Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 görme engelli için evde bakım aylığı alınabilir mi?

ademsirkeci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar herkese;

Annemin %100 görme engeli raporu var. Ancak engelli maaşı almıyor.
Babanın vefatından dolayı bağlanan 380 TL maaş alıyor.
Annemin üstüne bir ev var. Ben 21 yaşındayım eğtimime devam ettiğim için yetim aylığı alıyorum 190 TL.

Bu şartlar altında evde bakım için maaş bağlarlar mı yada bana engelli yakını maaşı bağlanır mı?

cok tesekkurler

Görme engelliler için evde bakım maaşı bağlanmasına dair net bir karar yok. Göreme engellilerin bakıma muhtaçlık düzeyine dair değerlendirme yapılırken, kendi kendine yetemediğinden yüzde yüz emin olmak istiyor shçek. Yani, eğitimsiz, yoksul, kendi başına dışarı çıkamayan, evde yalnız başına yaşayamayacak olan görme engelliler için evde bakım hizmeti ancak bağlanabiliyor.
Tabii, hanede kişi başına düşen gelirin 330,6 tl'den az olması ve "ağır özürlü" ibareli rapor da alınması gerek.

abi görmeyenler değil görenlere bağlıyolar.

evde bakım aylığı almanın koşolu oran değil sadece, ağır özürllü olmalı. sosyalbeceri ve özbakımı bir başkasınce yaplıyor olması şart

Üst Alt