Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıllık şizofreni hastasıyım %80 şizofren raporum var. Askerlik yapar mıyım?

volkano39

Üye
Konular
167
Reaksiyonlar
10
10 yıllık şizofreni hastasıyım %80 şizofren raporum vardı .30 yaşındayım askerlik için eve kağıt geldi biz de askerlik şubesine gittik devlet hastanesine sevk etti. heyete girdik. orası da sanırım bir yıllık erteleme verdi. ya beni askere alırlarsa. lise mezunuyum uzun dönem askerlik yaptırırlar mı?
.

Bir şizofren hastası nasıl olurda askerlik yapar üstelik %80 rapor oranı olmasına karşın.Sağlıklı bir insan olsaydı en azından kendine güveni olsaydı bu başlığı açmazdı.Büyük ihtimalle erteleme daha sonrasında muaf olursun...

Yardımcı olacak cevap vermek için soruyorum; 30 yaşına kadar aramadılar mı? Ki bu imkansız bu durumda BAKAYA denilen asker ve yoklama kaçağımıydınız? Veya Lisans eğitimini 7 yılda tamamlayamadınız mı? Ki bu durumda 29 yaşına kadar izin verirler. Veya bir lisans bölümünü bırakıp diğerini bitiremediniz mi? Bunları soruyorum çünkü 10 yıllık şizofreni hastasıyım diyorsunuz yani 20 yaşında askerlik işlemi olarak yoklama, tecil vs. yapmamış olmak çok garip doğrusu... Tüm bunları geçersek; merak etme %80 oranlı yani tedaviye rağmen çalışamayacak şizofreni hastasını askere büyük ihtimalle almazlar; ama bu 3 yılı bulabilir; 3 yıl üstüste 1 yıl sevk geciktirmesi alan askerlikten muaf olur...
Tut ki aldılar bu da sorun değil; ben de şizofreni teşhisiyle 28 yaşında kısa dönem olarak askere gittim; hiç zorluk çıkarmadılar dersem yalan olur; ancak en büyük zorluğu diğer askerler çıkartır; komutanlar iyi niyetlidir; hele hastalık konusunda yardımcı olmayacak komutan ben gömedim...

Üst Alt