Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

100 mg Clonex ilacı ikiye bölünürse etkisi mi kayboluyor?

ATA 1881

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
6
Her zaman gittiğim doktor 100 MG olanı ikiye bölme içmediğin yarısı bozulur ,etkisi gider demişti. Bugün başka bir şehirdeydim uzun zamandır ve başka bir doktora ilaç yazdırmam gerekti. Bu doktorda 25 mg +100 MG yazmış. Değiştirme imkanıda yok bir sorun olur mu?

clonex kullandığım dönemde hiç kırarak içmemiştim. doktor öyle dediyse bir bildiği vardır ancak imkanında yoksa şuan kırdığını streç filme sar dolaba koy. yani şu aşamada bunu yapmaya mecbursun. baştan yazdırmak istesen de eczane zaten vermez

Doktorlarda bazen şaşırıyor mu anlamıyorum ki. Niye yarısını iç diyorlar o zaman bize kaldı ki o ilaçların üzerinde ki çentikler ilaçların kırılabilir olduğunu işaret eder. Çentik varsa kırılabilir yoksa bütün olarak yutulması gerekir temel kural budur benim bildiğim.
Streçler üzerinde sanıyorum bir çeşit kimyasal barındırıyor. Streçe sarıp denediğim bir kaç şeyin tadının değiştiğini farkettim. Çok da kullanılmasını önermiyorum şahsen.

@HuYSuz79, dediğin çok mantıklı clonexte 4 çentik var . en azından 100 mg lık tablette öyle. streç için genelde yemeğin üzerini streçle kapatıp dolaba koyduğumuz için sorun olmaz diye düşündüm ama net bilgimde yok açıkçası dediğin olabilir de

@Ben_Claudius, Streç konusunu şöyle bir kaç örnek vereyim. Sosis şeklinde sarıp hazır bulunsun dediğim gıdalar oldu. Salçada acıma farketmiştim mesela diğeri neydi anımsamıyorum ama tadı değişmişti. Yine zaman zaman malum ağrılar vb nedenlerden dolayı sıcak tutmak adına kolumuza bacağımıza havlu vb şeyler sardığımız oluyor. Annemde bunu tutması için streçle sarmış ve alerji yapmıştı. Tesadüf olabilir dedik ama başka zaman kullandığında yine yaptı. Yoksa dediğiniz gibi ben de yemeklerde filan özellikle bir noktadan bir noktaya taşırken tencerelerde vs yaparım. Kesin kimyasal var diyemiyorum ama birşey olmalı yani bu değişikliğe neden olan yoksa incecik bir naylon gibi geliyor ama sanıyorum o bir birine yapışmasını sağlayan bir madde kaplı. İlaçlarda dediğim gibi biliyorum mide ve bağırsakda emilimi gerçekleşen farklı ilaçlar var ama işte o çentiğin amacı kırılabilir olduğunu göstermek.

Arkadaşlar yapay zekaya sordum çok kapsamlı bilgi verdi ve bölerek kullanabilirsin dedi. Doktor niye böyle yazdı anlamadım. Normalde 25 mg olandan 2 şer olarak günde 3 sefer içiyorum . Her zaman gittiğim hastane sadece 25 mg yazıyordu . Bunu şimdiki doktora söyledim ama 2 kutu 25 mg ve 1 kutuda 100 MG yazmış.

Yapay zeka dediğiniz googlede gördüğünüz verileri alıp size sunan gelişmiş bir bot. yapay zeka denildikçe şuna sinirim bozuluyor :)

Selectra içinde doktor ikiye böl hepsini tam yutma yarısını iç demişti tam neden böyle dediniz diye soramadım ama sinir haplari içen kuzenim şey demişti alışsın vücudun diye ağır gelmesin diye demişti

@Hayataisyan, Sorun neyi nasıl kullandığınızda değil. Sorun tanımlamasında ve afedersiniz bokunun çıkarılmasında. Teknoloji her zaman insanın işini kolaylaştırır. Buna kimse itiraz etmiyor ki. Şuan elimizin altında kullandığımız internet, bilgisayar ve bunların getirdiği programlar tabiki işimizi kolaylaştırıyor. İşimize de yarıyor. Bilmediğiniz bir konuyu ararken google de işe yarıyor. Forumda işe yarıyor. Hepsini geçtim azıcık düşünür sorgularsanız o da işe yarıyor. Mesela siz bir saatte hesaplayamayacağınız denklemi hesap makinesine yazdığınızda anında sonuç görüntüleniyor değil mi ? Ama bunu zeka diye tanımlamıyor, vay be hesap makinesi de ne kadar zeki demiyorsunuz değil mi ? Belirli bir şey için programlanmış ve bunu yapıyor sadece çünkü onun dışına çıkamıyor. Sorun o yapay zekaya doğru şekilde kullanarak. Bot muymuş yoksa zeka küpümü.

Clonex tableti bölüp 1-2 gün beklemekten zarar gelmez Aşağıdaki resimdeki gibi koruyucu ilaç kutularında muhafaza ederseniz bir şey olmaz.. 1982 doğumluyum . 2001 senesinden beri bu ilacı kullanıyorum. Günlük 600 mg içiyoırdum ama son zamanlarda uykuya dalmakta zorlanmaya başladım. Psikiyatri doktoruma danışıp clonex dozunu 700 mg yaptık. Yanına da Seroquel 100 mg ekledik. Bünyem ağır ilaç dozajlarına alıştığı için anca böyle oluyor Şimdi çok daha rahat uçak moduna alıyorum. Uyuyorum

XqEqEZ.jpg

Yukarıdaki ilaç kutusunun kapağının içinde (Nem vs. için ) koruyucu ufak bir aparat var.

Şimdi burada gözükmüyor ama clonexi böldükten sonra böyle kutuda muhafaza ederseniz bozulma falan olmaz.

Son düzenleme:
ilaç kırılıp, kırılan parçası daha sonra içmek için ayrılırsa bu süre zarfında ilaç oksitleniyor ve etkisi azalıyor.

İçindeki etken maddenin etkisi bozuluyor hava ile temas ediyor çünkü...

Havayla çok fazla temas etmezse saklama kabı gibi bir şeyde saklanırsa ve uzun süre beklemezse bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Ama uzun salınımlı tabletleri kesinlikle bölerek kullanmayan bizzat doktor söyledi onları üretim şekili farklı olduğu için tabletin her tarafında ki etken madde eşit olmayabiliyormuş fazla veya düşük doz alınabilirmiş bölününce.

başka bir ilaç kutusuna koyun bir şey olmaz , hava ile temas etmesin

@Descartes, Merhaba🙂 biraz ara verdim kafa dinlemek istedim zihnen ve ruhen yorulmuştum biraz.
Kendi dertlerime verecek cevabım ve çözümüm yokken başkalarına ney söyleyebilirmi ki diye düşündüm🙁

Ledason maksimum doza başladık 160 mg 3 gün oldu +6 mg invega,900 mg lithuril,10 mg Nervium.
Etkilerini gözlemleyeceğiz umarım etkisi olurda klozapine mecbur kalmayız.

Üst Alt