burakgumus' Alıntı:
Buda benim uçuk düşüncem olsun,
Bunu bir ortopedik engelli olarak yazıyorum kimsede yanlış anlamasın yada üzerine alınmasın
Çoğu normal insan ve farklı özür gruplarından insanlarda ortopedik engelliler hakkında olumsuz düşüncelere sahipler bir yerden bir yere gitmek için kan ter içinde kalan düşe kalka bir ömür yaşamak zorunda olan bu engelli kitlesi yani içinde benim de yer aldığım bizler sanırım pek prezentable olamadığımızdan dolayı temsil görevlerine tercih edilmiyoruz.
Saygılarımla,
Burak GÜMÜŞ
Sana hayatımdan traji komik bir kaç şey anlatmak istiyorum.
* Üniverste mezuniyet töreninde oditoryumun kürsüsünün 1.5 metre yüksekte olması, basamaklarının çok dik olması ve yan taraflarında korkuluk bulunmaması yüzünden mezuniyet törenine katılmadım. Nasıl katılabilirdim ismim okunduğunda o basamakları çıkamayacak belkide düşüp millete rezil olacaktım. En doğal hakkımı düşüncesizler haksızca elimden almışlardı. Gel görki ne büyük haksızlık yaptıklarının farkında bile değillerdi. Halen daha oditoryum aynı halde.
* Erzurum spor 1. ligdeyken statdyum dolar taşardı. Galatasaray- Erzurum maçı için bende gitmek istedim. Statyumun dev merdivenlerinin yanında bir korkuluk yoktu. tüm arkadaşlarım çıktı. Ama ben çıkamadım. Bir böcek gibi aşağıda kaldım. Memleketi yönettiğini zanneden bazı böceklerin yüzünden kendimi böcek hissetmiştim ve parasını ödediğim halde maçı seyredememiştim. Halen daha stadyum aynı durumda.
* Kan vermek için Erzurum aziziye araştırma hastenesine gitmiştim. Binadan içeri girdim. Yürü yürü yol bitmiyor. Koridoru dönüyorsun koridor. Her koridor 100 metre. Ayaklarım patlayacak duruma geldi. Belime ağrılar saplandı. Kan verilecek hasta acil bir şekilde kanı beklediği için durup dinlenmeye vaktim yoktu. Hasta sahibi çaresizce yanımda yavaş yavaş beni takip ediyordu. Neyse gittim kanı verdim. hasta da kurtulmuştu nihayetinde ama. sonradan farkettimki hastanenin arka giriş kapısı var olmasına rağmen burayı kilitlemişler. giriş çıkış yok. Neden ama neden bu kadar düşüncesizce iş yapıyorlar. Bu hastane halen daha aynı durumda.
* Yeni yapılan erzurum havalimanına gittim. Özürlü otoparkı için hiç bir yer ayrılmamıştı. Oradaki polis memuruna burda durmamın şart olduğunu eşyam olduğunu söyledim rica ettim. Önce kabul etmedi. Arabamdan aşağı indim. halimi gösterdim. Neden sonra kabul ettide 10 dk lığına müsade etti. Acınacak ve küçümsenir hallere düştüm. İnsan haklarına aykırı bir durum. Yanımdaki eşime dostuma karşı mahcup oldum.
Hangi birini anlatsam ki?
Bunları bu hale getirenleremi kızayım?
Yoksa bunları düzelteceğiz diye iş başına gelip düzeltmeyenleremi?
Yoksa senin gibi kaderine razı olup, siyasete atılmışları boş boş savunan siyaset seyircilerinemi?
Ben ortopedik engelli olarak bir milletvekili olsaydım bu ve bunun gibi binlerce sorunu görür ve düzeltilmesi için çaba sarfederdim. Mesleğim itibariyle biliyorumki (inşaat mühendisi - belediye fen işleri) bu tür sorunların çözümü oldukça kolaydır. Bir çok kanun belediyeler tarafından uygulanmamaktadır. kanunun tersine iş yapan belediyeler için hiç bir denetim ve yaptırım uygulanmamaktadır. Ülke bir çok konuda olduğu gibi bu tür engelleyici imar ve yapılaşma konusunda da başı boş bir halde yol almaktadır.
Soruyorum bu başı boşluğun sebebi kimdir. Uygulamadan uzak bir kanun çıkarıp hatta bunu takip etmemek başarımıdır?
Sevgili burakgümüş;
Alıntından anladığım kadarıyla sen kendine güveni olmayan bir arkadaşımızsın. Ortopedik engelli insanların düşe kalka yol aldıklarından bahsediyorsun. Evet düşe kalka yol alıyoruz çünkü memlekette yol yok. Çünkü memlekette saygı yok. Çünkü insanlar bilinçlendirilmiyor yeterince.
Bu sözlerinle dahi beni haklı hale getirdiğin için teşekkür ederim.
Lütfen kimse kuru siyaset yapmasın. Bu kadar kolay kandırılmayın.
o2han' Alıntı:
her engelli grubunu temsil için meclise bir vekil gönderecek olursak, 550'lik kapasite bize yetmeyecektir.
Arkadaşlar en büyük engel gurubu ortopedik engellilerdir. Kalıcı ortopedik engellilerin yanı sıra hasta, yaşlı insanlarda ortopedik engellidir bir yerde.
Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan ulaşıum sorununu bizim gibi sakat veya sağlam olupta güçsüz olan bütün insalar yaşamaktadır ki bu tür insanların sayısı ülke nüfusunun yarısı kadardır.
Ben illada ortopedik engelli insanlar bizi temsil etsin demiyorum. Ortopedik engellerden haberi olan insanlar bizi yönetsin yada temsil etsin diyorum. %100 görme engelli birinin bu sorunlardan %100 haberi olamayacağını ısrarla tekrar ediyorum. Önemli olan şahıslar değildir. Lokman Ayva çok çalışabilir. Ama sonuçlara baktığımızda bunu başaramadığını görüyoruz.
ŞUNUDA BELİRTMEDEN GEÇEMEYECEĞİM BAŞKA BİR FORMDAN BİR BİLGİ DAHA:
aysemmm' Alıntı:
Ben bire bir tartıştım kendisiyle,elimizden haklar konusunda.Şunu anladımki boşa konuşan, cahil bir insan.Bedensel engellileri sevmeyen bir milletvekili bunu anladım.