Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 100 işitme engelli annem için hangi haklardan faydalanırız?

10061987

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar mrb konuyu nereye acacagimi da bilemedim kusura bakmayin.

Annem % 100 duyma engelli cok eskiden aldigi % 52 is goremez raporu var ama bugun alsak heralde daha yuksek olur konusmasi pek anlasilmiyor o da konusulani anlamiyor isitme cihazi falan ise yaramiyor. Babam sskdan malulen emekliydi vefat etti maasi anneme kaldi tek cocuklari benim kirada oturuyordum babam ölünce babamdan kalan iki katli evde annem ve esim cocuklarimla yasiyoruz bir katta annem diger katta ben olarak. Biz bugune kadar ne aylik ne fatura indirimi hicbirsey talebinde bulunmadik ama bugun iyice sinirlerimi bozan birsey oldu adamin evleri tarlalari maasi var ogluna da bakim parasi aylik falan baglatmis luks bir otomobil almis biz mi cok tok gozluyuz millet mi cok ac gozlu anlamadim.

Sizlere sormak istedigim annemin ne gibi haklari var? Ben calismiyorum esim asgari ucret aliyor ve cocuklarim var annemde 800 kusur maas aliyor ama kendisine zor yetiyor faturalari yeme icmesi taksitleri bazen cok sıkısıyor bende yardim edemiyorum ben daha zordayim hicbir ise yaramayan dag basinda ve ev yapma yasagi konulmus arsamiz ve bankada 60 bin tl kadar paramiz var bunlarda babamdan kaldilar ve tapular para hepsi annemle benim adima ortak gorunuyor ama bankadaki parada acikcasi birseye yaramiyor ne ev aliniyor ne dukkan faizi deseniz az birsey maas gibi alinip bir is gorulmuyor azar azar ceksek sonunda birsey kalmayacak diye bizde onu hic ellemiyoruz ileride daha buyuk bi derdimiz olursa diye. Birde esimin kendi arabasi var. Kiminiz durumun gayet iyi diyebilir ama toplam eve giren para 2000 tl bile yok ve 5 kisiyiz. Kendi adima birsey istemiyorum ama annem zor durumda benimde elimden birsey gelmiyor.

Ben annem icin ne gibi yardim veya indirim alabilirim madem durumu cok iyi olanlar bile haklarini ariyorlar bende arayayim diyorum.

İlk önce hastaneye müracaat ederk yeni yönetmeliğe uygun rapor alacaksınız.
Daha sonra ev annenizin adına ise belediyeye rapor ile müracaat edin ve emlak vergisinden muaf olun daha sonra bulunduğunuz ilde engellilere su indirimi var ise belediyenin su işleri birimine müracaat edin %50 indirimden faydalanın..

anneniz adına engeli ortapedik olmadıgı için araç alamazsınız bakıma muhtaç derecede olmadıgı içinde bakım maaşı vermezler babanızdan emekli maaşı aldıgı için 2022 engeli maaşıda alamaz sadece su tlf internet indirimli toplu ulaşım şehir içi ücretsiz yararlanır okadar anlıyacagınız herangi bir para baglanmaz malesef

Üst Alt