Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

100 bin TL paran olsa engelliler için nasıl bir proje yapardın?

BaŞKaN

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sizin fikrinizi almak için bir konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim. Diyelim ki 100 Bin TL Bir parayı engellilere proje yapmak için 12 ay süreli hibe olarak aldınız ve bu fırsatı engellilere yararlı olabilecek bir Proje istiyorlar siz ne gibi projeler sunarsınız neler yapmayı düşünürsünüz ?

Valla hibe bir yana, sayısal çıksa vs. benim süper bir fikrim var ama çalınmaması için yazamam:)

100 bin tl mi:confused:
Bu paraya ben bir tek kendime protez yaptıramıyorum!.
Sen 8,5 milyon engelliye ne yapabilirisin:confused:
Şöyle 500 milyon falan hibe alsam ortopedi üzerine bir fabrika açardım Çin gibi emeğin ucuz olduğu bir ülkede!.
Üretileninde%80 nini bedava ülkemde dağıtır. Geri kalan%20 yi satardım ki fabrika giderlerini karşılardım ki devamı olsun!:eek:

Ayrıca size teesüf ederim!
Diyemedinizmi; Sadakamı veriyorsunuz? Bir bürokrata 1 milyonluk araç oluyorda!
8,5 milyon engelliye 100 bin tl ye proje istiyorsun diyemedinizmi:mad:

100.000 Tl cok az anca cok ıhtıyacı olan arkadaslarıma yardım ederdım.
Ama deseydın kı 40-50 mılyon tl falan ozaman düşünebilirdim. o kadar paraya ev bıle alamazsın anca 1 araba alıp kalan paraylada benzınını koyup engellı arkadasların hızmetıne sunardım yapacak bısey yok

Kafamdaki esas proje için 100 bin TL çok düşük bir para, ancak 10.000 TL'ye bile proje yürüten biri olarak 100 bin TL'lik bir proje rahatlıkla geliştirebilirim diye düşünüyorum. Ayrıca soru 100 bin TL paran olsa diye başlıyor. O yüzden elimizdeki imkanlarla neler yapabiliriz, bir bakalım. Hem az sonra yazıya dökeceğim proje fikrim ilk yıldan sonra rahatlıkla kendisine sponsor bulacaktır kanımca. :) Beğenen geliştirip kullanabilir. :p

Projenin amacı; engellilerin sektörel bilgilerini artırırken ve mesleki kapasitelerini ve iş arama ağlarını genişletirken işverenlerin ve çalışanların sosyal duyarlılıklarını artırmak.

Projenin birincil hedef kitlesi engelliler, ikincil hedef kitlesi işverenlerdir.

Proje kapsamında öncelikli olarak engelli gruplarına sektörel bilgi verilerek çeşitli meslek grupları ve iş aktiviteleri tanıtılacaktır. Eğitim odaklı çalışan çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği yapılarak meslek beceri eğitimleri verilecektir. Kendilerine rol model olabilecek engelliler ile buluşturularak motivasyon toplantıları yapılacak ve iş dünyasına daha bilinçli ve özgüvenli atılmaları konusunda katkı sağlanacaktır.

Diğer aşamada ise ikinci hedef kitle olan işverenlere ve çalışanlarına bilinçlendirme seminerleri verilecektir. İşverenlerin ve çalışanların sosyal duyarlılıklarının artırılmasına, engellilere ilişkin ayrımcılık yapmalarına ve bu grubun engellilerin iş performansları konusundaki olumsuz tavırlarına odaklanılacaktır.

"Herkese eşit iş imkanı" mantığından yola çıkılarak verilecek olan işveren ve çalışan seminerlerinden sonra şirket paydaşları ve eğitimleri almış olan engelli grupları eşleştirilerek 2 aylık staj programına tabi tutularak engellilerin iş gücüne katılımı sağlanacaktır.

Veritas; Beni anladığın ve istediğim gibi fikrin olduğuna sevindim tşk.

Diğer arkadaşlara gelince arkadaşlar ben bu 100 bin TL sizin olsa demedim size 100 bin TL verseler yazdığım gibi hibe engelliler adına ne gibi sosyal faaliyet ve engellilerin yararına olacak projeler yaparsınız.( Engelliler İçin Olması Şart )

Tam anlaşılsın diye örnek: Bir bilgisayar kursu açarım kursiyerlere 12 ay boyunca yazılım grafik kursu verip evlerinde oturarak ta iş imkanı yaratma şansı gibi

Dur daha ben o 100 bin TL'nin bir kısmını kullandım yazdığım proje ile. Yarın öbür gün diğer kısmını da kullanıp yeni projeler yazcam. :)

Aslında bu bahsettiğim 100 bin tl küçük bir ilde çok şey yapılacağını arkadaşlarımızın bilmesi lazım hem bu zamanda hibe olarak bu parayı almak çok zor ayrıca.

- Engellilerin çalıştığı bir kafe veya restoran veya başka bir işyeri açarak 8-10 kişiye iş imkanı sağlayabilirsiniz.
- 50 civarında okula engelli rampası yaptırabilirsiniz. 7-8 okula asansör yapırabilirsiniz.
- İşkurla işbirliği yaparak iş edindirme kursları açabilirsiniz.. üstelik bu iş için para da alabilirsiniz.
- Bir TV kanalının bir akşamını satın alabilir ve bir Prime-time yardım kampanyası düzenleyebilirsiniz.
...
...
Hem az, hem de çok para.. nasıl harcamak istediğinize bağlı biraz...

Bu noktada bir soru sormak istiyorum. Neden engelli istihdamı konusunda hep İŞKUR ile işbirliği yapılıyor? İŞKUR'un imkan sağlaması ile mi alakalı yoksa engellilerin kayıtlı olma şartı mı aranıyor? Teşekkür ederim şimdiden cevabınıza.

Ayrıca o 100 bin TL ile İstanbul gibi bir ilde birden fazla proje yapabilirsiniz. İlla küçük bir ilde olunması gerekmiyor. Diyorum size, biz 10 bin TL'lere süper projeler üretip yürütüyoruz. Hem başarısı kanıtlandı mı projenin çok daha fazla para bulma imkanınız da olabiliyor.

Sana katılmakla birlikte iş kur konusunda ben cok net ve güzel düşünceler içerisinde değilim iş kur kayıtlı olan engelliye ve kıstlı gruplara hitap ettiğini düşünüyorum. ayrıca kısa süreli verdiği kurs veya eğitimlerde engelliye 15 tl para vermesi ne olursa olsun kursun amacın paraya yöneldiğini düşünüyorum ve kısa süreli sürdürülebilirliğini takip etmemesi herşeyin kursun eğitimin bitmesiyle sonlanıyor.

İş kurun yıllık hibe mesleki eğitim kapsamında projeleri değerlendiyor.

Sayın Veritas,

Soruyu bana mı sordunuz tam anlayamadım. İşkur'la işbirliği yapmak elbette bir zorunluluk değil. Ama işkur'da biriken paralar hepimizin cebinden çıkıyor. O zaman bu paraların uygun şekilde kullanıldığını görmek de sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Mümkünse bu imkandan yararlanmak gerekir diye düşünüyorum. Orada harcanmayı bekleyen milyarlar var.

Ne boyutta bir iş yapmayı düşündüğünüze bağlı olarak 100 bin TL hem büyük, hem de küçük bir para.. Gönüllülük esasına dayalı işler için fazlasıyla yeterli olabilir. Ama profesyonel işler için yetersiz kalacaktır. Örneğin bir toplantıya Tarkan'ı getirtmek isterseniz yeteceği şüphelidir. Hayır işi için getirtirseniz, bu para çok bile gelir.

Evet tarkanı çağırmak güzel fikir!.
50tl çarpı 5000 kişi paramız 250 000tl oldu bile..:)
En kısa zamanda bu organizasyon yapılmalı.
Biriken paraylada engelli şirketi, holdingi, devleti olarak büyüyebiliriz!.
Ondan sonra biz de kapitalist zenginler gibi hakkımızı başka kaynaklara aktaranları sömürebiliriz.

Metepe,

İşkur'u genel olarak sormuştum. Ben bir kadın derneğinde istihdam ve girişimcilik konuları üzerine çalışıyorum ve Proje Koordinatörlüğü yapıyorum. O yüzden proje yaratma, yazma ve yürütme konuları ile çok ilgiliyim. İleride de bu işi geliştirerek devam ettirmek istiyorum ve en büyük arzum da engelliler için projeler üretebilmek, tabii uygulayabilmek de. Bizim şu an hali hazırda yürüttüğümüz 12 adet proje var. Bu küçük bilgiden sonra İŞKUR meselesine yeniden geri döneyim.

İnternet üzerinden engellilerle ilgili gerçekleştirilen istihdam projelerine baktığımda ağırlıkla İŞKUR ile işbirliği yapılmış vaziyette. İŞKUR'da çokça para olduğunu biliyorum, ancak para her yerden bulunabiliyor. Gerek özel şirketlerden gerek AB fonlarından gerek MFİB'den gerekse kalkınma ajanslarından. Engelli vatandaşların İŞKUR'a kayıt olmaları ile ilgili bir durum olduğunu düşündüm projelerin içerisinde olmalarını da o yüzden sormak istedim. Çok sık karşıma çıkınca özel bir sebebi olabileceğini düşündüm nedense.

Ayrıca lütfen 100 bin TL'yi küçümsemeyin. Profesyonel işler için de inanın bana gayet de yeterli bir para. Ben size yukarıda karaladığım projenin bütçesini de dilerseniz kaba taslak çıkarabilirim. Göreceksiniz 100 bin TL artacaktır. Hem profesyonel işe gönüllülük esası ile çalışabilecek kişi ve kurumları sokmak kadar keyifli birşey yok.

Ne kadar memnuniyetsizsiniz...beeeee

Ya bu ne ya herkes BU PARA çok az, kim ne yapar bu parayla ,falan filan...ya bu adam başa gelmeden siz gördünüzki şimdi olanlara b....k atıyosunuz...adam elinden geldiği kadar bir kısım engelliyi özel sektörde işe bir kısmını memuriyete bir kısmınıda iş kursun diye para veriyo...hemde 30 tl si hibe!!!! Babanızdan isteseniz vermez bunu .....!!! Bu devlet yönetim elinden geleni yapıyor iştee ne istiyosunuz daha ben olsam hiç birinize 1 sakız bile vermem .....allahtan korkun beee..tayyip gelmedn engellilerin adını bile blmiyenler şimdi dünyada gündemden düşmüyor..yardımlar okullar işler maddi destekler....bu yönetimi vatanı yasayı beğenmeyen buyursun gitsin cehenneeme kadar yolu var.... Reel pozitif ve objektif bakın bir geçmişinize birde şimdi bakın görüsünüz...

Madem konu belli , Bi kaç tv programına + internet dünyasına engellilere yardım adı altında farklı bir reklam kampanyası yapardım. O parayı katlarına katlardım(güzel söz yazın bir kenara :) ) sonra daha başka projelerderken , bi bakmışssınız parayı ben hortumlamışım

denız orman içinde, ıçınde herseyın oldugu golf sahası buyuklugunde dev bır tesıs sadece engllılere ama bunun çok buyuk bır arazı ve mılyonlar gereklı.:(

O para yetmez.... Hep hayalimde bütün engel gruplarını kapsıyacak çok katlı bir eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlerini içeren engelli merkezi kurmak , Temel eğitimin haricinde engellilerin kendi hakları ile bilinçlenmelerini hedefleyen sosyal hayatın varlığını dahada idrak etmelerini sağlayacak projelerle sadece bulunulan il değil diğer illerdede bu tip merkezleri kurarak zincir oluşturmak ve engellilerin nasıl bir güç olduğunu bütün millete ve bizi yönetenlere göstermek olurdu çünkü birlik beraberlik ancak böyle merkezlerin çalışmaları ile olur .Biliyoruz ki çalışan hak savunan derneklerin haricinde çok dernek boş beleş işler ve yalakalıkla meşguller engelliyi düşünen yok ...

valla ne yalan soleyim iyi bir avukat tutar türkiyeyi dava ederim ab nereye olsa gider mucadelesini veririm cunku yasal haklarimiz bir bir elimizden aliniyor ezilmeye basladik sonumuz hic iyi degil

merhaba
geçen yıl okul olarak kaymakamlık belediye ve birkaç kuruluşla birlikte zihinsel engeli öğrencilerimizi halkımıza anlatmak başarabildiklerini göstermek amacıyla yaptığımız proje çok beğenildi ve amacına ulaştı. geçen yıl müzik ve tiyatro alanında yaptığımız projeyi bu sene de spor alanında yapmak istiyoruz bu nedenle proje de kafamlda olan şeyleri toparlamam için yardımcı olurmusunuz. konu engellilere engelsiz spor alanları . nasıl bir tasarım yapmalıyım alan konusunda okulumuzda sıkıntı yok

bir de bu projeleri daha büyük olarak AB gibi nerelere ve nasıl taşıyabilirim?

yazıları okudum genelde engellinin iş eğitimi konusunda yetersizliklerine değinilmiş. o 100 bin tl ile işsiz engelli ve karşılarına da godoşları oturtup hasbihal ettirecekseniz israf olacaktır. oysaki günümüzde iş eğitimi ne kadar gerekli özellikle işçi olacaklarsa. bir makinenin kolu vazifesini öğretmek bir gününüzü alacaktır. hasbihal ise apayrı bir israf olacaktır çünkü iletişim çağında godoşlardan geri bildirim alamamışsak bundan sonrada dertleşmeye lüzum yoktur. bir kaç farkındalık, sosyal sorumluluk pozu içinse o miktar hem çok yüksek hemde bu godoşlara reklam maliyetlerini düşürme fırsatından başka bir işe yaramayacaktır.

oysa o parayı küçük bir ankete harcasak godoş ve nonoşlara engellileri neden istihdam etmek istemiyorsunuz ve ya bunu sanki bizim eğitim eksikliğimizmiş gibi göstermek için yuvarlak cümleler kurarak engellilerin istihdamında yaşanan sıkıntılar, sorunlar, engeller nedir diye sorsaydık, aldığımız cevaplardan bunun altında yatan toplumsal ve bireysel mantığa ulaşmaya çalışsaydık bir 100 bin tl daha para koparabilirdik. 2. 100 bin tl ile de engellilere neden çalışmadıkları veya çalıştırılmadıklarını sorar iki kesim arasında ki çatışmayı ortaya koyardık. sorunu tanımladıktan sonra çözümlerini değerlendiririz.

Üst Alt