Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
10 yılllık sigortası olan bipolar bozukluk hastası kişinin emekliliği..?
selam arkadaslar kardesım bıpolar duygu durum bozuklugu hastası.5 sene evvel ankara numune hastanesinde tedavi gördü .ilaçlarla düzeldi.6 ay öncede kırşehir devlet hastanesine bir hafta yatırdık.şimdi tekrar rahatsızlandı beni perişan ediyor.ilaçlarını uykumu getiriyor diyerek yutmuyor.ben kardesıme nasıl bir rapor alabılirim.10 yıllık sigortası var .suan sosyal guvencesi yok.6 ay önce işten cıkardılar.işte bulamıyor.ne yapacagımı sasırdım yardım lutfen.
10 yıl 1800 günü tamamsa malulen emeklilik için başvuru yapın sgk'ya sizi hastaneye sevk ederler...
maluliyet cetveli'ne göre;
B. PSİKİYATRİ
(IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi[1]
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)
[1] Tedaviye direnç protokollerinin uygulandığını gösteren tıbbi belge ve dokümantasyonlarının dosyada mevcut olması gerekir.
Kısmet'İn yazdığı gibi, 1800 gün primi de tamamsa, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybı olduğunu düşünüyorsanız, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüe başvurun. Onların sevk edeceği hastaneden rapor alacaksınız. Rapor sonucu Ankara SGK maluliyete karar verirse, emeklilik onaylanacak...