım % 82 ile malulen emekli olabiliyorum sanırım. firmam henüz beni işten çıkartmadığı için 18 aylık kurum maaşının son 3 aylık kısmı kaldı. henüz ne yapacağıma karar vermiş değilim. çalışmak istiyorum hemde çok ama dışarısı şuanda bana göre değil. yönetici olarak çalıştığım firmada primlerim tavandan yatıyordu. malulen emekli olursam primin filan hiç önemi yok sanırım. biraz kafam karışık yaa. hayırlısı inşallah.

10 yıl hizmet süresi dolmadan malulen emekli olamazsınız.

10 yıl dolmuştur benim. ödenen primin bir önemi varmı malulen emekli olunca yani maaş artabilirmi primle doğru orantılı olarak.

Gün çok etkilemez ama çalışırken aldığınız aylık miktarı olası emekli maaşınızı etkiler

Üst Alt