Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

100 db İşitme kaybı için cihaz önerisi olan var mı?

tdemircan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Beni oğlumda 100db+ işitme kaybı var doktorlar koklear impant olması gerektiğini söylüyor.Bu ameliyatı olmadan güçlü bir cihaz ile duymayı sağlayabilirmiyiz.

Tarihçe;

Beni oğlum 6 yaşındayken orta derecede 60db 58db ile işitme azlığı başladı.Oticon go pro ile cihaz kullanmaya başladık.Zaman ile işitmeyi sağ tarafta kayıp ettik kortizon ile sol kulağı geçici olarak kazandık ve 2,5 yıl cihaz ile idare ettik.Şuan 110 db.Her iki kulakta kortizon almaya başladık ama yeniden kazanacakmışız gibi gözükmüyor.Cihazın gücüde bu büyüklükte bir kayıba yetmiyor.Oğlumun konuşması var Allah'a şükür bülbül gibi şakıyor.İmplant olmadan yukarıdaki gibi bir cihaz ile (tabi öyle bir cihaz var ise) duymayı sağlayabilirmiyiz.Tecrübesi olanların yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.

oticon sumo dm , phonak naida , siemens centra sp gibi markaları deneyebilirsiniz. widex de iyi markadır.

merhaba,
doktorunuz koklear implant önerdiyse şu an itibariyle işitme cihazlarından kesinlikle fayda göremeyecektir.
oğlunuz sanırım 9-10 yaşlarında.işitme cihazı kullansa bile ağır işitme kaybı nedeniyle 2-3 metre mesafedeki sesleri işitme cihazıyla çok zor algılayacaktır.
okul öğrenim hayatında öğrenme güçlüğü yaşayabilir.

özelden yazabilirseniz daha ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım.

romulus;

Cevap için teşekkürler oğlum şuan 8 yasında ve işitmesi sürekli değişiyor.Hiç duymuyor dedikleri kulaktan ses sinyalı alıyoruz diyorlar o yüzden koklearda önce son çırpınışlarımı yapıyorum kaygım odurki yakın zamanda eğer bu soruna ameliyatsız çözüm bulurlarsa sonradan pişman olmamak.

cok cok haklisin tdemircan
allah kolaylik verir yeterki sabirla sevgiyle ilgiyle cocugunuzu yalniz birakmayin ne mutluki konusmayi ogrenmis bulbul gibi sakiyo
koklear implantin donusu yok birde iste ben canli ornegiyim yillar sonra bile sorun cikarip sizi yari yolda birakiyor olan isitme kirintisida yok olduktan baska hastanelere abone olup durmadan ameliyatlar oluyorum koklear cikarilmasi sonucu olusan koleastotam yuzunden giden paralara mi yanayim kaybettigim isitme kirintisinami yanayim 7 yil iste soyle boyle ses duyup sonrada cuppp diye sagir olup kulak cinlamalariyle bogustugumami yanayim
birde kulak sizin degil cocugun sorumluluk almak baba annede olsa oyle zor biseydirki
benim isitmemde o civarda denedigim resound sparx baya begendim ama gene arastiriyorum daha iyi olabilirse sonradan pisman olmayayim diye

mrb..geçmiş olsun diyorum.
benim bir sorum var benimde böyle tek işitme cihazı kullanmaktan dolayı işitme cihazı kullanmadığım kulağımda buna yakın bir test sonucu çıktı diğer kulak 70 db çıktı galiba..benim sorum şu.bu kortizon iğnesi benim durumumda birisi için yarar sağlar mı?? en azından 70 db düzeyine gelir mi ??

Arkadaşım merhaba kortizon ani işitme kayıplarında etkili yani bir sabah baktınız artık duymuyorsunuz hemen ertesi gün bu tedaviye başlanırsa %80 başarı sağlıyor.Ama biz çok geç kaldığımız halde bile en az 10-20 db etki oldu işinde uzman bir kbb danışmanı tavsiye ederim.

Üst Alt