Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıllık süresi dolmadan Tsk'da görev yapamaz raporu verilenlerin emekliliği..?

serhad_erkan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler.Öncelikle herkese geçmiş olsun. 10 yıllık sigorta süresi dolmadan görev yapamaz raporu verilenlerin emeklilik hakları hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.İyi günler

10 yılı doldurmadan adi malullüğe ayrılanlara emekli aylığı bağlanmaz, sadece oyakta birikmiş parası ödenir.
Ancak bu 10 yıl net 10 yıl demek değildir, 1/4 fiili hizmet zammı göz önüne alındığında 8 yıllık bilfiil çalışma 2 yıl fiili hizmet zammı ilavesiyle 10 yıl olur.
Yine de 10 yıla ulaşılamıyorsa sivil olarak çalışarak prim ve süre tamamlanıp malulen emekliliğe başvurulabilir.
Ancak sivilde 10 yıl dolunca malulen emeklilik garanti değildir, çünkü verilen rapor tsk sağlık yönetmeliğine göre düzenlenmiş, tsk da görev yapamaz raporudur, sgk maluliyet değerlendirmesi içermez.
Bu durumda sivilde 10 yıl dolunca sgk ya malulen emeklilik başvurusu yapıp kurum sevki ile rapor başvurusu yapılmalıdır.

şuan itibariyle 8 yıl 3 ay ( Sigortalılık ,Fiili Hizmet ve okul süresi ) 1bucuk yılım var platin takılması lazım, takılırsada görev yapamaz raporu veriliyor.Ne yapmam lazım

TSK den ayrıldıktan sonra sigortalı bir işte 10 yılınızı tamamlayıp malulen emeklilik şansınızı deneyebilirsiniz.
Olmazsa %40 ve üzeri bir rapor alabiliyorsanız erken emekliliğe odaklanırsınız.

serhad_erkan
Geçmiş olsun son durumunuz nedir bilgi paylaşımı adına benzer durumdayız 2014den buyana sgk kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığının tsk da gorev yapamaz kararına ile malul kabul edilip süre ve pirim nedeniyle malul maaşından mahrumum. Girişim 2010 olduğu için 2020de maas için basvurabiliyormuyuz? Bilginiz varmi

Sigortalı bir işe girmeden beklemeniz lazım 2020 yılında maaş için başvurabilirsiniz. Sigortalı bir işe girerseniz yüzde altmış engelli olmanız gerekir malülen emekli olabilmeniz için

Bende ne olacağını bilmiyorum Afrinde görev yaparken 10.02.2018 tarihinde sızma girişimi sonucunda taburdan 11 şehit ve 20 ye yakın yaralı verdik yaralılar içerisinde bende vardım tedavimin sonucunda kati raporda TSK’da görev yapar komando olamaz sol omuz hareket kısıtlılığı denildi.kati raporu aldıktan sonra olaya bağlı olarak psikolojik sorunlar oldu bundan dolayı GATA’da 20 güne yakın psikiyatri servisinde yattım daha sonra Ağustos ayı gibi taburcu oldum o günden bu yana ilaç tedavisi ve yaklaşık on aydır raporluyum bugün tekrar kontrol günümde doktor durum bildirir raporu istedi işlevsellik formu filan bana verilen raporlarda olaya bağlı olarak psikolojimin bozulduğu yazıyor ve anksiyete-uyum bozuklukları tanısı konuldu.Öğrenmek istediğim tekrardan gireceğim sağlık kurulundan bana görev yapamaz raporu verilirse ne tür bir emeklilik olcak hak kaybına uğrarmıyım?

Teşekkür ederim

benim şimdi yapmam gereken nedir.Hastane işlevsellik formu için birliğime yolladı beni bi kaç içinde alırım formu hastane yada SGK aksi karar verir mi?Verirse ne yapmam lazım?Kuvveti arayıp sorduğumda uzuv kaybın yok sözleşmende feshedilip işsizde kalabilirsin diyor ?Sgk zaten ses çıkarmıyor

Ufukalp ben de %40 rapor alıp günü geldiğinde erken emekli olmak istiyorum 2-3 yıl civarı çalışmam gerekiyor raporu şimdiden mi alayım yoksa günü gelince mi hangisi daha uygun olur bir de ben Manisa ve Dokuz Eylül Hastanelerinde yatmıştım epikriz alsam oralardan alacağım 40 rapora faydası olur mu ?

sokrates
Buradaki konu malulen emeklilik, siz sanırım erken emeklilikten bahsediyorsunuz.
Memurun erken emekliliğinde zaten ya yeni rapor isteniyor, ya da mevcut kabul edilse bile emeklilik yönünden yeniden değerlendiriliyor.
Onun için şimdiden hiç uğraşmayıp zamanı gelince alın bence.
Psikolojik rahatsızlıklarda yatış epikrizlerinin tabi ki faydası olur.

Üst Alt